Lumon lukio

Lumo Hall of Fame

L‍ukion jälkeen lumolaiset suuntautuvat monille eri elämän alueille. Tässä kerromme muutamista.

Valokuva

Linda Tuomenvirta

Lumossa olin esittäväntaiteen linjalla ja osallistuin moniinkin projekteihin. Isoin kaikista oli ehdottomasti STAGE-musikaali, jota olin käsikirjoittamassa. Toinen mika ehdottomasti jäi mieleeni oli Draama diplomi työni, jossa sekä näyttelin että käsikirjoitin.

Valmistuin talvella 3,5vuoden opiskelun jalkeen. Opiskeluni venyivät, sillä tyoskentelin ensimmaisenä vuotenani YLElle tehden minisarjaa PARATIISI. Lukion jälkeen en heti tiennyt mitä lähtea opiskelemaan, joten työskentelin iltapaiväkerhon ohjaajana ja tein lisää näyttelijän töitä Kotikadussa ja toisessa minisarjassa nimeltä RAJA.

Päädyin lopulta muuttamaan Tallinnaan, jossa opiskelin Kansainvalista liiketaloutta erikoistuen markkinointiin ja PR työhön. Asuin kesät englannissa tyoskennellen.

Nykyään olen valmistunut hienoin arvosanoin ja asun Prahassa, jossa työskentelen hostellissa. Vaihtelu on hyvästä ja maailmaa kannattaa lähteä tutkimaan!

Valokuva

Lauri Lehmusvirta

Lumossa ollessani vietin paljon aikaa draamakursseilla. Meillä oli kiva porukka ja tykättiin puuhata improja ja näytelmiä. Olin kahdessa näytelmässä pääosassa ja käytävillä minut tunnettiin Akhnaton Auringosta syntyneenä. Iltaisin kävin kendo-harrastuksessani aktiivisesti, joka vieläkin on osa elämääni.

Lumon jälkeen jatkoin opiskelua Laurea-ammattikorkeakoulussa tradenomiksi. Kaupallinen ala kiinnosti ja Laureasta pääsi helposti Japaniin vaihtoon. Vietinkin toisen opiskeluvuoteni Japanissa vaihdossa ja onnistuin saamaan työharjoittelupaikan Japaniin koulun kansainvälisten asioiden toimistosta. Siitä lähti ajatus tehdä työtä kansainvälisen liikkuvuuden parissa. Laureasta en valmistunut ihanneajassa, mutta seurasin omia unelmiani ja opiskelin muunmuassa Koreassa ja Taiwanissa kielikursseilla. Armeijankin kävin tuossa välissä ja kerran piipahdin Ugandassa vapaaehtoistöissä.

Kansainvälinen taustani ja kokemus korkeakoulumaailmasta on johtanut minut työskentelemään Asia Exchangelle. Järjestämme vaihto-opiskelu-ohjelmia korkeakouluopiskelijoille Aasiaan. Ohjelmamme ovat edullisia, sekä hyvän vastaanoton ja palautteen saaneita. Tulevaisuudessani toivon, että pääsisin vaikuttamaan nuorten suunnitelmiin opiskella ulkomailla. Koen, etten teini-ikäisenä saanut tarpeeksi informaatiota vaihto-opiskelu-ohjelmista, joten tavoitteeni olisi päästä kertomaan nuorille mitä kaikkea kivaa voi tehdä ja missä.

Lumon jälkeinen elämä‍ -Antonio Caraveo

Armeijan jälkeen eksyin opiskelemaan hopeasepäksi, koska halusin tehdä luovaa työtä metallien parissa. Opiskelun aikana suoritin työssäoppimisjaksot kultasepänliikkeessä, josta sain inspiraation jatkaa opintoja kultasepäksi. Nykään olen kultaseppänä ja korusuunnittelijana A.Tillanderilla.

Lumon vaikutus

Lumon kattava kuvataiteen opetus on ollut vahvana voimana ajamassa luomistöitäni eteenpäin. Matikan perustaidot sekä geometriset hahmotusopit ovat olleet varsin hyödyllisiä. Lisäksi kemian tietotaito on nopeuttanut ymmärrystäni. Mainittakoon vielä, että englannin kieli on ollut tärkeä taito kansainvälisten asiakkaiden palvelemisessa.

.vantaa-yleiset-sosiaalinenmedia-facebookshare iframe { float: right; }