Sotungin lukio


Hae Sotunkiin urheilulinjalle!

URHEILULINJAN ESITTELY

Lukiomme sijaitsee Hakunilan urheilupuiston vieressä, upeiden liikuntamahdollisuuksien keskellä. Olemme luoneet liikunnalle ja urheiluvalmennukselle erinomaiset olosuhteet ja laajan kurssitarjonnan. Urheilulinjalle valitaan vuosittain 52 - 78 opiskelijaa.

Kurssivalikoimassamme on tällä hetkellä urheiluvalmennuskurssien lisäksi vuosittain tarjolla useita erilaisia liikunnan kursseja.

Urheilulinjalaiset osallistuvat urheiluvalmennuksen kursseille, jotka on tarkoitettu säännöllisesti ja tavoitteellisesti mitä tahansa urheilulajia harrastavalle opiskelijalle. Tarjoamme kehityshaluisten nuorten urheilijoiden käyttöön ammattivalmentajiemme osaamisen, erinomaiset olosuhteet ja harjoitusaikaa seurassa tapahtuvan harjoittelun lisäksi ja tueksi.

Urheiluvalmennuksen kursseille on varattu viikko-ohjelmassa oma kiinteä aikansa. Tämä antaa urheilua ja liikuntaa harrastavat opiskelijoillemme mahdollisuuden oman harjoittelunsa ja opintojensa järkevään yhdistämiseen.

Jääkiekkoilijat harjoittelevat Tikkurilan jäähallilla, salibandyn pelaajat Tikkurilan Tiikeriareenalla, jalkapalloilijat talvisin Tikkurilan urheilupuiston jalkapallohallissa. Harjoituksia on myös koulun lähimaastossa sekä liikuntatiloissamme. Koululla on myös kuntosali. Hakunilan uimahallin kuntosali ja uima-altaat ovat kouluaikana ilmaiseksi opiskelijoidemme käytössä. Sotungin lukio tarjoaa urheiluvalmennettaville ilmaisen bussikyydin Tikkurilan harjoituspaikoilta takaisin koululle.

» Hakulomake urheilulinjalle 2018 (pdf)

Hakulomakkeet liitteineen on toimitettava Sotungin lukioon viimeistään maaliskuun puolivälissä, samana päivänä kuin yhteishaku loppuu (13.3.2018).

Lisätietoja urheiluvalmennuksesta kotisivujemme "Urheilu"-osasta sekä

koordinaattori Esa Partanen, 0400 633 865, esa.partanen@vantaa.fi


URHEILULINJAN VALINTAPERUSTEET

Sotungin lukion urheilulinjalle hakevan tulee olla mukana säännöllisessä seuravalmennuksessa tai muussa vastaavassa valmennuksessa. Urheilulinjalle valitaan hakijamäärästä riippuen 50 - 80 opiskelijaa valtakunnallisten urheilulukioiden kriteerillä, jossa sisäänpääsyyn vaikuttavat lukuaineiden keskiarvo (vähintään 7,0), liikunnan arvosana sekä seurojen ja lajiliittojen lausunnot.

Urheilulinjan valintapisteet muodostuvat seuraavasti:

Keskiarvo, joka lasketaan

  • liikunnan ja lukuaineiden numeroista max. 10 pistettä
  • Lajiliittojen ja/tai seurojen lausunnot 1-5 pistettä
  • Koulukohtaisesti harkittavat pisteet 1-5 pistettä

Yhteensä max. 20 pistettä

Sähköisen haun lisäksi sinun on täytettävä urheilulinjan oma, erillinen hakulomake. Voit ladata sen tästä: Urheilulinjan hakulomake 2018 (pdf) . Täytä hakulomake huolellisesti. Lausuntoja voi toimittaa myös erillisinä liitteinä lomakkeen palauttamisen yhteydessä. Hakulomakkeet liitteineen toimitettava Sotungin lukioon viimeistään 13.3.2018.

Sotungin lukioon urheilulinjalle valittujen alin pistemäärä on ollut viime vuosina:

  • 2016 13,00
  • 2015 12,89
  • 2014 12,86
  • 2013 12,40

LISÄTIETOJA OPINTO-OHJAAJILTA:

Eero Nummenmaa, 040 526 6265, eero.nummenmaa@vantaa.fi

Elina Korkea-aho, 040 755 1481, elina.korkea-aho@vantaa.fi

‍‍