Loistefestari

Nuorten kulttuurikatselmus Loistefestari järjestetään 23.–25. maaliskuuta 2018 pääkaupunkiseudulla. Festarin mieleenpainuvimmat esitykset nähdään Loistefestarin gaalassa 28.3.2018.

Vuonna 2018 tapahtuma tarjoaa 10–20-vuotiaille muusikoille tilaisuuden saada palautetta alan huippuammattilaisista koostuvalta raadilta. Loistefestari ei ole kilpailu, vaan palautteen tarkoitus on kannustaa ja rohkaista nuoria. Ilmoittautuminen käynnistyi 12.1.2018.

Musiikkigenret jakautuvat kolmeen kategoriaan, klassinen musiikki, kansanmusiikki ja rytmimusiikki.

Teos voi olla enimmillään 10 minuuttia pitkä. Nuoret, jotka saavat pääasiallisen toimeentulonsa musiikista, ovat musiikin ammatillisessa koulutuksessa (Sibelius-Akatemia, sotilasmusiikkikoulu, musiikkioppilaitosten ammatilliset linjat) tai ovat suorittaneet musiikin ammatillisen tutkinnon, eivät voi osallistua tapahtumaan. Rajoitus ei koske Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen oppilaita. Alue- ja valtakunnallisessa tapahtumassa sama ryhmä voi osallistua vain yhteen ryhmälajiin. 2/3 ryhmän jäsenistä tulee olla uusia, jotta ryhmä voidaan katsoa uudeksi kokoonpanoksi.

Loistefestari on osa valtakunnallista Nuori Kulttuuri -tapahtumaa. Kiinnostavimmat esitykset pääsevät edustamaan pääkaupunkiseutua Nuori Kulttuuri Sounds-tapahtumaan Mikkeliin 25.–27.5.2018.

Loistefestarin järjestävät Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten nuoriso- ja kulttuuritoimet.

facebook instagram youtube