Susanna Suikkari-Wein

Olen espoolainen taidegraafikko ja työhuoneeni sijaitsee Espoon Karhusaaressa. Olen taiteen kandidaatti, Taideteollisesta korkeakoulusta. Opetan Vantaan aikuisopistossa taidegrafiikkaa.

Kurssilla tutustutaan metalligrafiikan eri menetelmiin vähemmän haitallisin pohjustein. Grafiikan menetelmät ovat kehittyneet ja nykyään on monia uusia menetelmiä joilla voi rikastuttaa kuvankerrontaa. (Grafiikka on ihka ensimmäinen kuvataiteen muoto...käden jäljen painaumat maailman vanhimmissa kalliomaalauksissa.)

Metalligrafikka on mielenkiintoinen yhdistelmä piirtämistä, sommittelua, värioppia, kemiaa ja silkkaa sattumaa. Sattuman osuus monesti tuo uuden ulottuvuuden ja muuttaa iloisesti ajatuksen kulkusuuntaa.

Minua on aina kiinnostanut grafiikan tekemiseen liittyvät tekniset haasteet...syövytysajat, kontrastit, viivan ja pinnan vahvuudet, peilikuva, syväpainovärien kuultavuus ja peittävyys jne. On mahtavaa oppia hallitsemaan ja ennakoimaan eri menetelmät.

Opetustyö on erittäin palkitsevaa, kun huomaa, kuinka oppilaat kehittyvät kurssin aikana ja iloitsevat saavutuksistaan.‍

Tutustu Susannan kursseihin ilmonet.fi-palvelussa.

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 9–15 ja pe 9–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunkiSeuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto
facebook instagram youtube