Valinnaisaineet 9. luokalla 2019-2020

Taito- ja taideaineiden valinnaiset

Taito- ja taideaineiden pitkää valinnaisainetta opiskellaan kaksi tuntia viikossa koko lukuvuoden. Aine jatkuu kahdeksannelta luokalta. Uutena valitaan lyhyt valinnaiskurssi, joka järjestetään yhden lukukauden aikana kahden tunnin mittaisena. Valittavina ovat seuraavat kurssit:


Taide ja minä

Kurssin tavoitteena on kehittää omaa taiteellista ilmaisua. Valitset sinua kiinnostavan taiteilijan ja lähden tutkimaan hänen tuotantoaan. Kopiot taiteilijan teoksia ja tyyliä ja haet hänen tyylistään ideoita omaan ilmaisuun.

Arjen hallinta

Osaatko maksaa laskut? Hakea opintorahaa? Kuinka sujuu ruokabudjetin teko tai vuokrasopimuksen allekirjoitus? Kurssilla on tavoitteena harjoitella niitä taitoja, joita tarvitset muuttaessasi omaan kotiin. Sisustamme opiskelija-asuntoa ja teemme retkiä lähialueella. Kurssi ei sisällä ruoanvalmistusta.

Käsityöalan ammattiin

Koneiden käytön ja valmistustekniikoiden harjoittelua, esim. hitsaus, sorvaus, taonta ym.

Palloiluvalinnainen

Vegaaninen kokkaus & leivonta

"Haluaisitko olla ystävällinen ympäristölle tai empaattinen eläimille? Kiinnostaako kasviperäisten tuotteiden lisääminen ruokavalioosi? Vegaanikokkaus- ja leivontakurssilla opit tekemään helppoja ja herkullisia välipaloja, ruokia ja makeita herkkuja, ilman eläinperäisiä raaka-aineita.

Muut valinnaisaineet

Pitkää muuta valinnaisainetta opiskellaan kaksi tuntia viikossa koko lukuvuoden. Aine jatkuu kahdeksannelta luokalta. Uutena valitaan lyhyt valinnaiskurssi, joka järjestetään yhden lukukauden aikana kahden tunnin mittaisena. Urhea-oppilaan lyhyt valinnainen on Urhea-kurssi. A-ruotsi korvaa lyhytvalinnaisen.
Valittavina ovat seuraavat kurssit:

Open Ateljee

Ateljeen ovet ovat auki! Tule kuvisluokkaan tekemään omaa taiteellista projektiasi. Tällä kurssilla ope ei anna mitään aihetta vaan sinä päätät itse mitä teet ja millä välineellä. Kuvisluokan kaikki välineet ovat käytössäsi.

Hauikset kuntoon

Kurssilla valmistetaan käsipainot ja opitaan hauistreeni.

Valinnainen matematiikka

Matematiikan valinnaisella kurssilla voisi suorittaa matematiikkadiplomia ja vahvistaa matematiikan taitojaan tai saada tukea matematiikan opiskelussa ajankohtaisiin aiheisiin.

https://matematiikkalehtisolmu.fi/diplomi.html

Järjestä tapahtuma! -kurssi

Oletko sinäkin hyvä organisoimaan? Haluatko harjoitella työelämätaitoja ja yrittäjyyttä? Osallistu kurssille, jossa tuotetaan tapahtuma lähialueelle. Tapahtuma voi olla esimerkiksi liikuntatapahtuma alueen päiväkodeille tai kouluille, joulu-/Halloween-/kevättapahtuma lapsille, nuorille tai vanhuksille. Tule ideoimaan ja organisoimaan! Järjestäjät saavat osallistumisestaan työtodistuksen.

Iloa improsta -kurssi

Iloa improsta -kurssi on suunnattu kaikille, jotka haluavat saada lisää esiintymisvarmuutta ja heittäytymiskykyä erilaisiin tilanteisiin. Kurssilla käydään läpi improvisaation alkeita erilaisten harjoitteiden kautta. Kaikki saavat osallistua ja pääsevät kokeilemaan improvisaation erilaisia tekniikoita sekä ryhmissä, pareittain että yksin.

Länsimäen koulu

Kanslia 043 825 6817

Alakoulu 040 547 2921

Yläkoulu 040 578 7106

Pallastunturintie 27, Vantaa

PL 8508

01030 VANTAAN KAUPUNKI

Rehtori: Pirita Hellberg,
040 184 9023, pirita.hellberg@vantaa.fi

Apulaisrehtori: Tuire Kumpulainen,
050 304 0875, tuire.kumpulainen@vantaa.fi

Koulusihteeri: Sonja Lindén,
043 825 6817, sonja.linden@vantaa.fi

facebook instagram youtube