Joulu-kartsi (2021)

Tervehdys rehtorilta

Syyslukukautta on jäljellä enää pari viikkoa. Olemme tyytyväisiä siihen, että perusopetus on voinut toimia lähiopetuksessa koko lukukauden ajan. Jo lähes kaksi vuotta jatkuneet poikkeukselliset olosuhteet ovat kuitenkin totuttaneet meidät siihen, että tilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti. Näillä näkymin voimme

kuitenkin järjestää mm. joulunajan juhlat oppilaille jo aiemmin suunnittelulla tavalla.

Syksyisin valon niukkuus vaikuttaa ihmisten jaksamiseen normaalioloissakin. Tänä syksynä jaksamista ovat koetelleet lisäksi epävarmuus tulevasta ja jonkinasteinen väsyminen poikkeusoloihin. Kartsilla ovat kuitenkin niin henkilökunta kuin oppilaatkin jaksaneet mallikkaasti noudattaa terveysturvallisuuteen liittyviä ohjeistuksia ja ansaitsevat tästä suuret kiitokset!

Kohta on aika koko kouluyhteisön hiljentyä joulun viettoon. Kirjailija Tommy Tabermannin runon myötä toivotan teille kaikille hyvää ja levollista joulunaikaa!

Olemalla kynttilöitä toisilleen

eivät ihmiset koskaan kulje täällä yksikseen

olemalla kynttilöitä toisilleen

ovat ihmiset ainiaan matkalla hyvyyteen.

Ystävällisin terveisin,

Tuija Tammi

Muutoksia henkilökuntaan kevätlukukaudella

Susanna Heinström siirtyy Ylästön koulun koulusihteeriksi 1.1.22 alkaen. Susanna on toiminut Kartanonkosken ja Veromäen koulujen yhteisenä koulusihteerinä elokuusta 2018 lähtien. Kiitämme lämpimästi Susannaa työstä Kartsin kouluyhteisön hyväksi!

Koulupsykologi Annika Gaiani siirtyy myös muihin tehtäviin. Koulukuraattoriresurssiin on tulossa lisäystä tammikuussa alkaen.

Kevätlukukaudelle on tulossa lisäksi seuraavia muutoksia:

Ranskan ja ruotsin kielen opettajaksi on valittu Elina Mäkikunnas.

6D-ryhmän opettajana toimii Sanna Mikkola ja resurssiopettajana Rungossa ja Latvassa Panu Pajukari.

Espanjan opettajan sijaisena toimii Anna Palmio 10.1.-4.2.

Tapahtumia joulukuussa

Kartsin hyvinvoinnin vuosikellon teemana sosiaaliset taidot joululomaan saakka

 • ke 8.12. EHYT ry pelikasvatustunnit 3-4lk
 • to 9.12. Joulukahvio 9E
 • ma 13.12. EHYT ry pelikasvatustunnit 3-4lk
 • ma 13.12. Lucia-juhla Juuri klo 9.20, Kaarna klo 9.45 Tuohi klo 10.20
 • ti 14.12. Oppilaskunnan luottamusoppilaiden kauden päätös klo 9.15
 • ke 15.12. Joulujuhla I Juuri klo 9.20, Joulujuhla II Tuohi klo 10.20, Joululounas
 • to 16.12. Koulupäivä työjärjestysten mukaisesti klo 8.30-12.15 Joulujuhla III Kaarna klo 9.20
 • pe 17.12. Koulupäivä työjärjestysten mukaisesti klo 8.30-12.15
 • ma 20.12. Koulupäivä kaikilla klo 9-12 luokanopettajien ja ryhmänohjaajien johdolla
 • ti 21.12. Koulupäivä kaikilla klo 9-12 luokanopettajien ja ryhmänohjaajien johdolla. Joulukirkko ja rinnakkaistilaisuudet Juuri klo 9.15. Joulukirkko ja rinnakkaistilaisuudet Latva klo 10.15
 • ke 22.12. Syyslukukausi päättyy. Koulupäivä kaikilla klo 10-12 luokanopettajien ja ryhmänohjaajien johdolla. Joulupuuro, todistukset.

Tapahtumia tammi-helmikuussa

 • ma 10.1. Kevätlukukausi alkaa työjärjestysten mukaisesti
 • ma 17.- pe 21.2. Tunteva Kartsi - teemaviikko
 • ke 12.1. Koulupäivä loppuu kaikilla oppilailla klo 12 henkilökunnan koulutuksen vuoksi
 • ti 18.1. Kieliaamu 3. lk oppilaille klo 8.30-10 ja info huoltajille klo 18 (kts. lisätietoa alla)
 • ti 18.1. Vanhempainilta pelikasvatuksesta Tuohen huoltajille (EHYT ry) klo 18.30-19.45 (kts. lisätietoa alla)
 • ke 19.1. Tammi-Kartsi ilmestyy
 • ke 26.1. Latvan vanhempainilta
 • to 27.1. Ilmiöviikon suunnittelupäivä. Juuri ja Tuohi klo 9.15-12. Kaarna ja Latva klo 9.15-13.15
 • ma-la 7.- la 12.2. Ilmiöviikko, teemana osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen (L7)
 • ma 7.2.-pe 19.2. TEPPO-tet 9.lk (vkot 6-7)
 • ma 21.2. – pe 25.2. Talviloma (vko 8)

Kevätlukukauden aikataulu

Kevätlukukausi ma 10.1. – la 4.6.2022

 • Talviloma ma 21.2. – pe 25.2. (viikko 8)
 • Pääsiäinen pe 15.4. – ma 18.4.
 • Helatorstai 26.5. vapaa

Lisäksi on kodin ja koulun yhteistyöpäivä la 12.2., joka on koulupäivä kaikille oppilaille. Korvaava lomapäivä on kiirastorstai 14.4. Kevätlukukaudella on yhteensä 98 työpäivää.

Lukeva Kartsi

Lukuhaasteen aika!

300 minuutin lukuhaaste kannustaa 10 minuutin lukuhetkiin. Lue pehmolelulle, pipo päässä, hassulla äänellä tai uimalasit silmillä! Oppilaat saavat lukuhaastelomakkeen, josta löytyy monenlaisia hauskoja tehtäviä. Kun kaikki tehtävät on tehty, on lukemisen parissa vierähtänyt 300 minuuttia.

Anna lukulahja! Lukuhaasteen tehtävistä saa kivoja lahjaideoita. Lue perheenjäsenelle yhteisessä piilopaikassa tai aikuiselle, kun hän tekee ruokaa. Lukeminen ilahduttaa ja rauhoittaa niin lukijaa kuin kuuntelijaa.

Lukeminen kannattaa aina - ja on muuten hauskaakin!

Liikkuva Kartsi

Liikunnassa on ollut monenlaista toimintaa. Tekojää saatiin käyttöön hiukan odotettua aiemmin. Luonnonjäitäkin jäädytetään jo. Helsinge Atlaksen Arto Stark on pitänyt Juuren ja Rungon oppilaille koko viikon käsipalloa salissa. Artoon voi muuten olla yhteydessä, jos laji alkoi kiinnostaa. Latvalaiset ovat harjoitelleet tanssia. Tanssiaiset juhlittiin tänä vuonna ainoastaan ysien kesken.

8 liikunnan valinnaiskurssi matkaa ke 8.12 katsomaan salibandyn MM-ottelua. Helsingin jäähallissa on myös oppilaille monenlaista aktiviteettia ottelun ohella.

Tunteva Kartsi

Kartsin hyvinvoinin vuosikellossa on neljä teemaa: Arjen taidot, sosiaaliset, tunnetaidot ja turvataidot. Loppusyksyn aikana joululomaan saakka teemana ovat sosiaaliset taidot.

Kevätlukukauden ensimmäisenä teemana ovat tunnetaidot maaliskuulle saakka. Silloin aiheina ovat mielen hyvinvointi, tietoisuustaidot ja vahvuudet. Vietämme toisella kouluviikolla 17.-21.1. Tunteva Kartsi -teemaviikkoa.

Kaikissa vantaalaisissa kouluissa otetaan käyttöön School Day -sovellus 4. ja 7. vuosiluokilla. Sovelluksen tavoitteena on mitata ja kehittää oppilaiden hyvinvointia. School Day -mallissa on neljä hyvinvoinnin pääaluetta: oppiminen, sosiaaliset ja emotionaaliset taidot, sosiaaliset suhteet ja hyvinvointi.

Oppilaskunnan kuulumisia

Nykyisten luottamusoppilaiden kausi alkaa olla lopuillaan. On aika kiittää kuluneen vuoden vaikuttavasta työstä. Vietämme vuoden 2021 luottamusoppilaiden kiitostilaisuutta tiistaina 14.12. klo 9.15 henkilökunnan kahvihuoneessa. Lämpimästi tervetuloa mukaan kaikki vuoden 2021 luottamusoppilaat! Vuoden 2022 luottamusoppilaat valitaan luokissa joulukuun aikana. Uusi kausi aloitetaan tammikuussa aloitusseminaarin merkeissä.

Luottamusoppilaamme vaikuttavat myös koko kaupungin tasolla. Kartanonkoskelaiset nuorisovaltuustovaaliehdokkaat Jole Ojanen ja Anni Salmi tulivat valituksi Vantaan nuorisovaltuustoon. Jole on toiminut vuoden 2021 oppilaskunnan varapuheenjohtajana ja Anni on vuoden 2020 oppilaskunnan puheenjohtaja. Onnea!

Kolmasluokkalaisten kieliaamu ti 18.1.

Vapaaehtoinen A2-kieli alkaa neljännellä luokalla. Kielivalinta tehdään kolmannella luokalla tammikuussa. Tiistaina 18.1. klo 8.30-10 kielten opettajat järjestävät kolmannen luokan oppilaille kielisuihkun pajatyöskentelynä. Oppilaat pääsevät tutustumaan valittavista kielistä seuraaviin: espanja, ranska, ruotsi ja saksa. Pajoissa esiteltävien kielien lisäksi myös venäjä on mahdollista valita A2-kielenä. Kaikki oppilaat osallistuvat pajoihin, vaikka eivät valitsisikaan uutta kieltä. Kaikkien 3. luokkien oppilaiden koulupäivä alkaa ti 18.1. klo 8.30.

Samana iltana ti 18.1. klo 18.00 järjestetään kolmannen luokan oppilaiden huoltajille tiedotustilaisuus joko auditoriossa tai Meet-etäyhteyden kautta koronarajoitustilanteesta riippuen, jossa kerrotaan vapaaehtoisen A2-kielen valinnasta. Kieli-infon pitopaikka varmistetaan Wilma-viestillä tammikuussa suoraan 3-luokkalaisten oppilaiden huoltajille. Kieli-info pyritään pitämään ensisijaisesti koululla, koska välittömästi kieli-infon jälkeen alkaa EHYT-ry:n vanhempainilta pelikasvatuksesta Tuohelle (3-4lk). A2-kielen valinta tehdään Wilmassa 24.1. mennessä ja sitä ennen julkaistaan myös kaupungin tiedote aiheesta.

Nykyisen opetussuunnitelman tuntijaon mukaan ruotsin kielen opiskelu alkaa 6. luokalla. Ne oppilaat, jotka ovat valinneet A2-kieleksi ruotsin, jatkavat opiskelua A2 -ryhmässä myös 6. luokalla.

Mikäli teille herää kysymyksiä oman lapsenne kielivalinnasta, kannattaa olla rohkeasti yhteydessä luokanopettajaan tai kielten opettajiin. Myös laaja-alaiseen erityisopettajaan voi olla yhteydessä, jos oppilaalla on oppimisvaikeuksia ja hän harkitsee A2-kielen valintaa. Kielten opettajien yhteystiedot löytyvät koulun kotisivuilta. Lisätietoa kielten opiskelusta löytyy osoitteesta www.vantaa.fi/kieltenopiskelu

Vanhempainilta pelikasvatuksesta Tuohen oppilaiden huoltajille (3-4), EHYT ry

ti 18.1. klo 18.30-19.45 auditoriossa

Parhaimmillaan digipelaaminen on nuorille hauskaa yhdessä tekemistä. Aikuiset voivat tukea nuorten pelaamista tarjoamalla pelaamisen tueksi oikeaa tietoa riskeistä. Ehyt ry tarjoaa koulumme huoltajille pelikasvatusaiheisen vanhempainillan, jossa pohditaan tapoja tukea positiivisella tavalla lasten ja nuorten hyvinvointia maailmassa, jossa pelit ja pelaaminen ovat tärkeässä roolissa. Tuohen oppilaille on järjestetty oppitunnit aiheesta jo joulukuussa. Tervetuloa vanhempainiltaa!

Kevään 2022 Kartsin kerhot

Koulun omat kerhot pyörähtävät käyntiin viikolla 3 eli maanantaista 17.1. lähtien. Kerhoihin ilmoittaudutaan saapumalla kerhopaikalle ensimmäisellä kerralla (paitsi jos ilmoituksessa pyydetään ilmoittautumaan). Lisää kerhoja voi olla luvassa myöhemmin keväällä, joten seuratkaa Kartsi-tiedotuslehteä.

Kerhouutuudet:

Musiikkikerho, Juuri

Kerhossa lauletaan lastenlauluja, joita oppilaat säestävät mm. rytmi- ja laattasoittimin. Lisäksi kerhossa liikutaan ja rentoudutaan musiikin avulla. Kerhon ohjaajana toimii Satu Rantanen, ti klo 14.15 Kuitia / luokka 5B

Teatterikerho 1.-5.lk (helmikuusta lähtien)

Teatterikerho 1.-5.-luokkalaisille alkaa kokoontua helmikuussa 2022. Harjoittelemme kerhossa kaksi pienimuotoista joukkokohtausta kevään musikaaliin. Vetäjinä toimivat Pauliina Penttinen sekä Katri Seppinen. Voit ilmoittautua kerhoon vaikka heti (Wilma, Katri Seppinen), niin saamme lähetettyä tarkemmat kokoontumistiedot ennen helmikuuta.

Musikaalin puvustuskerho, Latva + pääroolit

Kerhossa ideoidaan puvustusta oppilaiden roolien mukaan.

Kerhossa toteutetaan musikaalin puvustusta lähinnä kierrätysperiaatteen mukaisesti. Käytämme oppilaiden omia vaatteita puvustuksen pohjana, ja niitä muokkaamalla oman roolin ja musikaalin teeman mukaisesti. Kerhon vetäjänä toimii Katriina Lumiaho, tekstiilityön luokka to 11.45-12.40.

Kiinnostavien asioiden kerho, Latva

Kokoonnumme perjantaisin ruokavälkällä klo 11.45 Miljan luokassa Inkalassa. Kerhoon voit tulla pelaamaan tai tekemään tehtäviä esim. matematiikasta ja fysiikasta, myös kaikki muut kiinnostavat asiat mahtuvat kerhoon.

Neulontakerho

Kerhossa opetellaan lankatekniikoita, neulontaa ja virkkausta. Kerho kokoontuu tekstiilityöluokassa. Kerhon ohjaajana toimii Katriina Lumiaho maanantaisin klo 12.00-12.30.

Syyslukukaudelta jatkuvat kerhot:

Kerhojen ajankohta kevtälukukaudella kannattaa tarkistaa.

Espanjan kerho 3.lk

¡Hola! Tervetuloa oppimaan espanjaa ja tutustumaan espanjankielisten maiden kulttuuriin. Kerhossa leikitään, lauletaan ja opitaan sekä sanoja että lauseita. Kerho kokoontuu perjantaisin klo 12.00-12.30 Karunan espanjan luokassa. Opettaja on Andrea Aalto. ¡Bienvenidos!

Musikaalikuoro 1.-5.lk

Kuoro harjoittelee torstaisin klo 14.15-15.45 musiikinluokassa, Karuna-solussa. Harjoittelemme ilmaisuvoimaista laulua ja esiintymistä monipuolisten ja erityylisten kappaleiden avulla. Kuoro on mukana myös kevään 2022 musikaalissa. Opettajana Anne Tanskanen. Tervetuloa!

Lauluyhtye 6.-9.lk

Harjoittelemme monipuolista ohjelmistoa niin yksi- kuin moniäänisestikin. Paneudumme tarkemmin myös oikeaoppiseen äänenmuodostukseen. Lauluyhtye esiintyy koulun eri tilaisuuksissa kuten kevään 2022 musikaalissa.

Lauluyhtye harjoittelee musiikinluokassa, Karuna-solussa maanantaisin klo 15.00-16.00. Opettajana Anne Tanskanen. Tervetuloa!

Sporttikerho, Runko

Sporttikerho on avoin kerho 3.-6. luokkien oppilaille sisältäen pelejä, leikkejä ja temppuja ryhmän mielenkiinnonkohteiden mukaan salissa ja/tai ulkona. Ei ilmoittautumista. Ohjaajana Tuomas Muhonen, maanantaisin klo 15.45, ensimmäinen kokoontuminen liikuntasalissa 17.1.

Sporttikerho, Latva

Pelaamista, temppuilua ja mukavaa liikkumista ryhmän mielenkiinnonkohteiden mukaan salissa ja/tai ulkona. Ei ilmoittautumista. Ohjaajana Tuomas Muhonen, tiistaisin klo 15.45, ensimmäinen kokoontuminen liikuntasalissa 18.1.

Kuvataidekerho, Latva

Kuvataide kerho Latvan oppilaille perjantaisin klo 11.45-12.30 kuvataideluokassa. Tervetuloa taiteilemaan vapaamuotoisesti tai tekemään omia keskeneräisiä tehtäviä! Opettaja Liisa Kemppainen.

Latvan joogakerho

Tunnit ovat lempeitä, rentouttavia ja kaikille sopivia. Ota mukaan pieni pyyhe ja joustavat vaatteet. Opettaja Elina Piispanen, maanantaisin klo 15.45-17.00 Gymillä

Taidepaja, Runko

Harrastusten Vantaan järjestämä kerho kokoontuu kuvataideluokassa Keskiviikkoisin klo 15.05-16.05 (3-6lk) Kerho aloittaa toimintansa jo viikolla 2 ke 12.1. Ilmoittautuminen Lastenliiton sivujen kautta https://www.lastenliitto.fi

Suora linkki ilmoittautumiseen löytyy erikseen julkaistavasta tiedotteesta ”Koulun ulkopuolisten järjestäjien kerhot keväällä 2022”.

Sporttia-kerho, Tuohi

Tervetuloa mukaan lisäämään liikuntaa koulupäivään!

Sporttia kouluille toiminta on koulupäivän aikana tai heti sen jälkeen järjestettäviä matalankynnyksen liikuntakerhoja koulun oppilaille. Tämän toiminnan tarkoitus on tukea oppilaiden liikkumista ja löytää uusia kavereita. Kerhojen ajatuksena on tarjota hauskaa yhdessäoloa liikunnan parissa ilman kilpailua ja vertailua varsinkin niille lapsille, joilla ei vielä ole harrastusta. Haluamme edistää lasten ja nuorten terveyttä sekä sosiaalista hyvinvointia liikunnan avulla ja myös pienentää terveyserojen kasvua ja syrjäytymisen riskiä.

Kartanonkosken koululla järjestetyt liikuntakerhot, joissa tilaa:

Keskiviikko (12.01.-11.05.2022) 

15.00-16.00 Kerho 3.-4.lk   

Linkki ilmoittautumiseen löytyy erikseen julkaistavasta tiedotteesta ”Koulun ulkopuolisten järjestäjien kerhot keväällä 2022” Toiminnan toteutuksesta vastaa Sporttia kaikille ry yhteistyössä Vantaan kaupungin ja paikallisten urheiluseurojen kanssa.

Kartanonkosken koulu

OSOITE: Tilkuntie 5, 01520 Vantaa
040 356 2893

Tammiston opetuspiste: Kaurapellonkatu 3, 01520 Vantaa 050 304 1894

Rehtori:
Tuija Tammi (Latva),
040 060 4363, tuija.tammi@vantaa.fi


Virka-apulaisrehtori:

Ella Väinölä (Juuri ja Runko),
050 312 1706, ella.vainola@vantaa.fi


Vararehtori:

Maria Hohka,
050 303 3092, maria.hohka@vantaa.fi

Koulusihteeri:
Leila Pitkonen 040 356 2893


Koulusihteeri:
Katariina Välilä (ma ja ti)
040 5729105


Vartija:
Nelli Haapaniemi 040 838 0780

Oppilashuolto

Kuraattori: Suvi Uuttu
040 584 9286


Kuraattori:
Sini Laitinen

Terveydenhoitaja
(1 - 6 lk):

Laura Mäkinen
(ma-to, ja parittomat perjantait),
040 632 6588, laura.makinen@vantaa.fi


Terveydenhoitaja
(7 - 9 lk):

Janica Helaskoski
(ti, to, parilliset perjantait),
040 516 0560, janica.helaskoski@vantaa.fi

Koululääkäri:
Kristina Wallenberg (torstaisin)
kristina.wallenberg@vantaa.fi


Oppilaanohjaaja:
Poju Vainio
050 303 8295
poju.vainio@vantaa.fi


Oppilaanohjaaja:
Maria Hohka
050 303 3092
maria.hohka@vantaa.fi

instagram