Syys-kartsi (2019)

Tiedote 2 / 11.9.2019

Terveisiä rehtorilta

Olin aikanaan perustamassa englanninkielistä päiväkotia Vantaalle. Meitä oli muutaman äidin ryhmä, joka halusi edistää lasten kielitaitoa. Perustimme yhdistyksen ja aloitimme päiväkodin 20 lapsen ryhmällä. Henkilökunta oli palkattua, mutta muuten toiminta tapahtui vapaehtoistyönä. Suuren kysynnän vuoksi päiväkoti kasvoi nopeasti. Nykyisin päiväkoti on osa Vantaan varhaiskasvatuksen palveluita. Omassa elämässäni tämä on tarina, joka osoittaa, mitä kaikkea voi saada aikaan vapaaehtoistyöllä ja ”äitienergialla”. Myöhemmin vapaaehtoistoiminta jatkui koulun vanhempainyhdistyksessä ja johtokunnassa.

Kartsin vanhempainyhdistys on tehnyt arvokasta vapaaehtoistyötä koko kouluyhteisön tukemiseksi jo vuodesta 2009 lähtien. Kiitos jälleen yhdistykselle Pihatapahtuman järjestämisestä! Kiitos myös oppimisen tuen materiaaleista, joita yhdistys hankki erityisopettajien toiveiden perusteella. Vuosien varrella yhdistys on lahjoittanut myös monenlaisia liikuntavälineitä välitunneille ja luokkien käyttöön sekä lasten ja nuorten kirjallisuutta koulun kirjastoon. Toiminta vaatii tekijänsä, joten toivottavasti merkityksellinen vapaaehtoistoiminta Kartsin oppilaiden hyväksi innostaa ja kiinnostaa tulevaisuudessakin. Amerikkalaisten tutkimusten mukaan vapaaehtoistoiminta jopa lisää siinä mukana olevien ihmisten hyvinvointia.

Syyskuun viimeisenä perjantaina on vietetty valtakunnallista Kodin ja Koulun Päivää vuodesta 2011 lähtien. Kartsilla päivä otettiin vuosittaiseksi tapahtumaksi heti seuraavasta vuodesta alkaen. Kodin ja Koulun Päivää viettämällä vahvistetaan aikuisten yhteistyötä lasten kasvun ja oppimisen tukena. Kodin ja Koulun Päivää suunnittelevat ja toteuttavat yhteistyössä mm. Suomen Vanhempainliitto, Opetushallitus, ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Nykyisin päivää vietetään myös päiväkodeissa ja toisen asteen oppilaitoksissa.

Kartsin Kodin ja Koulun päivää kuuluvat avoimet ovet ja aamukahvi huoltajille. Lisäinfoa päivästä on tässä Kartsissa. Vantaan kouluissa vietetään myös omaa kodin ja koulun yhteistyöpäivää, joka on aina lauantaisin, jotta mahdollisimman moni voisi osallistua. Kartsin yhteistyöpäivä on la 30.11.

Tervetuloa Kartsille molempina kodin ja koulun päivinä!

Ystävällisin terveisin,

Tuija Tammi

rehtori

Tervetuloa vanhempainiltoihin

Syyskuussa on kaksi vanhempainiltaa:

Juuren ja Tuohen (1-4lk) vanhempainilta on ke 11.9. klo 18

Ilta alkaa kunkin luokka-asteen yhteisellä tilaisuudella, jonka jälkeen on ryhmäkohtainen osuus. Yhteisen osuuden aiheena ovat luokka-asteen lukuvuoden teemat ja tavoitteet.

6E:n kahvio klo 17.30 alkaen

Kaarnan ja Latvan (5-9lk) vanhempainilta on ke 18.9. klo 18

Illan aiheena on Lukeva Kartsi ja vieraana kirjailija Roope Lipasti. Hän on tuttu mm. Teini talossa -blogista sekä Ylen kolumneista. Lipastilta ilmestyi hiljattain kirja Jälkikasvukausi, jonka mukaan teinin perheessä vanhemmatkin kasvavat tai ainakin pinna venyy muutaman sentin. Tervetuloa kuulemaan ajatuksia kirjoittamisesta, tarinoiden synnystä sekä kasvattamisesta ja kasvamisesta! Esitystä ovat tervetulleita kuuntelemaan myös 1-4 -luokkien huoltajat. Esityksen jälkeen ilta jatkuu ryhmäkohtaisilla tapaamisilla luokissa.

6A:n kahvio klo 17.30 alkaen

Tervetuloa aamukahville Kodin ja Koulun Päivänä pe 27.9. klo 8.30-10

Valtakunnallista Kodin ja Koulun Päivää vietetään vuosittain syyskuun viimeisenä perjantaina. Päivää vietetään jo yhdeksättä kertaa perjantaina 27.9. Kodin ja Koulun Päivää viettämällä vahvistetaan aikuisten yhteistyötä lasten kasvun ja oppimisen tukena.

Kartsin perinteisiin Kodin ja Koulun Päivänä kuuluu rehtorin aamukahvi. Tervetuloa aamukahville klo 8.30 – 10.00. Aamukahvia on tarjolla koulun henkilöstötilassa 2. kerroksessa.

Kodin ja Koulun Päivänä Kartsissa on avoimet ovet. Tervetuloa kouluun seuraamaan opetusta ja tutustumaan koulun arkeen! Huoltajilla on mahdollisuus myös ruokailla kouluravintolassa. Koululounas on maksullinen (4,95€).

Tapahtumia syys-lokakuussa

 • ke 11.9. Vanhempainilta 1-4lk klo 18-19.30
 • to 12.9. Välituntikahvio 9B:n järjestämänä
 • ke 18.9. Kirjailija Roope Lipastin vierailu Kaarnalle klo 10.15 ja Latvalle 12.30 salissa
 • ke 18.9. Vanhempainilta 5-9lk klo 18-20, Roope Lipasti
 • ma 23.9. Vanhempainyhdistyksen vuosikokous klo 18
 • pe 20.9. Koko koulu liikkuu! -syysliikuntapäivä klo 9-12
 • ti-to 24.-26.9. Kouluvalokuvaus, Tammisto ke 25.9.
 • ke-pe 25.-27.9. Nälkäpäiväkeräys
 • pe 27.9. Kodin ja koulun päivä, avoimet ovet ja rehtorin aamukahvi klo 8.30
 • ke 2.10. Kummiaamu klo 8.30-10 Juuri ja Runko
 • ma-pe 7.-11.10. (vko 41) TEPPO-tet 8lk
 • ma-pe 14.-18.10 (vko 42) Syysloma
 • to 24.10. Kansainvälisyys/YK:n päivä
 • to 31.10. Kekri ja Halloween
 • ma-pe 28.10.-8.11. (vkot 45-45) TET ja TEPPO 9lk

Lukeva Kartsi

Latvan oppilaat pääsivät tuoreiden kirjojen ääreen, kun Lukuklaanin lahjoittama kirjapaketti saapui koululle elokuun lopussa. Laatikoista löytyi luettavaa moneen makuun: romaaneja, tietokirjoja, elämäkertoja, runokokoelmia ja sarjakuva-albumeita. Rungon oppilaat saivat oman pakettinsa viime syksynä, ja kirjat ovatkin olleet ahkerasti käytössä.

Kirjailija Roope Lipasti vierailee koulussamme keskiviikkona 18.9. Kaarnan oppilaat pääsevät kuulemaan kirjailijaa klo klo 10.15 ja Latvan oppilaat klo 12.30. Lisäksi Roope Lipasti esiintyy Kaarnan ja Latvan vanhempainillassa.

TULOSSA: Luokat lukemaan -kilpailu lokakuussa!

Lokakuussa juhlistetaan Aleksis Kiven päivää ja mielikirjapäivää 10.10. Lokakuu julistetaankin Kartsin lukukuukaudeksi! Mikä luokka lukee eniten kirjoja lokakuussa? Eniten kirjoja suhteessa oppilasmäärään lukenut luokka palkitaan.

Lokakuun lukuhaaste

Muistele viime aikoina lukemiasi kirjoja tai kaikkien aikojen mielikirjaasi. Kuka voisi pitää lukemistasi kirjoista? Kuka voisi oppia niistä jotain uutta? Vaihtakaa mielikirjavinkkejä ja lukekaa toistenne ehdottamat mielikirjat!

Vielä ehdit osallistua myös elo-syyskuun lukuhaasteeseen:

Treenaa lukulihaksiasi! Aloita treenaamalla vaikka viisitoista minuuttia kerrallaan useimpina päivinä viikossa.

Lukeminen kannattaa aina – ja on muuten kivaakin!

Liikkuva Kartsi

Jalkapalloturnauksia pelataan ja on jo pelattu, ma 9.9. alakoulun tytöt, ti 10.9 yläkoulun pojat, to 12.9 yläkoulun tytöt ja ma 16.9 alakoulun pojat. Näistä alkuturnauksista parhaat pääsevät jatkoon finaaliturnauksiin. Aika näyttää, miten pärjäämme Vantaan tasolla.

Eurooppalainen koululiikuntaviikko huipentuu School Action Day-tapahtumaan ma 23.9. Tapahtumapaikka on Leppävaaran urheilukeskus. Koulustamme osallistuvat Urhea-oppilaat ja 6D.

Olympiakomitean harrastusviikkoa vietettiin meillä jalkapallon ja koripallon parissa. Oppilaat saivat viikon aikana Pakkalan Palloseuran ja Puhu junioreiden opastusta lajien saloihin. Toivottavasti oppilaat löytävät tien myös vapaa-ajan harrastamiseen. Kartsilla on seitsemän liikuntakerhoa (mm. kolme kiipeilykerhoa), joten liikuntaa voi harrastaa myös koulussa.

Välituntiliikunnan välinelainaus on käynnistynyt.

Tunteva Kartsi

Tuntevassa Kartsissa harjoittelemme lukuvuoden aluksi kaveritaitoja ja hyviä tapoja. Sosiaaliset taidot ovat Hyvinvoinnin vuosikellon teemana aina syyslomaan saakka.

Oppilaskunnan kuulumisia

Latvan oppilas, oletko kiinnostunut vaikuttamisesta Vantaan tasolla? Nyt sinulla on siihen mahdollisuus, sillä nuorisovaltuustovaalit ovat taas lähestymässä. Nuorisovaltuusto toimii nuorten edunvalvojana ja nostaa esille nuorille tärkeitä asioita. Nuorisovaltuustoon valitaan vaaleilla 20 varsinaista ja 10 varajäsentä kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Valtuuston edustajat ovat 13–20-vuotiaita. Nuorisovaltuuston edustajilla on läsnäolo- ja puheoikeus Vantaan kaupungin lautakunnissa ja kaupunginvaltuustossa. Toiminta on poliittisesti sitoutumatonta.

Vaalien ehdokkaaksi asettautuminen alkoi maanantaina 9.9. Nuorisovaltuustovaalien ehdokkaaksi voivat ryhtyä kaikki vantaalaiset vuosina 2001–2006 syntyneet nuoret. Ehdolle asettautuminen tapahtuu palauttamalla täytetty ehdokashakemus 27.9. klo 15 mennessä. Lisätietoja voit kysyä Elsi Santalalta.

Hävikkiviikko kouluravintolassa

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista hävikkiviikkoa https://havikkiviikko.fi/tietoa-ruokahavikista/. Myös kouluruokailun yhteydessä kiinnitämme huomiota, että jokainen ottaa lautaselle vain sen verran ruokaa, kun jaksaa syödä.

Viikolla 38 kouluravintolassa on mahdollisuus antaa palautetta. Ravintolan pöydistä löytyy QR-koodeja, joiden kautta pääse asiakastyytyväisyyskyselyyn. Opettajilla on myös sähköpostilinkkikyselyyn.

VANHEMPAINYHDISTYS TIEDOTTAA

Pihakarkelot 3.9. oli menestys. Kiitos osallistujille ja tekijöille. Tukioppilaille erityiskiitos hienosta panoksesta.

Yhdistyksen vuosikokous

Maanantaina 23.9. klo 18.00. Kartanonkosken koululla.

Yhdistykseen liittyminen kannattaa

'Kympillä mukaan'

Pienistä puroista tulee iso joki. Liittymisestä tarkemmat ohjeet Elo-Kartsissa.

Artikkeli

Elo-kartsi (2019)

Tiedote 1 / 21.8.2019 Terveisiä rehtorilta Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta! Kartsin lukuvuosi on avattu koko koulun yhteisellä avajaisjuhlalla jo vuodesta 2008 lähtien. Viime perjantaina vietetyssä juhlassa...

Lue Lisää

Kartanonkosken koulu

OSOITE: Tilkuntie 5, 01520 Vantaa
040 356 2893

Tammiston opetuspiste: Kaurapellonkatu 3, 01520 Vantaa 050 304 1894

Rehtori:
Tuija Tammi (Latva),
040 060 4363, tuija.tammi@vantaa.fi


Virka-apulaisrehtori:

Ella Väinölä (Juuri ja Runko),
050 312 1706, ella.vainola@vantaa.fi


Vararehtori:

Maria Hohka,
050 303 3092, maria.hohka@vantaa.fi

Koulusihteeri:
Leila Pitkonen 040 356 2893


Koulusihteeri:
Katariina Välilä (ma ja ti)
040 5729105


Vartija:
Nelli Haapaniemi 040 838 0780

Oppilashuolto

Kuraattori: Suvi Uuttu
040 584 9286


Kuraattori:
Sini Laitinen

Terveydenhoitaja
(1 - 6 lk):

Laura Mäkinen
(ma-to, ja parittomat perjantait),
040 632 6588, laura.makinen@vantaa.fi


Terveydenhoitaja
(7 - 9 lk):

Janica Helaskoski
(ti, to, parilliset perjantait),
040 516 0560, janica.helaskoski@vantaa.fi

Koululääkäri:
Kristina Wallenberg (torstaisin)
kristina.wallenberg@vantaa.fi


Oppilaanohjaaja:
Poju Vainio
050 303 8295
poju.vainio@vantaa.fi


Oppilaanohjaaja:
Maria Hohka
050 303 3092
maria.hohka@vantaa.fi

instagram