Lentoasemahuoltaja

Logistiikan perustutkinto, lentoasemahuoltaja

Logistiikan perustutkintoa suorittaessasi voit erikoistua yhdelle viidestä eri ammattilinjasta. Vaihtoehdot ovat:

Jos koulutukseen haetaan yhteishaussa, ensimmäisen vuoden aikana valitaan, suuntautuuko opiskelija kuljettajatutkintoihin vai varastopalvelujen osaamisalalle. Lentoasemahuoltajan suuntautumisvaihtoehdosta tehdään päätös toisena opiskeluvuotena, jolloin opiskelija voi alkaa opiskella lentoasemahuoltajan tutkinnon osia. Samalla voi valmistua autonkuljettajaksi.
Jos koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa, opiskelija valitsee lentoasemahuoltajaksi suuntautumisen heti opintojen alussa.

Erityisvaatimukset

Logistiikka-alan koulutukset ovat SORA-lainsäädännön piirissä eli määrätyt terveysvaatimukset ovat ajokorttilainsäädännön ja SORA-lain mukaan voimassa. Jos haet koulutukseen jatkuvassa haussa oppilaitos voi pyytää sinulta tietoja terveydentilastasi. Oma kuvauksesi nykyhetken terveydentilasta riittää valintatilanteessa. Oppilaitos voi antamasi ilmoituksen perusteella pyytää tarkempia terveydentilatietoja, esimerkiksi lääkärintodistuksen.

Seuraavassa on lueteltu ne terveydentilavaatimukset, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä Logistiikan perustutkinto, Lentoasemapalvelujen osaamisalalla:

  • insuliinihoitoinen diabetes
  • epilepsia tai muut tasapainoelimistön sairaudet ja toimintahäiriöt
  • sellainen näön tai kuulon heikkous, jota ei voida korjata apuvälineillä
  • sydän- ja verenkiertoelinten sairaus
  • fyysisen kuormituksen sietoa ja ulkotyössä selviytymistä rajoittava hengityselinten sairaus
  • tuki- ja liikuntaelimistön sairaus
  • munuaissairaudet
  • psyykkinen sairaus, joka estää käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen
  • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.

Lue lisää alan terveydellisistä vaatimuksista.

LENTOASEMAHUOLTAJA


HAE TÄSTÄ

Hakuaika päättyy 10.2.2019. Koulutus alkaa 18.2.2019

Koulutukseen sisältyy harjoittelua erityyppisillä työkoneilla ja ajoneuvoilla, niiden korjaus- ja huoltotehtäviä sekä lastaus- ja kuljetustoimintaa. Koulutuksen aikana suoritetaan erilaisia alan lyhytkoulutuksia, kuten BC-ajoneuvoluokan kuljettajatutkinto, työturva-, ja ensiapukortti.

Koulutus kestää noin 2,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.

Hakeminen

Haku yhteishaussa Opintopolussa ja määrättyinä aikoina jatkuvassa haussa.

‍‍Nopeammin insinööriksi

Tuotantotalouden AMK-tutkintoon tähtäävillä logistiikan opiskelijoilla on mahdollisuus valita Variassa ns. Metropolia-opintopolku. Polulla pystyt suorittamaan ammatillisen perustutkinnon ja insinööritutkinnon lyhyemmässä kokonaisajassa. Mikäli kiinnostuit ammattikorkeakouluopinnoista logistiikan perustutkinnon rinnalla, tutustu aiheeseen tarkemmin .

Opiskelukustannukset

Kuljetuspalvelujen osaamisalalla opiskelijalle maksettavaksi jää kustannuksia noin 1000 euroa koko opiskeluajalta. Opiskelijat kustantavat itse oppikirjansa, opiskelutarvikkeensa ja työvaatetuksensa. Alan tutkinnoista syntyvät viranomaismaksut opiskelija kustantaa itse.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Outi Koivisto, p. 040 759 2426, outi.koivisto@eduvantaa.fi

Lentoasemahuoltajaksi voit opiskella Aviapoliksen toimipisteessä, Rälssitie 13, 01530 Vantaa.

facebook twitter instagram youtube