TEPPO

Onnistumisia TEPPO-viikolta

Talvilomaa edeltävällä viikolla koulumme 8.- ja 9. luokkalaiset työelämäpainotteisen perusopetuksen oppilaat olivat TEPPO-jaksolla työpaikoissa, joihin he olivat itse hakeutuneet. Oppilaat pääsivät tutustumaan alan työtehtäviin ja saivat arvokasta työkokemusta sekä positiivista palautetta työnantajilta! Alla TEPPO-oppilaiden kokemuksia.

Lipunkantajan päiväkoti

Olin Teppo-jaksolla Lipunkantajan päiväkodissa.Etsin googlesta lähialueen päiväkoteja ja lopulta päädyin lähettämään sähköpostia juuri tähän päiväkotiin.Päiväkodissa sain tehdä paljon eri työtehtäviä esimerkiksi luin kirjaa lapsille ja pelasin heidän kanssaan pelejä ja keksin lapsille myös tekemistä.Mukavinta oli lasten kanssa oleminen ja työyhteisö.Teppo-jaksolla en oppinut paljon uutta koska olen ennenkin ollut lasten kanssa tekemisissä,mutta opin enemmän juuri tästä asiasta lisää.Sain hyvää palautetta ohjaajaltani olin reipas ja ystävällinen.

Neste

Olin TEPPO-jaksolla Keimolan Nesteellä. Joku perheestäni ehdotti sitä ja päätin vain kysyä sieltä. Pääsin hyllyttämään ja järjestelemään kaupan puolta. Ravintolan puolella pyyhin pöytiä ja siivosin. Mukavinta oli mielestäni monipuoliset tehtävät ja hyvät työkaverit. Opin kassan käyttöä ja asiakaspalvelutaitoja. Sain kiitettävää palautetta ahkeruudesta ja luotettavuudesta.

Scandic Park

Olin Hotel scandic parkissa töissä. Löysin paikan Vantaan TEPPO-paikkojen yhteystiedoista. Tein jaksolla vaihtelevasti kaikkea, sain ravintolassa aamupala- ja lounastarjoiluilla blokata eli siivota pöytiä valmiiden asiakkaiden astioista. Tervehdin asiakkaita paljon ja pääsin käymään huoneissa joko laittamassa vessojen peileihin tarroja vedensäästöstä tai viemässä tuleville asiakkaille jonkinlaisia lahjoja. Mukavinta oli mahtava työyhteisö ja kuinka muut työntekijät eivät odottaneet minulta liikoja. Opin ravintolatyöstä jonkin verran ja millaisia huoneita hotelleissa on. Palaute oli hyvää ja yleisesti paikkana Hotel scandic park oli mahtava TEPPO-paikka.

Scandic Marski

Olin TEPPO-jaksolla Hotel Marskissa. Halusin mennä johonkin erilaiseen työpaikkaan ja löysin tämän paikan Vantaan TEPPO-paikkojen yhteystiedoista. Sain siellä käydä tyhjissä hotellihuoneissa ja vaihtaa siellä kansioita uusiin. Sain pyyhkiä pölyjä vastaanotto tiloista ja sain täyttää saippuapulloja. Olin myös kokoustiloissa auttamassa aamiaisen kanssa. Siellä oli myös ravintola, jossa työskentelin suurimman osan ajastani. Sain siellä siivota pöytiä ja auttaa aamiaisella ja lounaalla. Mukavinta oli olla ravintolassa, sillä siellä oli melkein koko ajan tekemistä. Opin ravintolatyöstä enemmän. Sain hyvää palautetta työskentelystä ja siitä, että olin ulospäinsuuntautunut.

Ponke’s The Shop

Olin tepossa ponkes the shop jumbossa löysin paikan kun ajattelin että haluan vaate/skeittikauppaan jaksolla pääsin tekemään takahuoneen siivousta, asiakas palvelua, ja vaatteiden hakemista varastolta. Mukavinta oli työyhteisö. Opin vaatekaupan alaa. Sain hyvää palautetta ja työhöni oltiin tyytyväisiä

Seutulan kaivuu ja kuljetus

Olin teppo-jaksolla seutulan kaivuu ja kuljetus maansiirto yrityksellä. Löysin työpaikan mummoni ja isäni avulla. Kaivoin ojaa, kannoin aitoja ja putkia. Opin teppo-jaksolla tunnistamaan muutaman eri putken värin ja mihin ne kuuluu. Sain hyvää palautetta työnantajalta.

Ravintola Inari

Olin ravintola Inarissa. Löysin sen opon yhteystietojen avulla. Tein siellä kaikenlaista ravintola-alaan liittyviä juttuja. Mukavinta oli ihmiset. Opin ravintola-alasta kaikkea.

YLE

Olin TEPPO-jaksolla Ylellä. Löysin paikan opon kautta kun hän kertoi viime syksynä, että haku oli auki. Jaksolla seurasin ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan arkea ja pääsin mm. seuraamaan ylen live-lähetyksiä. Kaikista mukavinta jaksolla oli henkilökunta. Opin jaksolla paljon lisää uutistoiminnasta. Sain jaksolta paljon hyvää palautetta ja monet sanoivat, että oli mukavaa kun osasin olla oma-aloitteinen.

Tokmanni

Minä olin Tokmannilla mikä sijaitsee Myyrmäessä. Minä pidin yllä siisteyttä ja autoin asiakkaita. Kaikki työkaverini olivat rentoja siellä. Opin siellä siisteyttä ja järjestelmällisyyttä koska pomoni oli tarkka työstä. Sain täydellistä palautetta olin ahkera ja omatoiminen.

Aurinkokiven päiväkoti

Olin TEPPO-jaksolla Aurinkokiven päiväkodissa. Halusin paikan läheltä kotoa ja koulumme yhteydessä on päiväkoti joten halusin hakea sinne. Jaksoni aikana pääsin avustamaan lapsia ruokailussa, pukemisessa, päivän askareissa, perus kasvatuksessa ja yleis käytöksessä. Mukavinta oli ihanat lapset ja hyvä työyhteisö. Opin kärsivällisyyttä ja ettei kaikki suunnitelmat aina toteudu.

Ravintola Olo

Olin ravintola Olossa Helsingissä. Löysin paikan opon listasta ja kaverini suositteli paikkaa. Jaksolla pääsin koristelemaan annoksia, maistelemaan ruokia ja katsomaan, kun muut tekee. Mukavinta oli se kun oli kiva työympäristö ja pääsi näkemään uutta. Opin paljon uutta, kuten nopeus ei ole tärkeintä vaan työn jälki. Sain vain paljon positiivista palautetta.

Mekonomen Airport

TEPPO-jaksolla olin Mekonomen Airportissa. Paikan löysin, koska halusin töihin jollekin autoalan työpaikalle. Työpaikalla tein mekaanikkoa auttavia töitä esim joidenkin osien irrottamista ja tavaroiden siirtelyä. Mukavinta työpaikalla oli työkaverit. Opin paljon työpaikan arjesta mm. millaisia työtehtäviä siellä on ja miten autojen vikoja korjataan. Positiivista palautetta työnantajalta sain positiivisuudesta ja ajoissa olemisesta.

Aurinkokiven koulu

Aurinkokivenkuja 1, 01700 Vantaa

PL 2502, 01030 Vantaan kaupunki

Rehtori:
Sari Silander, 040 778 3594

Virka-apulaisrehtori:
Eve Lappalainen, 040 595 2701

Apulaisrehtori:
Veera Hug, 043 825 2163

Koulusihteeri: Salla Solla, luokat 1-6 (ma-ti, to-pe)
050 302 5569


Koulusihteeri: Mira Jäntti, luokat 7-9 (ti-to)
040 489 4437


Vahtimestarit: 043 826 9320

facebook