Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Logistiikan perustutkinto, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Logistiikan perustutkintoa suorittaessasi voit erikoistua yhdelle viidestä eri ammattilinjasta. Vaihtoehdot ovat:

 • autonkuljettaja
 • linja-autonkuljettaja
 • yhdistelmäajoneuvonkuljettaja
 • varastonhoitaja
 • lentoasemahuoltaja

Logistiikka-alan opiskelija suuntautuu ensimmäisen opiskeluvuoden aikana:

 • kuljetuspalveluiden tai
 • varastopalveluiden osaamisalaopintoihin

Kuljetuspalvelujen osaamisalan suuntautumisvaihtoehdot:

 • autonkuljettaja
 • linja-autonkuljettaja
 • yhdistelmäajoneuvonkuljettaja
 • lentoasemahuoltaja

Valinta kuljettajatutkintojen suuntautumisvaihtoehdosta tehdään toisena opiskeluvuotena ja lentoasemahuoltajaksi suuntautuminen kolmantena vuotena.

Kaikkiin kuljettajatutkintoihin voi sisällyttää lentoaseman kunnossapito- ja maapalvelutehtäviin liittyviä opintoja. Autonkuljettajat työskentelevät eri kokoisissa kuljetusliikkeissä.

Koulutukset ovat SORA-lainsäädännön piirissä eli määrätyt terveysvaatimukset ovat ajokorttilainsäädännön ja SORA-lain mukaan voimassa. Tutustu alan terveydellisiin vaatimuksiin.

Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Toimiala

Kuljetusalan ammattilainen kuljettaa ihmisiä, tavaroita ja ajoneuvoja paikasta toiseen. Työssä korostuvat tehokkuus, turvallisuus ja hyvä asiakaspalvelu. Ala on kansainvälinen ja edellyttää ammattilaiselta laaja-alaista osaamista, asiakaspalvelu- ja yhteistyötaitoja sekä kielitaitoa. Kuljetusalan ammattilaiset sijoittuvat kuljetusliikkeiden, liikenteen, kaupan, teollisuuden ja julkisen sektorin palvelukseen.

Tavoitteet

Tutkinto antaa perusvalmiudet toimia kuljetusalan monipuolisissa tehtävissä. Kuljettajalta vaaditaan hyvää liikennekäyttäytymistä sekä palvelualttiutta erilaisissa asiakastilanteissa.

Koulutukseen sisältyy harjoittelua erityyppisillä työkoneilla ja ajoneuvoilla, niiden korjaus- ja huoltotehtäviä sekä lastaus- ja kuljetustoimintaa. Koulutuksen aikana suoritetaan erilaisia alan lyhytkoulutuksia, kuten BC-ajoneuvoluokan kuljettajatutkinto, työturva-, ja ensiapukortti.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Outi Koivisto, p. 040 759 2426, outi.koivisto@eduvantaa.fi

Hakeminen

Haku yhteishaussa Opintopolussa ja määrättynä aikana jatkuvassa haussa.

‍‍Nopeammin insinööriksi

Tuotantotalouden AMK-tutkintoon tähtäävillä logistiikan opiskelijoilla on mahdollisuus valita Variassa ns. Metropolia-opintopolku. Polulla pystyt suorittamaan ammatillisen perustutkinnon ja insinööritutkinnon lyhyemmässä kokonaisajassa. Mikäli kiinnostuit ammattikorkeakouluopinnoista logistiikan perustutkinnon rinnalla, tutustu aiheeseen tarkemmin .

Opiskelukustannukset

Kuljetuspalvelujen osaamisalalla opiskelijalle maksettavaksi jää kustannuksia noin 1000 euroa koko opiskeluajalta. Opiskelijat kustantavat itse oppikirjansa, opiskelutarvikkeensa ja työvaatetuksensa. Alan tutkinnoista syntyvät viranomaismaksut opiskelija kustantaa itse.

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi voit opiskella Aviapoliksen toimipisteessä, Rälssitie 13, 01530 Vantaa.

facebook twitter instagram youtube