Arjen ympäristöteot 2017 - 2018

Lukuvuoden 2017 - 2018 EkoTEKO-kilpailussa tehtiin arjen ympäristötekoja. Tekoja oli tekemässä 19 sivistystoimen yksiköitä. Mukana oli päiväkoteja, kouluja, oppilaitoksia ja nuorisotalo, kirjastot sekä lasten kulttuurin väki. Kilpailijoiden teot olivat erikokoisia, -näköisiä ja vaikuttavuudeltaan eri suuruisia. Ne olivat kuitenkin tekijöidensä näköisiä ja lähtivät kilpailijoiden tarpeista. Käsittelyssä oli mm. sähkön säästö, muovi, kierrätys ja lajittelu, lähimetsistä huolehtiminen, lasten luontosuhde, liikkuminen, ruoka sekä vaikutusmahdollisuudet. Tekojen tuli olla ympäristövastuullisia, vaikuttavia, yhteisöllisiä, pysyviä ja jaettavissa olevia. Kilpailijoiden teoista voi lukea enemmän EkoTEKOJA blogista.

Tällä kertaa voittaja valittiin kirjallisuuden Finlandia palkinnon -tyylillä: Ympäristövastuun ja kasvatuksenasiantuntijoista koostunut esiraati valitsi kriteerien toteutumisen perusteella viisi parhaiten kilpailussa menestynyttä osallistujaa ja näistä parhaan valitsi silmäätekevä vantaalainen, vuoden vantaalaiseksiki 2017 valittu, Kalevauva.fi -yhtye.

Kalevauva valitsi voittajaksi Kartanonkosken koulun ja esiraadin kunniamaininnan sai Kolohongan nuorisotila. Kalevauva.fi perustelee valintaa Kartanonkosken koulun monta kilpailukautta jatkuneella ja laajalla ympäristökasvatustyöllä. Kilpailuteot olivat monipuolisia, käsittelivät useita teemoja ja näkyivät jokaisella luokka-asteella sekä henkilökunnalle omalla tavallaan. Käsittelyssä oli mm. sähkön kulutus, aurinkopaneelit, ruoka, kierrätys, muovi sekä omat vaikutusmahdollisuudet.

Vantaan kaupunki / sivistystoimi

Ympäristökonsultti: Noora Ilola,
050 3035873, etunimi.sukunimi (a) vantaa.fi