VANTAAN MESSUHUMUA VARHAISKASVATUSMESSUILLA 4.10.2019

15.10.2019

Jaoimme ympäri messuja lentolippuja. Lipuissa kerrottiin lyhyesti Vantaan varhaiskasvatuksen osaamisen kehittämisestä sekä rekrytoinnista. Lentolippu toimi samalla arvontalipukkeena. Kun vieras saapui Vantaan messuosastolle lippunsa kanssa, tarkistettiin saman tien mahdollinen voitto. Voittoina oli leffalippuja, kirjoja ja suklaalevyjä Vantaa-kuorin. Jos voittoa ei tullut, lennolle mukaan saatu purkkapussi (nousua varten, etteivät korvat mene lukkoon) ja heijastin toimivat oivina lohdutuspalkintoina.

Kuplivaa, suklaata ja kauniita maisemia!

Vantaan lentokoneessa matkustaminen oli tietenkin ensiluokkainen kokemus. Matkustajille jaettiin kuplivaa juomaa sekä suklaata. Lentomatkan aikana saattoi katsella ikkunoista näkyviä vantaalaisia maisemia tai edessä pyörivää esittelyvideota päiväkodeistamme. Näkymät olivat siis inspiroivia ja vieraidemme laadukasta, kokonaisvaltaista matkustuskokemusta vahvistavia. Lentomatkustajien hyvinvoinnista huolehti koulutettu matkustamohenkilökunta; kysymykset saivat vastauksensa ja toiveet toteutuksensa. Oli hyvä, että henkilökunnassa oli niin päiväkodin johtajia, varhaiskasvatuksen opettajia kuin varhaiskasvatuksen asiantuntijoitakin. Kysymykset saatettiin ohjata aina sille, jolla oli aiheesta paras tietämys.

Nousukiidossa Vantaalla: oppiminen ja kehittyminen!

Messujen sisällöllisenä teemana oli Vantaan varhaiskasvatuksen korkealaatuiset koulutukset ja osaamisen kehittämisen tavat. Roll-upiin oli kirjattu koulutustemme timantteja. Messuvieraat saivat käydä merkitsemässä tarralla mielestään kiinnostavimman koulutuksen. ”Koulutustimanttien” esittelyn kautta syntyi luonteva yhteys kertoa enemmänkin Vantaan osaamisen kehittämisen tavoista. Messuosastolla keskusteltiin mm. toimintayksiköissämme tapahtuvasta osaamisen kehittämisestä sekä vertaistuen ja -oppimisen merkityksestä.

Vantaan messuosasto ja toimintamme messuilla sai iloksemme erinomaista palautetta. Kuulimme muun muassa seuraavaa:

  • ”Paras messuosasto, jossa olen ikinä vieraillut!”
  • ”Vantaa alkaa näyttää todella houkuttelevalta. Jos messuosastollanne on jo näin kiinnostavaa, mitähän kaikkea muuta teillä varhaiskasvatuksessa tapahtuu”
  • ”Upea messuosasto ja iloinen tunnelma. Tänne oli helppo tulla!”
  • ”Teillä on tosi hieno idea!”

Halusimme messuosaston, joka erottuisi muista ja toisi esiin varhaiskasvatukseen ja oppimiseen kuuluvan ilon ja leikillisyyden. Loimme tarinan, joka todellakin lähti lentoon! Kiitokset kaikille ihanille messuvieraille ja messujen suunnitteluun ja toteutukseen osallistuneille!

Elli Kiisto

Varhaiskasvatuksen asiantuntija

Avoin päiväkoti Pikku-Hepo

p. 0438251904

Hiirakkokuja 4

PL 8408 01030 Vantaan kaupunki

facebook