Valinnaisaineet 7. luokkaa varten

Seitsemättä luokkaa varten oppilas valitsee kaksi (2) valinnaisainetta. Seitsemännenluokan valinnaisaineet arvioidaan s-merkinnällä, eli suoritettu merkinnällä.

TULEVILLE 7. LUOKKALAISILLE LUKUVUODELLE 2021-2022 TARJOTTAVAT KURSSIT

LEIVONTA

Leivontakurssilla opettelet käytännön työtaitoja leipomalla erilaisia leivonnaisia arki- ja juhlapöytään. Tervetuloa leipomaan!

SYKETTÄ!

Kurssilla harjoitellaan monipuolisesti kehon hallintaa ja -huoltoa sekä vahvistetaan koko kehon lihaskuntoa. Kurssilla tutustutaan mm. seuraaviin asioihin: aerobic, voimistelu, telinevoimistelu, musiikkiliikunta, ilmaisuliikunta, lihaskunto, kuntosalityöskentely, venyttely ja rentoutus. Aikaisempaa kokemusta tai taitoja ei tarvita, mutta sitäkin enemmän aktiivista ja iloista osallistumista. Kurssi on reipastempoinen, liikettä riittää ja syke nousee!

PALLOT HALLUSSA

Palloilukurssi. Liikumme sisällä ja ulkona monipuolisesti erilaisiin pallopeleihin tutustuen. Kurssilla syvennetään eri palloilutaitoja reilun pelin hengessä.

KORIPALLO

Kurssilla syvennetään koripallon perustaitoja. Kurssi sopii kenelle tahansa koriksesta innostuneelle. Harjoittelemme perustaitoja monipuolisesti, pelaamme ja treenaamme.

MUSA SOIMAAN

Kurssilla tutustumme musiikin eri tyyleihin soiton ja laulun kautta. Aikaisempaa soittokokemusta ei tarvita, vaan aloitamme tarvittaessa alkeista lähtien. Harjoittelemme soittamaan rumpukomppeja, kitaraa, bassoa ja koskettimia. Teemme bändisoittimilla biiseihin säestyksiä ja kuuntelemme musiikkia. Kurssille voivat osallistua kaikki musiikista kiinnostuneet.

OPI PIIRTÄMÄÄN 1

Oletko intohimoinen piirtäjä? Rakastatko kuvien tekemistä? Haluatko oppia piirtämään kunnolla? Tällä kurssilla opit varmasti! Harjoittelet erilaisia piirtämisen tekniikoita ja tyylejä, joiden avulla kehityt paremmaksi piirtäjäksi. Saat piirtää paljon lyijykynällä, mutta opit myös mm. tusseilla, värikynillä ja hiilellä piirtämistä.

AKVARELLIMAALAUS

Innostutko maalaamisesta? Tule mukaan kokeilemaan maalaamisen tekniikoita mm. laveeraamista, suolakidemaalausta sekä sokerimaalausta. Maalataan mm. asetelmia, abstrakteja kuvioita, mielen maisemia, luontokuvia ja monenlaista muuta ideaa.

ARKKITEHTUURIA JA RAKENTELUA

Pidätkö rakentelusta ja kolmiulotteisesta työskentelystä? Tällä kurssilla kurkistamme arkkitehtuurin maailmaan. Tutkimme erilaisia rakennuksia, rakenteita ja rakennusmateriaaleja. Suunnittelemme ja toteutamme mielikuvituksellisia rakennuksia, rakennelmia ja tiloja pienoiskoossa. Käytämme materiaaleina mm. puutikkuja, kierrätysmateriaaleja ja savea.

PERSOONALLISIA PUSSUKOITA

Kuvioidaan ja koristellaan eri tekniikoilla kankaita tai valmistetaan kangas kierrätysmateriaaleista. Näistä kankaista ompelet itsellesi yhden tai useamman kassin, penaalin, meikkipussin, repun tai muun tarpeellisen ja persoonallisen pussukan.

KEVYET KESÄVAATEET

Tule ompelemaan itsellesi kesää vasten helppo ja nopeasti valmistuva kesäinen vaate oman kiinnostuksesi mukaan, esimerkiksi hame, sortsit tai hihaton paita. Työn ohessa opit käyttämään ompelukonetta ja saumuria paremmin. Kurssilla opitaan myös vaatteiden kaavojen piirtämistä ja muokkaamista.

3D- TULOSTIMEN PERUSTEET

Tule tutusmaan 3D- tulostimen mahdollisuuksiin ja perusteisiin. Tulosta joku oma juttu, joka on sinulle kenties jo tuttu juttu.

ELEKTRONIIKKAA JA RAKENTELUA

Tavoitteena on perehtyä kevyesti sähköopin perusteisiin ja oppia tunnistamaan elektroniikan peruskomponentteja. Kurssin aikana harjoitellaan tunnistamaan kodin elektroniikkaa ja rakentamaan pienimuotoisia sähkötöitä.

LET’S TALK IN ENGLISH1

Kurssilla harjoittelemme arkipäivän puhetilanteita erilaisin pelein ja tehtävin. Seuraamme englanninkielisiä elokuvia, kirjoja, kertomuksia, musiikkia ja ajankohtaisia aiheita osallistujien mielenkiinnonkohteiden mukaan.

ENGLANNIN TUKIKURSSI

Tuntuuko englanti sinusta vaikealta? Tule kertaamaan ala-asteelta tuttua englannin sanastoa ja kielioppia sekä kartuttamaan lisää osaamista, joka auttaa sinua suoraan 7. luokan englannissa. Kokeilemme kurssilla myös erilaisia opiskelutekniikoita esimerkiksi liikkeen yhdistämistä sanoihin, muistipelit, sanojen värikoodaus, palapelit, tarinoiden kerronta, piirustus yms. Kurssilla ei anneta läksyjä.

MATEMATIIKAN TUKIKURSSI

Matematiikan tukikurssilla vahvistetaan matematiikan perustaitoja. Aiheina ovat muun muassa yhteen- ja vähennyslaskut, murtoluvut ja negatiiviset luvut. Lisäksi kurssilla tuetaan 7. luokan matematiikassa tulevien uusien asiiden oppimista.

SUOMEN KIELEN TUKIKURSSI

Suomen kielen tukikurssi alle viisi vuotta sitten Suomeen muuttaneille ja muille, jotka haluavat parantaa kielen perustaitoja. Kurssilla opiskellaan lukien, kirjoittaen ja pelaten sekä opiskellaan eri oppiaineiden sanastoa.

KASVA URHEILIJAKSI URHEA-VALMENNUS siinä mukana oleville oppilaille.

Kilterin koulu

Opettajainhuone 040 634 2713

Sanomatie 1, 01770 Vantaa

PL 2503

01770 Vantaa

‍Rehtori: Ulla Tolonen,
040 593 8530, ulla.tolonen@vantaa.fi

Apulaisrehtori: Mia Saarelainen,
050 303 3636, mia.saarelainen@eduvantaa.fi

Koulusihteeri: Jaana Tuohino,
050 303 3707, jaana.tuohino@vantaa.fi