Rajatorpan koulu

Uusi Rajatorpan koulu

Rajatorppaan suunnitellaan uutta oppimiskäsitystä tukevaa koulua. Uuden koulun rakentamistyöt alkavat heinäkuussa 2018 ja koulu valmistuu vuoden 2019 lopulla.

Suunnitelmana on, että Rajatorpan koulun 1.-6.-luokkalaiset voivat käydä koulua nykyisissä tiloissa uuden koulun valmistumiseen saakka.

Rakentamishankkeessa koulun päärakennus ja paviljonkirakennus Vapaalanpolulla on tarkoitus korvata samalle tontille rakennettavalla uudisrakennuksella, ja vanha suojeltu koulurakennus Ilpolankujalla peruskorjataan. Lisäksi koulun viereisissä terveystalon tiloissa nykyisin toimiva esiopetus siirtyy uuden koulun tiloihin, ja terveystalon tiloista luovutaan.

Tilat edustavat käsitystä uusista oppimisympäristöistä

Kouluun tilat suunnitellaan pedagogisten tarpeiden pohjalta, ja ne ovat muunneltavissa eri käyttötarpeisiin ja opetustilanteisiin. Suunnittelun lähtökohtana on, että tilat soveltuvat yhteisopettajuuteen ja erilaisten opetusryhmien muodostamiseen, jolloin opettajat voivat työskennellä yhdessä ja opettaa samanaikaisesti useaa eri luokkaa.

Poikkeusjärjestelyjä työmaan aikana

Uuden koulun maarakennustyöt aloitetaan heinäkuun alussa. Työmaa-aidat pystytetään juhannuksen jälkeen ja alueelta kaadetaan myös puita, jotka ovat rakentamisen tiellä. Työt alkavat kunnallistekniikan siirto- ja maarakennustöillä. Maansiirtotöistä aiheutuu jonkin verran meluhaittaa lähiympäristöön, mutta työt pyritään tekemään kello 07:00-16:00 välisenä aikana.

Rakentamisen aikana oppilaiden liikunta- ja välituntialueena hyödynnetään Ilpolan koulun pihaa, viereistä urheilu- ja jalkapallokenttää sekä lähipuistoa.

Työmaaliikenne tulee kulkemaan Vapaalankujan kautta rakennusalueelle. Urheilukentän viereistä pienempää hiekkakenttää käytetään työmaata tukevana varasto- ja pysäköintialueena henkilöstölle - kyseinen alue tullaan myös rajaamaan aidalla. Työmaan läheisyyteen pystytetään infotauluja.

Rakennustyömaata koskevissa asioissa voitte ottaa yhteyttä: Vastaava työnjohtaja Toni Easton, puh. 010 507 8129, rajiskysymykset@gmail.com


Artikkeli

Kysymykset Rajatorpan uudesta kouluhankkeesta

R‍ajatorpan uudesta kouluhankkeesta voi esittää kysymyksiä osoitteeseen rajiskysymykset@gmail.com . Kysymyksiä ja vastauksia liittyen 15.3.2018 pidettyyn infotilaisuuteen KYSYMYS 1 Olin mukana infossa, mutta en...

Lue Lisää

Artikkeli

Roope Reippaan ja Nelli Näppärän koulupäivä uudessa oppimisympäristössä

‍Ekaluokkalainen Roope Reipas Ekaluokkalainen Roope saapuu kouluun kävellen ja ennen koulupäivänaloitusta hän kiipeilee hetken koulun pihalla kiipeilyseinällä ja -telineillä yhdessä kavereidensa kanssa. Pian sen jälkeen hän avaa koulun...

Lue Lisää

Blogiartikkeli

Showroom- ja infotilaisuus to 15.3.2018

Showroom- ja infotilaisuus to 15.3.2018

Lue Lisää
.vantaa-yleiset-sosiaalinenmedia-facebookshare iframe { float: right; }