Syys-kartsi (2020)

Tervehdys Palmialta

Palmian ruokapalvelujen toimenpidesuunnitelma Vantaan kaupungin kouluissa ja päiväkodeissa

Palmia Oy aloitti koulujen sekä päiväkotien ruokapalvelutoiminnan 10.8.2020 Vantaan kaupungin Aviapolis-Kuusikon alueella ja lisäksi toimitamme ruokatuotteita Sotungin alueelle kouluille sekä päiväkodeille.

Olemme saaneet ruokien riittävyydestä ja laadusta palautetta ja kerromme tässä suunnitelmassa mihin toimenpiteisiin ryhdymme ja olemme jo ryhtyneet tilanteen korjaamiseksi.

Ruokien riittävyys

Ruokalistamme on koostettu Vantaan kaupungin tarjouspyynnössä kerrottujen ehtojen mukaisesti ja annoskoot ovat sopimuksen kouluruokailusuosituksen mukaisia. Ruokien menekki ja annoskoot ovat kussakin päiväkoti- ja koulukohteessa kohteessa hiukan erilaisia ja vakiintuvat, kun ruokalista on kertaalleen käyty läpi ja olemme saaneet tietoomme uusien ruokien menekin.

Ruokatuotteiden laatu

Palmian keskuskeittiöllä on tänä syksynä uudistettu ruokien valmistusprosessia ja tästä johtuen joidenkin ruokien kohdalla maku ei ole vielä aivan kohdallaan. Aloitimme palautteita saatuamme tuotekehityksessämme ruokalistan tuotteiden läpikäynnin.

Asiakaspalautteisiin perustuvaa kehitystyötä teemme kaiken aikaa ja toivomme ongelmat kuvaavia palautteita, joista saamme kehittämistyössä tärkeää tietoa. Vastaamme mielellämme saamiimme asiakaspalautteisiin.

Olemme pahoillamme, että ruokapalvelumme ei ole ollut odotusten mukaista. Tavoitteemme on maukas ruoka ja tyytyväinen asiakas!

Palautteen antaminen onnistuu helposti joko Palmia Kouluruoka -sovelluksen kautta, ruoka.palmia.fi -sivuston palautelomakkeen kautta tai lähettämällä s-postia kouluravintolaan: kouluravintola.kartanonkoski@palmia.fi . Kouluravintolan puhelinnumero on 040 6152507.

Ystävällisin terveisin,

Riitta Rahikainen

Aluepäällikkö

Palmia Foods

puh. 040 481 4022

riitta.rahikainen@palmia.fi

www.palmia.fi

Tervetuloa ryhmäkohtaisiin vanhempainiltoihin syyskuussa

Vanhempainillat pidetään tänä syksynä ryhmäkohtaisesti. Iltojen alkamisajankohtaa on porrastettu vuosiluokittain. Toivomme, että jokaisesta perheestä iltaan osallistuu vain yksi huoltaja. Luokanopettajat ja ryhmänohjaajat tiedottavat, missä tilassa kukin ryhmä kokoontuu ja mistä ovesta tullaan sisälle koulurakennukseen. Syyskuussa on kaksi vanhempainiltaa:

Juuren ja Tuohen (1-4lk) vanhempainilta ryhmittäin ke 9.9.

 • 1. lk klo 17.30
 • 2. lk klo 17.45
 • 3. lk klo 18.00
 • 4. lk klo 18.15

Illan aiheena ovat kunkin vuosiluokan lukuvuoden teemat ja tavoitteet sekä ryhmän omat asiat.

Rehtorit ovat tavattavissa koulun aulatilassa.

Kaarnan (5-6lk) ja 8-9lk vanhempainilta ryhmittäin ke 16.9.

 • 5. lk klo 17.30
 • 6. lk klo 17.45
 • 8.lk klo 18.00
 • 9. lk klo 18.15

Illan aiheena ovat kunkin vuosiluokan lukuvuoden teemat ja tavoitteet sekä ryhmän omat asiat

Rehtorit ovat tavattavissa koulun aulatilassa.

Tapahtumia syys-lokakuussa

 • Kartsin hyvinvoinnin vuosikellon teemana arjen taidot syyslomaan saakka
 • ke 9.9. Vanhempainillat 1.-4.lk ryhmittäin porrastetun aikataulun mukaisesti
 • ke 16.9. Vanhempainillat 5.-6. ja 8.-9.lk ryhmittäin porrastetun aikataulun mukaisesti
 • pe 18.9. Koko koulu liikkuu! -syysliikuntapäivä klo 9-12
 • ma 21.9. YHR-välitunti aiheena arjen taidot 7.lk klo 10
 • ti 22.9. YHR-välitunti aiheena arjen taidot 8.lk klo 10
 • ke 23.9. YHR-välitunti aiheena arjen taidot 9.lk klo 10
 • ti- to 22.-24.9. Kouluvalokuvaus, Tammisto ke 23.9.
 • to-pe 24.-25.9. Nälkäpäiväkeräys
 • ka 7.10. Loka-Kartsi ilmestyy
 • ma-pe 12.-16.10. Syysloma (vko 42)

Uutta henkilökuntaa

Lukuvuosioppaan painamisen jälkeen Kartsille on rekrytoitu kaksi resurssiopettajaa. Mikko Kauppinen opettaa Tuohessa (3-4lk) ja Elina Mäkikunnas Kaarnassa (5-6lk). Molemmat toimivat eri ryhmissä sekä samanaikaisopettajina että eriyttävinä opettajina.

Koulunkäyntiavustajiksi on rekrytoitu Laura Hartikainen, Kirsti Hämäläinen, Suvi Miettinen ja Matti Säteri.

Lukeva Kartsi

Uusi lukulukuvuosi on käynnistynyt jälleen! Lukeva Kartsi kannustaa kaikkia lukemaan monipuolista kirjallisuutta ja erilaisia tekstejä myös vapaa-ajalla.

Kartsin väki osallistui Read houriin tiistaina 8.9. Päivän aikana luettiin oppitunneilla noin tunnin verran. Kuvia lukuhetkistä voi käydä kurkkimassa sosiaalisessa mediassa seuraavien tunnusten kautta: #ReadHour #ReadHourVantaa #lukevakartsi

Vielä ehdit osallistua syyskuun superhaasteseen!

Vietä syyskuussa niin monta lukutuntia kuin mahdollista! Kuinka moneen lukutuntiin yllät?

Lokakuun lukuhaastetta vietetään Aleksis Kiven päivän 10.10. ja Seitsemän veljeksen kunniaksi. Lue kirjaa seitsemässä eri paikassa seitsemän minuuttia kerrallaan.

Lukeminen kannattaa aina – ja on muuten kivaakin!

Liikkuva Kartsi

KOKO KOULU LIIKKUU! -syysliikuntapäivänä 18.9.

Kartsin liikuntapäivää vietetään perjantaina 18.9. Päivän aikana liikutaan luokka-asteittain eri ympäristöissä lähellä koulua ja vähän kauempanakin.

Alustava suunnitelma on seuraava:

 • Juuri 1 Tammisto: minimaraton hassuilla asuilla /pääkoulu: leikkejä Kartanonkosken puistoissa
 • Juuri 2 minimaraton hassuilla asuilla Backaksessa
 • Tuohi 3-4 Liikuntapuisto, iso jalkapallokenttä - luokka-asteittain luokkien välinen turnaus, lajeina esim. norsupallo ja jalkapallo
 • Kaarna 5 Haltiala - matkat kuljetaan kävellen, valittavana ohjelmaa seuraavista: Ruutinkoski. Arboretum, leikkipuisto, eläinpuisto, makkaranpaisto, Seppo-sovelluksen avulla suunnistusta sekä halukkaille kalastusta
 • Kaarna 6 Siltamäki – matkat pyöräillen tai kävellen, ohjelmassa Seppo-sovelluksen avulla suunnistusta, luokkien välinen sukkulaviesti sekä liikuntapisteet, joista voi valita kaksi itseään kiinnostavaa ohjelmaa
 • Latva 7 Paloheinä – valittavana ohjelmaa mm. seuraavista: kuntoportaat, kuntoilupuisto, Seppo-suunnistus ym
 • Latva 8 MOVE
 • Latva 9 Kuusijärvi

MOVE-liikuntatestejä tehdään seuraavien viikkojen aikana. 5 lk ja 8 lk testitulokset rekisteröidään valtakunnallisesti. Muiden luokkien tulokset antavat suuntaa oppilaan fyysisestä suorituskyvystä. Liikuntatestit eivät vaikuta liikuntanumeroon. Opetuksessa pyrimme kehittämään oppilaiden suoritustekniikkaa.

Kartsin koulu on valittu Koululiikuntaliiton Pyöräsankarit kouluksi. Etsimme kolmea innokasta 6-8-luokkalaista oppilasta koulutukseen. Jos siis olet innokas pyöräilijä käy ilmoittautumassa Elina Piispaselle.

Tunteva Kartsi

Musikaalikuulumisia: koe-esiintyminen päärooleille

Kevään tilanteen vuoksi koulumme kuudes musikaali Erilaisia Unelmia siirtyi tähän lukuvuoteen. Luvassa on episodimaisia kohtauksia, kullan kimallusta ja erilaisia unelmia. Toivomme, että pääsemme ensi toukokuussa estradille. Kulloinkin voimassa olevat ohjeistukset huomioidaan mm. harjoitusten osalta. Tilanteen vaatiessa musikaali striimataan. Mahdollista striimausta varten tarvitaan huoltajan lupa: olemme yhteydessä asian tiimoilta musikaalissa mukana olevien oppilaiden huoltajiin.

Koska osa musikaalissa mukana olleista oppilaista on jo siirtynyt seuraavalle koulutusasteelle, järjestämme uudet koe-esiintymiset päärooleja varten luokkien 6.–9. oppilaille to 1.10. Voit ilmoittautua koe-esiintymisiin Anne Tanskaselle, Iina Vidgrénille tai Elsi Santalalle to 24.9. mennessä.

Musikaalissa on mukana oppilaita luokilta 1–9 laulamassa, tanssimassa, soittamassa, näyttelemässä ja hoitamassa valo-, ääni- ja kameratekniikkaa. Oppilaat avustavat myös lavastuksessa, puvustuksessa ja maskeerauksessa. Käsikirjoitus on tälläkin kertaa laadittu yhdessä oppilaiden kanssa. Myös Keski-Vantaan Musiikkiopisto soittajineen on mukana musikaalissamme.

Musikaaliterveisin

Anne, Iina ja Elsi

Oppilaskunnan kuulumisia

Luottamusoppilaiden viikkokokoukset ovat alkaneet, ja ne jatkuvat koko syyslukukauden ajan auditoriossa seuraavasti:

 • luokkien 2.–5. luottamusoppilaat tiistaisin klo 10–10.15 (ohjaaja: Tuija Laine)
 • luokkien 6.–9. luottamusoppilaat torstaisin klo 10–10.15 (ohjaaja: Elsi Santala)

Luottamusoppilaiden yksi tärkeä tehtävä on toimia viestinviejänä luokaan ja luokasta. Luottamusoppilas tuo kokouksiin kuultavaksi luokan toivomia kehitysehdotuksia JA vie luokkaan kokousasioita luokkakavereille tiedoksi. Kaikki oppilaat: muistakaa siis kertoa luokkanne luottamusoppilaille terveisiä tuotavaksi ja kuunnella luottamusoppilaiden tuomia kokouskuulumisia tarkasti. Luottamusoppilaat: muistakaa käydä kokouksissa viikoittain.

Kartsin kerhotoiminta – mukaan mahtuu vielä!

Tänäkin lukuvuonna Kartsin kerhotoiminta on monipuolista. Koulun kerhoihin ei pääsääntöisesti tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kerhot ovat alkaneet viime viikolla (vko 36), mutta niihin voi hyvin mennä vielä mukaan. Kerhotarjonta löytyy Elo-Kartsista, joka ilmestyi 26.8. Toivottavasti kerhovalikoimasta löytyy mahdollisimman monelle oppilaalle kiinnostava kerho!

Kartanonkosken koulu

OSOITE: Tilkuntie 5, 01520 Vantaa
040 356 2893

Tammiston opetuspiste: Kaurapellonkatu 3, 01520 Vantaa 050 304 1894

Rehtori:
Tuija Tammi (Latva),
040 060 4363, tuija.tammi@vantaa.fi


Virka-apulaisrehtori:

Ella Väinölä (Juuri ja Runko),
050 312 1706, ella.vainola@vantaa.fi


Vararehtori:

Maria Hohka,
050 303 3092, maria.hohka@vantaa.fi

Koulusihteeri:
Leila Pitkonen 040 356 2893


Koulusihteeri:
Katariina Välilä (ma ja ti)
040 5729105


Vartija:
Nelli Haapaniemi 040 838 0780

Oppilashuolto

Kuraattori: Suvi Uuttu
040 584 9286


Kuraattori:
Sini Laitinen

Terveydenhoitaja
(1 - 6 lk):

Laura Mäkinen
(ma-to, ja parittomat perjantait),
040 632 6588, laura.makinen@vantaa.fi


Terveydenhoitaja
(7 - 9 lk):

Janica Helaskoski
(ti, to, parilliset perjantait),
040 516 0560, janica.helaskoski@vantaa.fi

Koululääkäri:
Kristina Wallenberg (torstaisin)
kristina.wallenberg@vantaa.fi


Oppilaanohjaaja:
Poju Vainio
050 303 8295
poju.vainio@vantaa.fi


Oppilaanohjaaja:
Maria Hohka
050 303 3092
maria.hohka@vantaa.fi

instagram