Lumon lukio

Teatterilinja

Teatterilinjalla opiskellaan 1. ja 2. vuoden aikana teatteria jokaisessa jaksossa. Teatterin perus- ja jatkokursseja on tarjolla yhteensä 10. Kursseilla valmistetaan esityksiä sekä opiskellaan teatterin perusteita monipuolisesti. Ykköset valmistavat isomman teatteriesityksen aina keväisin ja kakkoset syksyisin. Kannattaa katsoa kuvia esityksistä aiemmilta vuosilta.

Joka vuosi Teatterilinjan 3. vuoden opiskelijoista useat valmistavat Teatterin lukiodiplomin.

Teatterilinjalla opiskelee n. 50 opiskelijaa, ja vuosittain linjalla aloittaa 15-20 uutta opiskelijaa. Linjalle valitaan opiskelijat yhteispistemäärän mukaan, joka muodostuu Teatterilinjan ennakkotehtävän ja harrastuneisuutta osoittavien lausuntojen pisteistä sekä peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvosta. Katso hausta ja ennakkotehtävistä tarkemmin täältä.

Kuten teatterissa yleensä myös Teatterilinjan produktioissa yhdistyvät kaikki taideaineet. Linjalla opiskelevat voivat taideainekurssien valinnoissa syventyä myös tanssiin, kuvataiteeseen tai musiikkiin. Tavoitteena on kehittää opiskelijan ilmaisua, luovuutta, tulkintaa sekä eri taiteenalojen ymmärtämystä. Muutkin kuin linjalla opiskelevat voivat osallistua esitysten valmistamiseen tanssien, musisoiden tai vaikkapa lavastus- ja puvustusryhmän mukana. Jotkin teatterin peruskursseista ovat avoimia kaikille lukion opiskelijoille.

Teatterilinjalaiset pääsevät esiintymään lukion omien tilaisuuksien lisäksi mm. festivaaleilla ja erilaisissa nuorten taidetapahtumissa. Lumon monitoimitalo teatterisaleineen tarjoaa upeat ja ammattimaiset puitteet linjan toiminnalle. Syksyllä 2017 avautuu opiskelijoiden käyttöön uusi studionäyttämö, jonne he voivat valmistaa myös pienempimuotoisia esityksiä.

Lumossa vierailee paljon luennoitsijoita, heidän joukossaan myös maamme eturivin näyttelijöitä. Lumon Teatterilinjalta valmistuneita opiskelee Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa ja heitä voi nähdä ammattituotannoissa tv:ssä ja elokuvissa. Linjalla on hyvä yhteishenki ja yhteisen tekemisen meininki.

Teatteria Lumossa opettaa teatteritaiteen ja tanssitaiteen maisteri Minna Puolanto.

.vantaa-yleiset-sosiaalinenmedia-facebookshare iframe { float: right; }