Peruskoulu päättyy, mitäs nyt?

Yhteishaun tulokset ja ilmoittautuminen opiskelijaksi

Saat tiedon yhteishaun tuloksista aikaisintaan torstaina 13.6.2019. Jos olet antanut sähköpostiosoitteesi hakemusta tehdessä, saat tulokset myös sähköpostiisi. Saatuasi opiskelupaikan on sinulla kaksi viikkoa aikaa ilmoittaa ottavasi paikan vastaan. Jos et ole ilmoittanut paikan vastaanottamisesta viimeistään torstaina 27.6., niin menetät opiskelupaikkasi ja varasijalta valitaan joku tilallesi.

Oppilaitokset päättävät miten haluavat yhteishaussa valittujen uusien opiskelijoiden ilmoittautuvan opiskelijaksi. Tarkan tiedon ilmoittautumisesta löydät kotiin lähetettävästä hyväksymiskirjeestä ja/tai oppilaitoksen sivuilta. Vantaan sivuille on koottu Vantaan oppilaitosten tietoja. Muista viedä uuteen oppilaitokseen opiskelutietolomake ja oppilaitoksen pyytäessä myös päättötodistus.

Jos jäät ilman opiskelupaikkaa

Jos et saa opiskelupaikkaa yhteishaussa, Opetushallitus lähettää sinulle jälkiohjauskirjeen 13.6. alkaen. Kirje sisältää yhteishakusi tulokset sekä tiedot sijoittumisestasi varasijoille. Jos olet jäänyt varasijalle, oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä, jos paikka vapautuu! Peruutuspaikat täytetään varasijalistojen mukaisessa järjestyksessä. Varasijat ovat voimassa 16.8.2019 asti. Mahdollisesta vapautuneesta opiskelupaikasta ilmoitetaan sinulle henkilökohtaisesti. Seuraa siis sähköpostia/vastaa tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin.

Opo koululla yhteishaun tulosten julkaisemisen aikaan

Hämeenkylän koulun oppilaanohjaajat on paikalla torstaina 13.6. ja perjantaina klo 10-15. Jos et päässyt yhteishaussa mihinkään hakemaasi koulutukseen, niin opo on sinuun yhteydessä. Voitte ottaa myös yhteyttä, jos et saa tietoa mihin opiskelupaikkaan sinut on valittu tai jos sinulla on mitään muuta kysyttävää esimerkiksi tulevaan oppilaitokseen ilmoittautumisesta.

Haku 10. luokalle tai ammatilliseen valmentavaan koulutukseen

Perusopetuksen kymppiluokille taikka ammatilliseen valmentavaan peruskoulutukseen VALMA:aan voi hakea 21.5.-23.7.2019 välisenä aikana Opintopolussa. Vantaalla 10. luokat on tarkoitettu lukioon tähtääville ja Valma ammatilliseen koulutukseen hakeutuvalle. Vantaalaiset voivat hakea myös Espoon (Omnia) ja Helsingin (Stadin ammattiopisto) Valma-koulutuksiin.

Näiden lisäksi maahanmuuttajataustainen henkilö voi hakea lukio-opintoihin valmistavaan koulutukseen LUVA:aan, jossa parannetaan suomen kielen taitoa ennen opiskelua lukiossa.

Vantaan kaupungilla on koulutustakuu nuorille, jonka perusteella jos hakija ei yhteisvalinnassa saa opiskelupaikkaa mistään muualta, niin hän saa sen joko 10. luokalta tai Valmasta.

Lisätietoa 10. luokista, VALMA:sta sekä LUVA:sta.

Tulokset kymppiluokille ja valmistavaan koulutukseen pääsystä tulevat perjantaina 2.8.2019 ja paikan vastaanottamisesta on ilmoitettava viimeistään perjantaina 16.8.

Voit myös hakea kansanopistojen vähintään vuoden kestäviin opintoihin taikka Vantaan kaupungin työpajoihin. Lisätietoa löydät niistä Opintopolusta sekä Vantaan sivuilta.

Vapaaksi jääneet paikat: jatkuva haku ammatilliseen ja lisähaku lukioihin

Yhteishaun tulosten julkaisemisen jälkeen selviävät myös koulutukset, joihin jäi vapaita opiskelupaikkoja. Voit etsiä niitä Opintopolussa tai hakea suoraan oppilaitokseen.

Opintopolussa ilmoitettavat vapaat lukiopaikat ovat haettavissa perjantaista 14.6. alkaen. Ammatillisiin oppilaitoksiin haetaan suoraan ammattiopistoon.

Ammatillisen koulutuksen jatkuva haku tapahtuu jokaisen oppilaitoksen omilla ohjeilla. Ohjeet löytyvät ammattiopistojen kotisivuilta. Haettaessa tällä ns. jatkuvalla haulla voidaan hakija valita opiskelijaksi, jos koulutuksessa on tilaa ja koulutuksen järjestäjä on sitä mieltä, että hakija pystyy suoriutumaan opiskelusta.

Ohjauskeskus Kipinä sekä Ohjaamo Vantaa

Ohjauskeskus Kipinä tarjoaa ohjausta ilman koulu- tai työpaikkaa oleville 16-28 -vuotiaille vantaalaisille nuorille. Toiminta on lakiin perustuvaa Etsivää nuorityötä, jossa nuoreen ollaan yhteydessä, vaikka hän ei olisi itse aktiivisesti käynyt tai soittanut Kipinään.

Kipinä sijaitsee Tikkurilassa Dixin vieressä osoitteessa Ratatie 2. Kipinä on avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 12-18, muina aikoina sovitusti klo 9-15. Yhteystiedot Kipinään löytyvät täältä: Kipinä - etsivä nuorisotyö

Ohjaamot toimivat ympäri Suomea ja eroavat Kipinästä siinä, että sieltä ohjausta koulutushaun lisäksi myös kaikesta muusta kuten asunnon tai työpaikan etsimisestä. Ohjaamot on tarkoitettu 15-29 -ikäisille nuorille ja lisätietoa Vantaan ohjaamosta löydät täältä: Ohjaamo Vantaa

Oppilaanohjaajajat:

Irina Huovinen (9A, 9C, 9D ja 9T), 050 303 2028

Reetta Karvonen (9B, 9E, 9M, 9K ja 9J), 050 303 1949

Hämeenkylän koulu

Sanomatie 1

PL 2517

01770 Vantaa

Rehtori: Pasi Majasaari,
040 845 4405

Apulaisrehtori: Jukka Väisänen,
050 314 5639

Variston opetuspiste Varistontie 1

Tuomelan opetuspiste Ainontie 44

Variston opehuone:
043 824 7909

Tuomelan opehuone:
050 303 2895

facebook instagram youtube