Sotungin lukio


URHEILULINJAN ESITTELY

Lukiomme sijaitsee Hakunilan urheilupuiston vieressä, upeiden liikuntamahdollisuuksien keskellä. Olemme luoneet liikunnalle ja urheiluvalmennukselle erinomaiset olosuhteet ja laajan kurssitarjonnan. Urheilulinjalle valitaan vuosittain 52 - 78 opiskelijaa.

Kurssivalikoimassamme on tällä hetkellä urheiluvalmennuskurssien lisäksi vuosittain tarjolla useita erilaisia liikunnan kursseja.

Urheilulinjalaiset osallistuvat urheiluvalmennuksen kursseille, jotka on tarkoitettu säännöllisesti ja tavoitteellisesti mitä tahansa urheilulajia harrastavalle opiskelijalle. Tarjoamme kehityshaluisten nuorten urheilijoiden käyttöön ammattivalmentajiemme osaamisen, erinomaiset olosuhteet ja harjoitusaikaa seurassa tapahtuvan harjoittelun lisäksi ja tueksi.

Urheiluvalmennuksen kursseille on varattu viikko-ohjelmassa oma kiinteä aikansa. Tämä antaa urheilua ja liikuntaa harrastavat opiskelijoillemme mahdollisuuden oman harjoittelunsa ja opintojensa järkevään yhdistämiseen.

Jääkiekkoilijat harjoittelevat Tikkurilan jäähallilla, salibandyn pelaajat Tikkurilan Tiikeriareenalla, jalkapalloilijat talvisin Tikkurilan urheilupuiston jalkapallohallissa. Harjoituksia on myös koulun lähimaastossa sekä liikuntatiloissamme. Koululla on myös kuntosali. Hakunilan uimahallin kuntosali ja uima-altaat ovat kouluaikana ilmaiseksi opiskelijoidemme käytössä. Sotungin lukio tarjoaa urheiluvalmennettaville ilmaisen bussikyydin Tikkurilan harjoituspaikoilta takaisin koululle.

» Hakulomake urheilulinjalle 2018 (pdf)

Hakulomakkeet liitteineen on toimitettava Sotungin lukioon viimeistään maaliskuun puolivälissä, samana päivänä kuin yhteishaku loppuu (13.3.2018).

Lisätietoja urheiluvalmennuksesta kotisivujemme "Urheilu"-osasta sekä koordinaattori Esa Partaselta (esa.partanen@vantaa.fi) puh. 0400-633 865

YLEISLINJAN ESITTELY

Tarjoamme Sotungissa hyvää perusopetusta sekä laajan syventävien ja soveltavien kurssien valikoiman. Päivälukion lisäksi koulussamme toimii etälukio, joka antaa mahdollisuuden tehdä osan lukiokursseista virtuaalisesti, aikaan ja paikkaan sitomattomana opiskeluna. Sotungin lukion painopistealueita ovat etälukion lisäksi kansainvälisyys sekä urheiluvalmennus ja liikunta.

Pääset mukaan kansainväliseen toimintaan osallistumalla kielten kulttuurimatkakursseille sekä ottamalla osaa eri oppiaineiden kansainvälisiin projekteihin. Sotungin lukiossa vierailee vuosittain lukuisia kansainvälisiä vierailijoita (katso lisää kotisivujen "Kansainvälisyys"-kohdasta).

Vantaan avoimen verkon kautta voit käyttää omaa tietokonettasi opiskeluissasi. Saoim voit ladata MSOffice365-ohjelmiston maksutta omalle koneellesi. Lukion nettikahvila on opiskelijoiden käytössä aamusta iltaan.

Aineenopettajat, ryhmänohjaajat ja opinto-ohjaajat huolehtivat siitä, että sinulla on riittävä opiskelun tuki koko lukioajan. Voit aina tavata opinto-ohjaajan henkilökohtaisesti, kun mietit opintosuunnitelmaasi, jatko-opintojasi tai ylipäätään elämäsi suuntia.

Opiskelijan hyvinvoinnin tukena on myös yhteisöllinen hyvinvointiryhmä, johon kuuluvat opojen ja rehtorin lisäksi erityisen tuen yhdysopettaja, erityisopettaja, lukiopsykologi, terveydenhoitaja ja kuraattori. He tukevat sinua, jos tarvitset apua. Ryhmä kokoontuu säännöllisesti kaksi kertaa kuussa.

Aktiivinen oppilaskuntamme tai teatterimme tarjoavat hyviä vaikuttamisen tai itseilmaisun kanavia kaikille opiskelijoille.

Tervetuloa mukaan!

LISÄTIETOJA OPINTO-OHJAAJILTA:

Eero Nummenmaa, puh: 040-526 6265

eero.nummenmaa@vantaa.fi

Elina Korkea-aho, puh: 040-755 1481

elina.korkeaaho@vantaa.fi