Varia

Matkailuvirkailija

‍Matkailualan perustutkinto, matkailuvirkailija

Toimiala

Suomessa matkailu on melko nuori elinkeino. Matkailun muotoja ovat vapaa-ajan matkailu, liike- ja työmatkailu sekä kokous-, kongressi- ja incentive- eli kannustematkailu. Matkailuala tuottaa sekä kotimaisille että ulkomaalaisille matkailijoille erilaisia palveluja, kuten matkatoimisto-, liikenne-, majoitus- ja ravitsemispalveluja. Peruspalvelujen lisäksi asiakkaille pyritään tuottamaan elämyksiä muun muassa ohjelmapalveluin.

Suomen matkailustrategia 2020:n tavoitteena on, että matkailualojen työpaikkojen lukumäärä kasvaa vuonna 2007 toteutuneesta 130 500 työpaikasta 171 000 työpaikkaan vuoteen 2020 mennessä. Sekä kotimaisen että ulkomaisen matkailun uskotaan kasvavan.

Tavoitteet

Tutkinto antaa perusvalmiudet toimia monipuolisissa matkailualan työtehtävissä. Opintoihin sisältyy mm. matkailun ja yritystoiminnan perusteita, matkailuviestintää, matkailualan palvelutoimintoja, opastuksen perusteita ja matkatoimistopalveluja.

‍Työtehtävät

Matkailuala tuottaa monenlaisia työtehtäviä, joissa korostuvat erityisesti asiakaspalvelutaidot, kulttuurien tuntemus ja asiakkaiden odotusten täyttäminen. Alalla on paljon osa-aikaisia ja sesonkiluonteisia työpaikkoja. Etenkin ohjelmapalveluyritysten ja erilaisten kulttuuri- ja taidetapahtumien, vesipuistojen, puuhamaiden, huvipuistojen, hiihtokeskuksien ym. tarjoamat työpaikat ovat pitkälti kausiluonteisia.

Matkailualalla vallitsee myös voimakas alueellinen keskittyminen. Työllisyys vaihtelee eri kunnissa, sillä kuntien vetovoimakohteet ja luonnonolosuhteet ovat hyvin erilaisia.

Matkailuvirkailijat toimivat mm. matkailualan neuvonta- ja myyntitehtävissä, matkakeskuksissa, hotelleissa, liikenneyrityksissä sekä matkailualan organisaatioissa ja yrityksissä.

Erityisvaatimukset

Koulutukseen hakeutuvalta edellytetään ulospäin suuntautuneisuutta, yhteistyötaitoja ja kiinnostusta työskennellä asiakaspalvelutehtävissä kotimaassa ja ulkomailla.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Paavo Tuomainen, p. 040 587 4186, paavo.tuomainen@eduvantaa.fi

Haku yhteishakuaikana Opintopolussa

‍Opiskelukustannukset

Opiskelijat kustantavat itse oppikirjansa, opiskelutarvikkeensa ja työvälineensä. Kustannukset opiskelijalle ovat noin 450 euroa koko opiskeluajalta.

Matkailuvirkailijaksi voit opiskella Myyrmäen toimipisteessä.

.vantaa-yleiset-sosiaalinenmedia-facebookshare iframe { float: right; }