VIHREÄ VIIKKO - kestävän elämäntavan tapahtumaviikko 23.-27.11.2020

Vihreä Viikko on Vantaan koulujen ja päiväkotien kestävän elämäntavan teemaviikko. Viikon tavoitteena on auttaa osallistujia ymmärtämään materiaalien kiertokulkua, kuluttamiseen liittyviä paikallisia ja globaaleja ympäristöongelmia sekä edistää kestäviä vaihtoehtoja luonnonvarojen säästämiseksi. Viikon aikana koululuokille ja päiväkotiryhmille on tarjolla oppimispelejä kiertotaloudesta, etäohjattuja oppitunteja vesiasioista ja jätteistä, mobiili pakohuonepeli lajitteluteemalla sekä ohjattua My2050 -ilmastonmuutos elämyspelin pelaamista. Viikon päätteeksi vietetään valtakunnallista Älä osta mitään –päivää. Vihreä viikko onkin aiempina vuosina tunnettu Vihreä perjantai -tapahtumana Koivukylän Kierrätyskeskuksessa.

Vihreän viikon taustasta ja tarkempaa tietoa kestävästä kuluttamisesta on koottu kasvattajan materiaaliin. ‍

Vihreän viikon aikana voit valita ryhmällesi sopivan oppituokion

* HSY tarjoaa tähdellä merkityt oppituokiot. Ne sisältävät alustuksen teemaan ja ohjatun pelaamisen Seppo-pelialustalla. Tuokioiden kesto on 1 h 30 min tai 45 min pajasta riippuen.

Vihreää viikkoa voit viettää myös aikaan sitomattomien materiaalien avulla

Tutustukaa kestävän kuluttamisen tekoihin tai keksikää omia ja käykää kirjoittamassa omat, luokan tai ryhmän lupaukset Vihreän Viikon Kestävän kuluttamisen puuhun.

Vantaan luontokoulun kokoamia Vihreän Viikon toimintavinkkejä kaikille yksiköille.

Kierrätyskeskuksen varhaiskasvatukselle luoma Palloässät -materiaali käsittelee kansainvälisiä kestävän kehityksen tavoitteita. Materiaali soveltuu hyvin myös alakoulujen käyttöön.

Uudelleenkäytön ympäristöhyötyihin voi tutustua uuden Kierrätyskeskuksen interaktiivisen oppaan avulla.

‍Kaikesta Vihreän viikon viettämisestä on hyvä julkaista somesisältöjä omissa kanavissa hastagillä #vihreäviikko.

Tehty Padletilla

Vantaan kaupunki / sivistystoimi

Ympäristökonsultti: Noora Ilola,
050 3035873, etunimi.sukunimi (a) vantaa.fi