Pöytä on katettu 2013 - 2014

Pöytä on katettu -kilpailun teemana oli ruoka. Kilpailuun otti osaa 42 vantaalaista kasvatusyksikköä kahdessa sarjassa. Molemmissa sarjoissa valittiin kolme parasta.


Kilpailijat kehittivät lasten, nuorten ja aikuisten kesken ruokailua viihtyisämmäksi; ruokasaleja uudistettiin ja koristeltiin. He myös kampanjoivat koulu- ja päiväkotiruoan arvostuksen puolesta monenlaisin keinoin. Samalla vähennettiin biojätteen määrää mittaamalla sen syntyä ja antamalla lapsille ja nuorille enemmän mahdollisuuksia kertoa toiveistaan annoskoon suhteen. Leikin, kannustusten ja iloisten kilpailujen kautta lapsia ja nuoria kehotettiin ottamaan lautaselle vai tarvittava määrä ruokaa. Lisää yksiköiden teoista löytyy täältä.


Päiväkotien sarjan voitti Lipunkantajan päiväkoti. Toiseksi tuli Näätäpuiston päiväkoti ja kolmannen sijan sai Koskikujan päiväkoti. Koulujen ja oppilaitosten sarjassa voiton vei Leppäkorven koulu. Toiseksi tuli Kartanonkosken koulu ja kolmanneksi sijoittui Sotungin koulu ja lukio. Lisäksi jaettiin kunniamaininta Vantaankosken koululle.


Kilpailu toteutettiin Vantaan kaupungin sivistystoimen ja Vantaan Tilapalvelut Vantti Oy:n yhteistyönä. Lisäksi tukemassa oli Ab Chipsters Food Oy, Valio Oy, Lions Club Vantaa/Helsinge ry ja Lions Club Vantaa/Kaivoksela ry.


Vantaan kaupunki / sivistystoimi

Ympäristökonsultti: Noora Ilola,
050 3035873, etunimi.sukunimi (a) vantaa.fi