Uutiset

Tontturata joulukuussa

Koristelimme tontturadan koulun lähimetsän pururadalle. Joulupukki, joulumuori ja lauma tonttuja järjestivät ohjelmaa luokille, jotka kiersivät jouluisia tehtävärasteja opettajan johdolla. Saimme nauttia joululauluista, piirileikistä, piparista ja mehusta sekä jouluklovnin sadunluvusta talvisessa säässä.


Lassila & Tikanojan oppimisympäristökilpailun palkinto

Kytöpuiston koulun 6BD-luokan oppilaat osallistuivat syksyllä 2020 Lassila & Tikanojan kilpailuun oppimisympäristön kohentamisesta.

Kilpailuvideomme oli voitokas ja toukokuussa 2021 saimme vastaanottaa toukokuussa pääpalkinnon 30 000 euroa, jonka käytämme koulun pihan kunnostamiseen. Jäämme innolla odottamaan, mitä saamme rahalla aikaiseksi.

Lassila & Tikanojan palkinto
Virkeä Vartti

Koulun pihalla vieraili toukokuussa Lasten estradin ulkoesitys Virkeä Vartti.

Lasten Estradin esitys antoi 1.-4.-luokkien oppilaille ja henkilökunnalle iloista liikuntaa täysin turvallisesti, ulkona! Ohjelma koostui liikelauluista, hauskasta puheesta ja vauhdikkaasta tanssista. Esitys oli suomeksi, ruotsinkielisillä elementeillä. Esityksen teemana olivat liikkumisen iloa ja ruotsin kieli.

Opimme, että dansa on tanssia, hoppa on hyppiä ja sjunga on laulaa sekä paljon muutakin.

Virkeä Vartti

Kytöruokala

Vuosiluokan 6. oppilaiden palautteesta sai syksyllä alkunsa ruokalakysely. Oppilailta kyseltiin kouluruoasta, ruokalasta tilana ja palautteesta ruokalan väelle. Kyselyn tulokset käytiin läpi koulun ja ruokalan väen kanssa ja niistä kirjattiin tulkinnat ja johtopäätökset. Linkki kyselyyn: Kytöpuiston ruokailukyselyn tulokset 2020

Oppilaiden suosikkiruokaehdotukseksi nousi pizza, josta koulun ja ruokalan väki totesi kasvispizzan olevan toteuttamiskelpoinen idea. Kyselyn tulokset esiteltiin oppilaille ja huoltajille vuoden vaihteessa. Kriittistä palautetta tuli ruokalan viihtyisyydestä. Se tulee parantumaan lähestyvässä peruskorjauksessa. Koulussa on jo käytössä hiljainen keskiviikko, jolloin ruokaillaan hiljaisuudessa. Ruokahävikki on koulullamme pieni. Ruokalaviihtyisyyden parantamiseksi koulun oppilaskunta polkaisi nimiäänestyksen ruokalalle. Monien mielikuvitusrikkaiden ehdotusten joukosta oppilaat äänestivät voittajanimeksi Kytöruokalan.

Vappuna 2021 oppilaskunta koristeli ruokalan ja koulu kustansi jäätelöt, jotka ruokala tarjosi koululounaan yhteydessä. Lisäksi paljastettiin uusi, komea nimikyltti.

KytöruokalaKytöpuiston joulu 2020

Syyslukukausi on opiskeltu ja koulutyö jatkuu vuonna 2021.

Olemme pesseet käsiä ahkerasti ja pitäneet turvavälejä. Joskus olemme vilkutelleet kotona opiskelevalle luokkakaverille videopuhelussa. Olemme oppineet uutta normaalia. Koulutyö on kuitenkin koko ajan jatkunut. Suuri kiitos reippaudesta ja yhteistyöstä oppilaille, huoltajille, opettajille ja koko koulun henkilökunnalle!

Joulujuhlaa emme voineet pitää salissa yhteisesti, mutta teimmekin videotervehdykset. Luokat tekivät omia tervehdyksiä, mm. kuvia taideteoksista, musiikkivideoita, animaatioita, videoita ja runoja. Kuuntelimme videolta myös rehtorin jouluntoivotukset. Vaikka oppilaat viettivät joulujuhlan omassa luokassa, saimme siitä silti yhteisen. Mukavaa ja rauhallista joululomaa kaikille! Pysykää terveinä!


ps. 6BD-luokka voitti Lassila&Tikanojan kilpailun, jossa oli tavoitteena vaikuttaa kouluympäristön viihtyvyyteen. Voiton johdosta suunnittelijat tulevat koululle ja saamme jotakin hyödyllistä parantamaan oppimisympäristöämme. Hieno juttu 6BD! Onnea voitosta!


Ruokala koristeltiin jouluisin koristein.


Vaunuteatteri toi iloa lukuvuoden 2020-2021 aloitukseen

19.8.2020

Uusi lukuvuosi on alkanut upeasti ja aurinkoisesti. Koulunkäynti sujuu melko normaalisti, vaikka koronaviruksen takia täytyy muistaa olla tarkempi etäisyyksien pitämisessä, käsienpesussa ja muussa hygieniassa.
Aurinkoinen sää on tuonut hyvää mieltä kouluvuoden alkuun, mutta niin teki myös Vaunuteatteri, joka vieraili koulullamme tiistaina 18.8. ja keskiviikkona 19.8. Esitystä pääsi katsomaan pienissä ryhmissä. Vaunuteatteri on teatteriesitys eli näytelmä, jota on helppo viedä kouluille, sillä koko esitys kulkee yhdessä asuntovaunussa.
Tässä kuvia Vaunuteatterista:

Kytöpuiston koulun kieli- ja kulttuuripäivä

5.3.2020

Kytiksessä on ainakin kerran vuodessa pidetty kieli- ja kultuuripäivä. Silloin oman äidinkielen opettajat pitävät oppitunteja kaikille koulun oppilaille ja ovat usein suunnitelleet omien oppilaidensa kanssa erilaisia esityksiä. Oppitunneilla kerrotaan esimerkiksi omaan kieleen ja kulttuuriin liittyviä sanoja, tapoja, lauluja, tarinoita ja tietoja.
Tänä vuonna järjestettiin kaksi tilaisuutta, joista ensimmäiseen osallistuivat 4.-6.-luokkalaiset ja sen jälkeen 1.-3.-luokkalaiset.

Oppilaat askartelivat oman maan lippuja, jotka otettiin mukaan saliin.

K‍uulimme sadun paimen ja susi suomeksi ja arabiaksi. Sitten näimme videon ja tanssiesityksen Kosovosta, missä puhutaan albaniaa. Esitys juhlisti Kosovon 12-vuotista itsenäisyyttä. Kuulimme somalialaisen tarinan krokotiilista ja ketusta, sekä katsoimme somalinkielisen musiikkivideon, jossa laulettiin opiskelemisesta. Venäjänkielisessä esityksessä laulettiin Minä soitan harmonikkaa -laulu. Lauloimme sen myös yhteislauluna suomeksi. Eestiksi näimme Virossa tutun animaation Lotte-koirasta sekä kuulimme laulun Täti Monika tanssiesityksen kera. Englanniksi lauloimme ja tanssimme Head, shoulders, knees and toes. Lopuksi näimme upean thai-tanssin.

Oman äidinkielen opettajat

‍Oli todella upeita esityksiä ja mielenkiintoista kuulla toistemme kieliä. Suurkiitos oman äidinkielen opttajille tämän suunnittelusta ja toteuttamisesta!

Kalevalan päivä

Tänään 28.2.2020 vietimme Kalevalan päivää yhteisellä aamunavauksella. Kytöpuiston 2.-luokkalaiset tutustuivat kansalliseepokseen. He kertoivat tietoa Kalevalasta sekä lukivat runoja ja tarinan Kalevalasta. Kanteleet soivat ja yhteislaulu kajahti koulun salissa Kalevalanpäivänä muistuttaen vanhasta, säilyneestä kansanperinteestä.

Elias Lönnrot meni ympäri Suomen ja kysyi ihmisiltä runoja.
Elias Lönnrot kokosi niistä Kalevalan.
Kalevalan ensimmäinen painos ilmestyi vuonna 1835.
Päähenkilö on Väinämöinen.
Meidän mielestä Kalevala on mielenkiintoinen, koska siellä on taikakannel ja sampo ja paljon eri hahmoja.
Siellä on rakkautta, seikkailuja ja fantasiaa.

:,: Sormin soitti Väinämöinen :,:
:,: Kielin kantelo kajasi :,:
:,: Vuoret loukkui, Paaet paukkui :,:
:,: Kaikki kalliot tärähti :,:
:,: Kivet laikkui lainehilla :,:
:,: Somerot vesillä souti :,:
Koulun ruokalassa oli myös nähtävillä väritettyjä kuvia Kalevalan henkilöistä.

Tässä Väinämöinen soittaa hauenleuasta tehtyä kanneltaan.Metsola

31.10.2019

Tänä syksynä olemme saaneet remontoituja ja uusia tiloja käyttöön. 1. ja 2. -luokkalaisten luokkatiloja on kunnostettu. Lattialle on tullut matot ja joidenkin luokkien välille väliovia.

Lisäksi saimme lokakuun lopussa täysin uusia tiloja käyttöön. Koulun toisessa päädyssä oli asunto, josta tehtiin nyt uusia luokkia. Oppilaat äänestivät siitä, mikä tämän paikan nimeksi voisi tulla. Äänestyksen tulos oli "Ketunkolo". Opettajat keksivät tehdä siitä lisää nimiä, ja lopulta kävi näin: Koko entisen asunnon päätyä kutsutaan Metsolaksi. Metsolassa on kolme luokkaa: Ihan tavallinen luokkatila "Ketunkolo", kotitalousluokkana toimiva "Karhunkoti", sekä laaja-alaisen erityisopettajan tilana toimiva "Myyränmaja".

Nyt kun tilat ovat valmiit, päätimme pitää tupaantulijaiset. Kaikki luokat pääsivät käymään Metsolassa ja rehtori esitteli huoneita. Tupareissa oli ilmapalloja, viirejä, herkkua ja musiikkia. Lopuksi oppilaat saivat piirtää ja kirjoittaa terveisiään isoille papereille. Nytpä kaikki tietävät, minne pitää mennä, kun ope sanoo, että mennään Metsolaan.

Mukavia oppimishetkiä Metsolassa!

Lukuvuoden päättäjäiset 2019

Loppukeväällä kytisläiset ovat käyneet monenlaisilla retkillä. Myös koulussa ehti tapahtua. Tarinaa ja teatteria -valinnaisryhmä esitti itse kirjoittamaansa näytelmää Martan Maja, jossa kolme kaverusta matkustivat Vietnamiin.

Kirjoitimme puhekupliin asioita, jotka ovat meidän mielestämme parasta Kytöpuistossa. Puhekuplista muodostui ihastuttava kollaasi koulumme ruokalan seinälle.

Puhekuplia näkyy myös 4A:n musiikkivideolla, jonka voi katsoa tästä linkistä:

Yhdes me voidaan onnistua

Harjoittelimme ahkerasti kevätjuhlatanssia Miskan Kesän lapsi -laulun tahtiin. Kevätjuhlassa tanssimmekin upeasti koko koulun voimin ja toimintapisteillä riitti kaikenlaista hauskaa tekemistä. Perjantaina kokoonnuimme saliin laulamaan, kuulemaan stipendien saajat, sekä hyvästelemään kuudesluokkalaiset. Lauantaina oli aika hakea vielä todistukset.

Näiden spektaakkeleiden myötä on ilo toivottaa: Ihanaa ja aurinkoista kesälomaa kaikille, ja tavataan taas elokuussa!

1.6.2019

Syyslukukauden päättäjäiset

joulu

Huomenna lauantaina 15.12.2018 vietämme syyslukukauden päätösjuhlaa joulumielellä. Tällä viikolla olemme valmistelleet esityksiä. Koulutyötä riittää vielä ensiviikolle, kunnes koittaa todistusten jako ja joululoma! Odotusta helpottaa erään ekaluokkalaisen taideteoksessaan kuvaama ajatus: "Jokainen päivä Kytöpuiston koulussa on kiva päivä." Kiitos koululaisille ahkerasta työskentelystä! Sen ansiosta meillä on myös joulun iloa pursuvia esityksiä joulujuhlassa. Tervetuloa katsomaan huomenna!joulu"Kytöpuiston koulun kiva päivä"

Syksyn 2018 kulttuurisäpinät


Koulussamme vietettiin 2.11.2018 kulttuurisäpinöitä. Kokoonnuimme saliin katsomaan oppilaiden itse tekemiä esityksiä. Nähtävissä oli tanssi- soitto- ja lauluesityksiä, sekä akrobatiaa ja nukketeatteria. Oppilaiden rohkeus ja innokkuus esiintyä oli ihailtavaa. Myös yleisön ilo ja into oli käsin kosketeltavaa. Seuraavat kulttuurisäpinät nähdään kevätlukukaudella. Jäämme innolla odottamaan, millaisia esityksiä oppilaat silloin keksivät.

Suuri kiitos kaikille tämänkertaisten säpinöiden esiintyjille!

Kytöpuiston koulu

Opettajainhuone 040 543 2077

Peltoniemenkuja 1

PL 6509

01360 Vantaa

‍Rehtori: Maarit Hosio,
040 0549 721

Apulaisrehtori: Minna Virovere,
040 183 6879

Koulusihteeri (ma-to): Pirkko Mäntyniemi,
040 708 4791