Varia

Lentoasemahuoltaja

Logistiikan perustutkinto, lentoasemahuoltaja

Logistiikan perustutkintoa suorittaessasi voit erikoistua yhdelle viidestä eri ammattilinjasta. Vaihtoehdot ovat:

Ensimmäisen vuoden aikana valitaan, suuntautuuko kuljettajatutkintoihin vai varastopalvelujen osaamisalalle. Valinta kuljettajatutkintojen suuntautumisvaihtoehdosta tehdään toisen opiskeluvuoden loppupuolella. Kuljettajaopinnoista voit vielä viimeisen eli kolmannen vuoden aikana erikoistua lentoasemahuoltajaksi.

Lentoasemahuoltaja

Kaikkiin kuljettajatutkintoihin voi sisällyttää lentoaseman kunnossapito- ja maapalvelutehtäviin liittyviä opintoja, ja kuljettajakoulutuksen kautta voi erikoistua kolmantena vuonna lentoasemahuoltajaksi.

Valokuva

Koulutukseen sisältyy harjoittelua erityyppisillä työkoneilla ja ajoneuvoilla, niiden korjaus- ja huoltotehtäviä sekä lastaus- ja kuljetustoimintaa. Koulutuksen aikana suoritetaan erilaisia alan lyhytkoulutuksia, kuten BC-ajoneuvoluokan kuljettajatutkinto, työturva-, ja ensiapukortti.

Lisätietoja:

Opinto-ohjaaja Outi Koivisto, puh. 040 759 2426, outi.koivisto@eduvantaa.fi

Hakeminen

HAE NYT

Haettava koulutus alkaa 20.8.2018 ja kestää noin 2,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.

Haku yhteishaussa Opintopolussa.

Voit myös hakea opiskelemaan logistiikkaa jatkuvassa haussa silloin, kun haku on auki. Haun aukeamisesta ilmoitetaan näillä nettisivuilla. Haku on nyt auki - jätä meille hakemuksesi. (HUOM. hakulomakkeessa valitse koulutus*-kohdassa "Logistiikan perustutkinto, kuljettajatutkinnot tai varastonhoitaja, Aviapolis")

‍‍Nopeammin insinööriksi

Tuotantotalouden AMK-tutkintoon tähtäävillä logistiikan opiskelijoilla on mahdollisuus valita Variassa ns. Metropolia-opintopolku. Polulla pystyt suorittamaan ammatillisen perustutkinnon ja insinööritutkinnon lyhyemmässä kokonaisajassa. Mikäli kiinnostuit ammattikorkeakouluopinnoista logistiikan perustutkinnon rinnalla, tutustu aiheeseen tarkemmin .

Opiskelukustannukset

Kuljetuspalvelujen osaamisalalla opiskelijalle maksettavaksi jää kustannuksia noin 1000 euroa koko opiskeluajalta. Opiskelijat kustantavat itse oppikirjansa, opiskelutarvikkeensa ja työvaatetuksensa. Alan tutkinnoista syntyvät viranomaismaksut opiskelija kustantaa itse.

Erityisvaatimuksia

Lue alan terveydellisistä vaatimuksista.


Lentoasemahuoltajaksi voit opiskella Varian Aviapoliksen toimipisteessä.

.vantaa-yleiset-sosiaalinenmedia-facebookshare iframe { float: right; }