Joulu-kartsi (2020)

Tervehdys rehtorilta

Tätä poikkeuksellista syyslukukautta on jäljellä enää pari viikkoa. Olemme varmasti kaikki tyytyväisiä siihen, että koulu on voinut toimia pääasiassa lähiopetuksessa koko syyslukukauden ajan. Toivomme, että voimme näin jatkaakin jäljellä olevat kaksi viikkoa lukukauden loppuun saakka. Tilanne voi kuitenkin muuttua hyvinkin nopealla varoitusajalla, joten varaudumme myös siihen. Onneksi näyttää siltä, että pandemian loppuminen häämöttää ja tunnelin päässä kajastaa jo valoakin.

Suunnitelmissa ollut joulupolku toteutetaan virtuaalisena tiukentuneiden yleisömäärän rajoitusten vuoksi. Virtuaalisuus ei ole kuitenkaan vähentänyt oppilaiden intoa ja iloa valmistella jouluisia esityksiä meidän kaikkien katseltavaksi. Joulupolku julkaistaan torstaina 17.12 ja uudenlaisia jouluelämyksiä voi katsella ja kokea yhdessä kotisohvalta käsin vaikka jo samana iltana.

Koko kouluyhteisö hiljentyy kohta joulun viettoon. On aika kiittää teitä vanhempia sekä vielä kerran myös vanhempainyhdistystä yhteistyöstä. Toivotan teille kaikille hyvää, levollista ja turvallista joulunaikaa!

Ystävällisin terveisin,

Tuija Tammi

Tapahtumia joulukuussa

 • ti 15.12. Oppilaskunnan 2-5lk luottamusoppilaiden kauden päätös klo 9.15
 • ke 16.12. Joululounas
 • to 17.12. Oppilaskunnan 6-9lk luottamusoppilaiden kauden päätös klo 9.15
 • to 17.12. Virtuaalinen joulupolku julkaistaan - Joulupolkua voi katsoa yhdessä kotona torstai-iltana
 • pe 18.12. Kaikkien oppilaiden koulupäivä päättyy klo 12
 • ma 21.12. Koulupäivä kaikilla klo 9-12 luokanopettajien ja ryhmänohjaajien johdolla
 • ti 22.12. Syyslukukausi päättyy. Koulupäivä kaikilla klo 10-12 luokanopettajien ja ryhmänohjaajien johdolla:

- Joulupuuro - Juuri ja Tuohi kouluravintolassa, Kaarna ja Latva luokissa. Todistusten jako.

Tapahtumia tammi-helmikuussa

 • to 7.1. Kevätlukukausi alkaa työjärjestysten mukaisesti
 • ti 12.1. Kieliaamu 3. lk oppilaille klo 8.30-10 ja etänä huoltajille klo 8 (kts. lisäinfo alla)
 • ke 13.1. Koulupäivä loppuu kaikilla oppilailla klo 12 henkilökunnan koulutuksen vuoksi
 • ke 13.1. Tammi-Kartsi ilmestyy
 • ke 27.1. Latvan vanhempainilta (etänä)
 • to 28.1. Ilmiöviikon suunnittelu - Juuri ja Tuohi klo 9.15-12, Kaarna ja Latva klo 9.15-13.15
 • ma-la 8.- la 13.2. Ilmiöviikko, teemana monilukutaito (vko 6)
 • ma 8.2.-pe 19.2. TEPPO-tet 9.lk (vkot 6-7)

Kevätlukukauden aikataulu

Kevätlukukausi to 7.1. – la 5.6.2021

Talviloma ma 22.2. – pe 26.2.2021 (viikko 8)

Pääsiäinen pe 2.4. – ma 5.4.

Helatorstai 13.5. vapaa

Lisäksi on yksi kodin ja koulun yhteistyöpäivä, joka on la 13.2. ja sitä korvaava lomapäivä, joka on pe 14.5.

Kevätlukukaudella on yhteensä 100 työpäivää.

Uutta henkilökuntaa

Kotitalousopettaja Päivi Pousi 9.12. aloittaa Anna Panigrahin virkavapauden sijaisena. Hän toimii myös 8B:n ryhmänohjaajana.

Lukeva Kartsi

Yksi lukulukukausi alkaa taas olla lopuillaan. Tänä vuonna myös joululoma voi olla lukuloma! Lepää ja rentoudu lukemalla tai kuuntelemalla kirjoja, yksin tai yhdessä läheistesi kanssa. Uuden vuoden alkaessa on hyvä suunnata katseet tulevaan vuoteen. Tammikuun lukuhaasteena onkin tehdä kirjoihin tai lukemiseen liittyvä uuden vuoden lupaus!

Vielä ehdit toteuttaa myös marraskuun lukuhaasteen: Lukekaa perheen kesken taskulampun valossa yhdessä iltasatu! Yhdessä lukeminen rauhoittaa, rentouttaa ja tuo hyvää mieltä.

Lukeminen kannattaa aina – ja on muuten kivaakin!

Liikkuva Kartsi

Polkupyöräsankarit toivat valoa marraskuun loppuun, kun pienellä Koululiikuntaliiton avustuksella jaettiin polkupyörän takavaloja (myös etuvalo kuului pakkaukseen) sellaisiin pyöriin, joihin valoa ei oltu vielä asennettu. Takavalohan on nyt lakisääteisesti pakollinen!

Lasten ja nuorten liikuntamahdollisuudet vähenivät dramaattisesti korona-rajoitusten takia. Liikkuva koulu muistuttaakin huoltajia kannustamaan lapsia liikkumaan päivittäin riittävästi.

Liikuntatunneilla olemme kaikki päässeet luistelemaan, ja se jatkuu vielä tämän viikon. Ensi viikolla joillakin tunneilla jaetaan vuoroja alueen muiden koulujen kanssa. Tekojään ja liikuntasalin käyttäjämääriä rajoitetaan koronarajoitusten mukaisesti.

Tunteva Kartsi

Hyvinvoinnin vuosikellon teemana ovat sosiaaliset taidot syyslukukauden loppuun saakka. Käsittelemme nyt erityisesti kaveritaitoja ja hyviä tapoja. Teeman toteuttamisessa ovat mukana myös tukioppilaat sekä Verso ja Kiva koulu – työryhmät.

Tammikuussa aloitamme hyvinvoinnin vuosikellon kolmannen teeman, joka on tunnetaidot. Silloin keskitymme mielen hyvinvointiin, tietoisuustaitoihn ja vahvuuksiin.

Kolmasluokkalaisten kieliaamu ti 12.1.

Vapaaehtoinen A2-kieli alkaa neljännellä luokalla. Kielivalinta tehdään kolmannella luokalla tammikuussa. Tiistaina 12.1. klo 8.30-10 kielten opettajat järjestävät kolmannen luokan oppilaille kielisuihkun pajatyöskentelynä. Oppilaat pääsevät tutustumaan valittavista kielistä seuraaviin: espanja, ranska, ruotsi ja saksa. Pajoissa esiteltävien kielien lisäksi myös venäjä on mahdollista valita A2-kielenä. Kaikki oppilaat osallistuvat pajoihin, vaikka eivät valitsisikaan uutta kieltä. Kaikkien 3. luokkien oppilaiden koulupäivä alkaa ti 12.1. klo 8.30.

Samana aamuna ti 12.1. klo 8.00 järjestetään kolmannen luokan oppilaiden huoltajille tiedotustilaisuus Meet-etäyhteyden kautta, jossa kerrotaan vapaaehtoisen A2-kielen valinnasta. Linkki tiedotustilaisuuteen lähetetään 3. luokan oppilaiden huoltajille Wilma-viestillä tammikuussa.

A2-kielen valinta tehdään Wilmassa 24.1.2021 mennessä ja sitä ennen julkaistaan myös kaupungin tiedote aiheesta.

Nykyisen opetussuunnitelman tuntijaon mukaan ruotsin kielen opiskelu alkaa 6. luokalla. Ne oppilaat, jotka ovat valinneet A2-kieleksi ruotsin, jatkavat opiskelua A2 -ryhmässä myös 6. luokalla.

Mikäli teille herää kysymyksiä oman lapsenne kielivalinnasta, kannattaa olla rohkeasti yhteydessä luokanopettajaan tai kielten opettajiin. Myös laaja-alaiseen erityisopettajaan voi olla yhteydessä, jos oppilaalla on oppimisvaikeuksia ja hän harkitsee A2-kielen valintaa. Kielten opettajien yhteystiedot löytyvät koulun kotisivuilta. Lisätietoa kielten opiskelusta löytyy osoitteesta www.vantaa.fi/kieltenopiskelu

TEPPO = työelämäpainotteinen perusopetus

Kartanonkosken koulussa tarjotaan työelämäpainotteista perusopetusta eli TEPPOa 8. ja 9. luokkalaisille. TEPPO on oppilaan valinnaisaine, joka tarkoittaa sitä, että oppilaalla on 1-2 TET-viikon sijasta lukuvuoden aikana 5-7 viikkoa työelämään tutustumista ja 1 h/vko TEPPO-oppitunti.

TEPPO-toiminnan tavoitteena on mm. tukea nuoren itsetuntemusta (missä olen hyvä, millaisia vahvuuksia minulla on, mistä olen kiinnostunut, jne.) ja vastuunkantamista (työpaikan hakeminen, työtehtävien ja kouluasioiden vastuullinen hoitaminen, jne.). Lisäksi nuori saa arvokasta työelämäkokemusta erilaisista töistä ja työpaikoista.

Tänä lukuvuonna Kartsin TEPPOille kuuluu erityisen hyvää: 9. luokkalaiset kehittelivät yritysidean ja osallistuivat 4H-yhdistyksen StartKick-kilpailuun. Kilpailuun osallistui yhteensä 56 idea ja Kartsin TEPPOt pääsivät finaaliin kolmen parhaan joukkoon. Finaali järjestetään ensi vuoden puolella, jolloin TEPPOt ovat kisaamassa 800 euron palkintopotista.

Kartsin TEPPO-toimintaan voi tutustua Kartsin TEPPO-nettisivuilla sekä Kartsin TEPPO-opon Instagram-tilillä.

TEPPO-toimintaa on esitelty myös Vantaan kaupungin tuoreimmassa asukaslehdessä. Jos artikkeli on vielä lukematta, sen voi lukea täältä. Muihin vantaalaisiin TEPPO-oppilaisiin ja heidän työpaikkoihinsa voi tutustua Vantaan TEPPOjen Instagram-tilillä. TEPPOsta saa lisätietoa myös Vantaan työelämäpainotteisen opetuksen sivuilta.

Kiinnostuitko? Katso vielä video entisten TEPPO-oppilaiden ja heidän huoltajiensa kokemuksista TEPPO-toiminnasta. Kartsin TEPPOon on mahdollista hakea mukaan jälleen maaliskuussa 2021. Lisätietoja saa TEPPO-opolta Maria Hohkalta (p. 050 303 3092).

Oppilaskunnan kuulumisia

Luottamusoppilaiden julistamat kilpailut Loistavin luokka! ja Valoisin luokka päättyivät 4.12. Loistavimmaksi luokaksi heijastimien käytön ansiosta nousivat seuraavat luokat: 2AB, 4B, 5A ja 7C. Eniten pyörävaloja käyttävä Valoisin luokka on 3A. Onnea voittajaluokille!

Nykyisten luottamusoppilaiden kausi alkaa olla lopuillaan. On aika kiittää kuluneen vuoden vaikuttavasta työstä. Vietämme vuoden 2020 luottamusoppilaiden kiitostilaisuutta poikkeuksellisesti kahdessa osassa:

2.–5.-luokkalaiset tiistaina 15.12. klo 9.15

6.–9.-luokkalaiset torstaina 17.12. klo 9.15.

Lämpimästi tervetuloa mukaan kaikki vuoden 2020 luottamusoppilaat! Vuoden 2020 luottamusoppilaat valitaan luokissa joulukuun aikana. Uusi kausi aloitetaan tammi-helmikuussa aloitusseminaarin merkeissä.

Kerhot, iltapäiväkerho ja läksyparkki

Koulujen kerhotoiminta Vantaalla on tällä hetkellä katkaistu johtuen covid-tilanteesta ajalla 30.11.-15.1. Kerhotoimintaa arvioidaan uudestaan tammikuussa ja kerhojen jatkumisesta tiedotetaan oppilaita ja huoltajia Wilmassa. Iltapäiväkerhot ja läksyparkki toimivat kuitenkin normaalisti

Kartanonkosken koulu

OSOITE: Tilkuntie 5, 01520 Vantaa
040 356 2893

Tammiston opetuspiste: Kaurapellonkatu 3, 01520 Vantaa 050 304 1894

Rehtori:
Tuija Tammi (Latva),
040 060 4363, tuija.tammi@vantaa.fi


Virka-apulaisrehtori:

Ella Väinölä (Juuri ja Runko),
050 312 1706, ella.vainola@vantaa.fi


Vararehtori:

Maria Hohka,
050 303 3092, maria.hohka@vantaa.fi

Koulusihteeri:
Leila Pitkonen 040 356 2893


Koulusihteeri:
Katariina Välilä (ma ja ti)
040 5729105


Vartija:
Nelli Haapaniemi 040 838 0780

Oppilashuolto

Kuraattori: Suvi Uuttu
040 584 9286


Kuraattori:
Sini Laitinen

Terveydenhoitaja
(1 - 6 lk):

Laura Mäkinen
(ma-to, ja parittomat perjantait),
040 632 6588, laura.makinen@vantaa.fi


Terveydenhoitaja
(7 - 9 lk):

Janica Helaskoski
(ti, to, parilliset perjantait),
040 516 0560, janica.helaskoski@vantaa.fi

Koululääkäri:
Kristina Wallenberg (torstaisin)
kristina.wallenberg@vantaa.fi


Oppilaanohjaaja:
Poju Vainio
050 303 8295
poju.vainio@vantaa.fi


Oppilaanohjaaja:
Maria Hohka
050 303 3092
maria.hohka@vantaa.fi

instagram