Varia

Kokki tai tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki tai tarjoilija


Voit valmistua alalta joko kokiksi tai tarjoilijaksi. Suuntautuminen kokin tai tarjoilijan koulutusohjelmaopintoihin tehdään ensimmäisen opiskeluvuoden aikana.

Valokuva
Ruokapalvelun osaamisala, kokki

Tutkinto antaa perusvalmiudet ruoanvalmistukseen erilaisin liikeideoin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Opintoihin sisältyy mm. annos- ja lounasruokien valmistusta ja suunnittelua sekä asiakaspalvelua. Opinnoissa painotetaan hyvää elintarviketuntemusta sekä hygieniaosaamista.

Hyvällä kokilla on hyvä maku-, väri- ja hajuaisti, kädentaitoja, taiteellista silmää, luovuutta, ryhmätyötaitoja, asiakaspalvelutaitoja ja halua kehittää itseään.

Työtehtävät

Kokki, ruokapalvelutyöntekijä, palveluvastaava.

Työpaikat

Henkilöstöravintolassa, à la carte -ravintolassa, liikennepalveluasemalla, kahvilassa, pikaruokapaikassa, hotellissa, junassa, laivalla, juhla- ja pitopalveluyrityksessä tai omassa yrityksessä.

Valokuva

Asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija

Tutkinto antaa perusvalmiudet asiakaspalveluun erilaisin liikeideoin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Ammatillisiin opintoihin sisältyy mm. asiakaspalvelua ja myyntiä sekä annosruokien ja juomien tarjoilua. Opinnoissa painottuvat myös kielet sekä kulttuureiden ja kansainvälisyyden tuntemus. Osaamisalalla opit tarjoilemaan, tekemään juomasekoituksia, puhumaan vieraita kieliä, etiketti- ja tapatietoutta, asiakaspalvelua ja myyntiä.

Hyvä tarjoilija on iloinen, kielitaitoinen, palvelualtis, ahkera ja tunnollinen.

Työtehtävät

Tarjoilija, barista, kokousemäntä, banquet-tarjoilija, room service -tarjoilija.

Työpaikat

Kahvilassa, ravintolassa, baarissa, à la carte -ravintolassa, kokouspalvelussa, hotellissa, juhlapalvelussa, yökerhossa.


Valokuva
Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Kerttu Vesterinen, p. 050 312 4553, kerttu.vesterinen@eduvantaa.fi


Hakeminen

Haku yhteishaussa Opintopolussa ja määrättyinä aikoina jatkuvassa haussa.‍

Kaksi kertaa vuodessa Variassa on haussa myös englanninkielinen Restaurant Cook -koulutusohjelma kokiksi haluaville.

‍Opiskelukustannukset

Opiskelijat kustantavat itse oppikirjansa, opiskelutarvikkeensa ja työvälineensä ja -vaatetuksensa. Oppikirjakustannukset ovat koko ajalta noin 150 euroa, henkilökohtaiset työvälineet ja -vaatetus noin 400 - 450 euroa. Opintojen aikana tehdään opintokäyntejä ja hoidetaan asiakastilaisuuksia oppilaitoksen ulkopuolella, jolloin matkakustannuksista opiskelija vastaa itse.

Kokiksi tai tarjoilijaksi voit opiskella Hiekkaharjun toimipisteessä, Tennistie 1, 01370 Vantaa.

.vantaa-yleiset-sosiaalinenmedia-facebookshare iframe { float: right; }