Meidän VESI 2015 - 2016

Lukuvuoden 2015 -2016 kilpailun teemana oli VESI ja se oli osa Purojen ja jokien Vantaa - teemavuotta. Meidän VESI -kilpailussa oli mukana 32 yksikköä ympäri Vantaata. Osallistujina oli vantaalaisia päiväkoteja, kouluja, oppilaitoksia ja nuorisotaloja.


Kilpailussa tehtiin kotivesistöjä tunnetuiksi, nostettiin omaa veden käyttöä näkyväksi ja toimittiin lasten, nuorten ja aikuisten kesken aidosti yhteistyössä. Kilpailujat retkeilevät lähivesille, tekivät tutkimuksia vedestä, tutustuivat veden eri olomuotoihin, vesijalanjälkeen ja piiloveteen sekä nauttivat kaunnista vesiluonnosta. Täältä löytyy kooste kilpailijoiden teoista. Kilpailun osana olin VESI&KUVA -haaste. Yksiköt kuvasivat vettä ympärillään. Kuvista koostettiin näyttely, joka kiersi Vantaalla keväällä 2016. Näyttely järjestettiin yhteistyössä Vantaan lastenkulttuurin kanssa.


Kilpailun voitti Illepihan toimintayksikön päiväkodit, toiseksi tuli Vaskivuoren lukio ja kolmanneksi Kartanonkosken koulun. Luontokerho Metsänhaltijoille myönnettiin lisäksi kunniamaininta.


‍Kilpailu järjestettiin yhteistyössä: Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry:n, HSY:en ja Kierrätyskeskuksen kanssa.Vantaan kaupunki / sivistystoimi

Ympäristökonsultti: Noora Ilola,
050 3035873, etunimi.sukunimi (a) vantaa.fi