Sök till Helsinge

‍Gemensam elevantagning (GEA)

Helsinge Gymnasiums GEA-nummer är 0456.
Mera info om elevantagningen hittar du på Studieinfo.fi.

Infotillfälle för nior

To 31.1.2019 kl.18.30 i Helsinge gymnasium, kaffeservering - alla hjärtligt välkomna!

Du kan här se en allmän presentation från en tidigare infokväll (pdf) och här är en presentation i prezi-format.

Det finns även information om oss på Vanda stads GEA-sida.

Viktiga datum

Om du sätter Helsinge gymnasium på första eller andra plats i din GEA-ansökan i februari-mars önskar vi att du fyller i en blankett med ditt preliminära kursval och skickar den till oss till och med mitten av april.

Vi kallar in alla elever med Helsinge gymnasium på första eller andra plats till en infoträff i gymnasiet i mitten av april, exakt datum följer. På basen av dina val och diskussionerna under träffen bygger vi upp kursbrickan för nästa läsår.

I mitten av juni publiceras namnen på de antagna på vår hemsidas framsida (de som i ansökan gett lov till att namnet får publiceras). Därefter blir det inskrivning, för du bör komma personligen och meddela att du tar emot din studieplats. Inskrivning sker under två dagar i anslutning kring publiceringen av de antagnas namn, detaljer följer. Ta till inskrivningen med ditt avgångsbetyg i original och eventuella läkarutlåtanden som önskas tas i beaktande i undervisningen eller överföringsblankett till andra stadiet. Om du har betungande förhinder att skriva in dig under inskrivningsdagarna, ta kontakt med rektor via e-post.

Ifall det finns lediga studieplatser öppnas en kompletteringsansökan i slutet av juni. De studerande som deltog i sommarens kompletteringsansökan har fått besked per e-post angående sin studieplats. Inskrivning för studerande via kompletteringsansökan sker från och med 1.8.2018 kl. 9-15, dock senast 8.8. kl. 15.

Dina gymnasiestudier inleder du i augusti, detta läsår tisdagen 14.8.2018 kl. 10.00. Läsåret inleds med samling i festsalen.

Öppet brev till alla nior

‍Hej på dej!

Livet är fullt av möjligheter och val och just nu står du inför ett av dem. Vi på Helsinge gymnasium vill vara en skola där du själv kan påverka och bygga upp din egna, unika studiehelhet. Helsinge gymnasium ligger på en central plats ca 20 minuter från Helsingfors och trafikförbindelserna hit är goda. I Helsinge har du möjlighet till mångsidiga språkstudier. Här kan du studera tyska, franska, spanska och kinesiska. Dessutom finns det möjligheter till utbyten och studieresor till våra samarbetsskolor i Tyskland, Frankrike, Spanien och Kina. Vi har också en idrottslinje åt studerande som idrottar på FM eller landslagsnivå.

Våra lärare är kompetenta och stämningen är hemtrevlig och god. Vi hoppas att du efter tre intressanta år i Helsinge känner dig väl förberedd för framtiden och har de verktyg som behövs i en allt globalare värld! Hälsningar från abiturienterna!

Ps.
Helsinge Gymnasium, GEA nr. 0456
Övitsbölevägen 3, 01510, Vanda

facebook instagram