Varia

Turvallisuusvalvoja

‍Turvallisuusalan perustutkinto, turvallisuusvalvojaValokuva
Alan vaatimuksia

Turvallisuusalan ammattilaisilta edellytetään hyviä sosiaalisia taitoja, omatoimisuutta, kielitaitoa, asiakaspalveluhenkisyyttä ja kykyä toimia myös ongelmallisissa tilanteissa. Hyvä fyysinen ja psyykkinen kunto on alalla välttämätön.

Opintojen eteneminen ja työnsaanti turvallisuusalalta edellyttävät nuhteettomuutta; alalla työskentelevällä ei saa olla väkivalta-, huume- eikä epärehellisyysrikoksia. Opiskelijoiksi hyväksyttyjä pyydetään toimittamaan Variaan turvallisuusselvitys, jonka antaa poliisiviranomainen. Opiskelija maksaa turvallisuusselvityksen itse.

Turvallisuusvalvojan koulutus antaa hyvät jatkokoulutusvalmiudet eri turvasektoreille.

Lue alan terveysvaatimuksista.

Tavoitteet

Tutkinto antaa valmiudet toimia ennaltaehkäisevästi yritysten ja yleisötilaisuuksien turvallisuuteen liittyvissä tehtävissä. Painopistealueina ovat käytännön turvallisuustyö, asiakaspalvelutaidot ja viranomaisten asettamat pätevyysvaatimukset. Suuntautumisvaihtoehtoina ovat vartiointitoiminta ja turvallisuustekniikka.

Valokuva
Työtehtävät

Turvallisuusvalvoja voi toimia vaihtelevissa työtehtävissä vastaanottopalveluissa, teknisten turvallisuusjärjestelmien toteutuksissa ja ylläpidossa sekä kiinteistönhoidon ja vartiointialan töissä.

Ammattikorkeakouluopintoja ammattiopintojen yhteydessä

Mikäli olet kiinnostunut suorittamaan alan avoimen ammattikorkeakoulun opintoja toisen asteen ammattiopintojen yhteydessä, ole yhteydessä opinto-ohjaaja Ritva Väisäseen,
p. 040 521 0364, ritva.vaisanen@vantaa.fi

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Paavo Tuomainen, p. 040 587 4186, paavo.tuomainen@eduvantaa.fi

Hakeminen

Haku Opintopolussa yhteishaussa ja määrättyinä aikoina jatkuvassa haussa.

‍Opiskelukustannukset

Opiskelijat kustantavat itse oppikirjansa ja opiskelutarvikkeensa. Kustannukset opiskelijalle ovat noin 300 euroa koko opiskeluajalta.

Turvallisuusvalvojaksi voit opiskella Myyrmäen toimipisteessä, Ojahaantie 5, 01600 Vantaa.

.vantaa-yleiset-sosiaalinenmedia-facebookshare iframe { float: right; }