Sotungin lukio


Vieraskielisyys

VIERASKIELISYYS

Jos äidinkielesi on muu kuin suomi/ruotsi, sinun tulee hankkia S2-opettajalta vieraskielisyystodistus ennen ensimmäiseen ylioppilaskokeeseen ilmoittautumista. Vieraskielisyystodistus liitetään ensimmäisellä kerralla yo-ilmoittautumislomakkeeseen, ja lukio toimittaa sen ylioppilastutkintolautakuntaan. Vieraskielisyystodistuksesta on muistettava ilmoittaa jatkossa jokaisen yo-kirjoituksiin ilmoittautumisen yhteydessä.

Suomen kielen koordinaattori järjestää vuosittain kielitasotestit lukionsa aloittaville vieraskielisille opiskelijoille.

Heidi Heikkilä

Suomen kielen koordinaattori, S2-opettaja

heidi.heikkila@eduvantaa.fi

Puh. 050 337 1845

Lukiossamme S2-opettaja on myös suomen kielen koordinaattori, jonka töihin kuuluu mm.

  • tehdä aloittavien vieraskielisten opiskelijoiden suomen kielen taitotason kartoitus
  • ohjata taitotasotestin perusteella opiskelija tekemään joko äidinkielen tai S2:n kursseja tai mahdollisesti molempia. Suomen kielen koordinaattori vastaa kysymyksiisi siitä, kumpia kursseja sinun kannattaa tehdä ja kannattaako sinun osallistua ylioppilaskirjoituksissa äidinkielen vai S2:n kokeeseen
  • vieraskielisyystodistusten kirjoittaminen: vieraskielisyystodistus tehdään opiskelijan kanssa ennen ensimmäisiin ylioppilaskokeisiin osallistumista (ei väliä sillä, minkä oppiaineen kirjoitukset ovat kyseessä)
  • ajaa monikulttuurisuuden ja monikielisyyden asiaa omassa lukiossaan, esimerkiksi suomen kielen koordinaattori järjestää vuosittain kansainvälisyysmessut