Valinnaisaineet 9. luokalla

Oppilas valitsee yhden varsinaisen valinnan ja yhden varavalinnan lyhyeksi taito- ja taideaineeksi ja lyhyeksi muuksi valinnaisaineeksi.

  • pitkä taito- ja taideaine (kasilla aloitettu jatkuu)
  • pitkä muu valinnaisaine (kasilla aloitettu jatkuu)
  • lyhyt taito- ja taideaine
  • lyhyt muu valinnaisaine

Urhea-oppilaat valitsevat lyhyeksi muu valinnaisaine urhean

Teppo-oppilailla lyhyenä muu valinnaisaine teppo-kurssi

A2-kieli korvaa pitkän muun valinnaisaineen

9. LUOKALLA LYHYT TAITO- JA TAIDEAINE

Taide ja minä:


Tällä kurssilla peilataan omaa taiteellista tekemistä taiteen maailmana. Tutkitaan tunnettuja taideteoksia ja -tyylejä. Haetaan taiteen maailmasta inspiraatiota omaan taiteelliseen tekemiseen. Kurssin tarkoituksena on tuoda jotain uutta omaan kuvataiteelliseen ilmaisuun.

Käsityön erityistaidot TN:


Kehitä taitojasi puu- ja metallitöiden parissa. Valitse vapaasti mitä haluat tehdä ja mitä taitoja oppia.

Käsityön erityistaidot TS:


Kehitä taitojasi ompelussa ja lankatekniikoissa. Valitse vapaasti, mitä haluat tehdä ja mitä taitoja oppia.

Ei päivää ilman lentopalloa!:


Lentopallo tekniikka (sormilyönti, hihalyönti,iskulyönti, pelin kulku teoria, päätavoite -suorapeli (ei koppia)

Liikunta: Mailapelikurssi:


Lajeina sulkapallo, tennis, pingis sekä joukkuepelejä, joissa maila mukana.

Kotitalous ​- Arjen hallinta:


Tällä kurssilla vahvistetaan oppilaslähtöisesti nuoren omaan kotiin muuttamisen tietoja ja taitoja. Tutustumme oman kodin hankintavaihtoehtoihin, oman talouden hallintaan, oman arjen ja ajan hallintaan sekä omaan hyvinvointiin tekemällä erilaisia harjoituksia sekä kirjallisesti että toiminnallisestiIloiset esiintyjät:


Oletko kiinnostunut suunnittelemaan omista ideoistasi esitystä ? Tule ideoimaan kirjoittaen, piirtäen, liikkuen, laulaen, soittaen, säveltäen, näytellen.

9. LUOKALLA MUUT VALINNAISAINEET

Muut valinnaiset aineet toteutetaan​ 2 tunnin kokonaisuutena yhden lukukauden ajan. Oppilas valitsee yhden varsinaisen valinnan ja yhden varavalinnan.

Ysitanssit projekti:


Paritanssin perusaskeleet( wienervalssi, tango, kehruuvalssi, poloneesi,cicapo,Lambeth Walk,historiallinen tanssi) myös oppilaat tekevät oma tanssi( koreografia ja musiikki). Ryhmässä pitäisi olla tanssijat,juontajat, salin koristelijat ja musiikkiteknikko.

Frisbeegolf:


Frisbeen heitto, tarkka heitto, radan suoritus, luontokuntoutus.

Ruotsin kertaava kurssi


Englannin perusteet (perusasiat kuntoon)


Matkailu italia:


Opiskelemme italian kielen perusfraaseja ja tutustumme Italian kulttuuriin monipuolisesti esim. matkailuohjelmien avulla

Matkailu saksa:


Opiskelemme saksan kielen perusfraaseja ja tutustumme Saksan, Itävallan ja Sveitsin kulttuureihin monipuolisesti esim. matkailuohjelmien avulla

Kokeellista luonnontiedettä:


Kurssilla teemme erilaisia biologiaan, kemiaan ja fysiikkaan liittyviä töitä laboratoriossa ja maastossa. Lisäksi teemme mahdollisuuksien mukaan vierailuja.

Open ateljee:


Tule tekemään omaa projektiasi kuvisluokkaan! Tällä kurssilla ei ole suunnitelmaa vaan sinä suunnittelet kurssin sisällön itse!

Perinnekäsityöt:


Kurssilla valmistetaan käsityöperinteeseen kuuluva puu- tai metallityö.

KuvaTAIDEtekstiili:


Kuvis ja kässä ne yhteen sopii! Tule kuvisopen ja kässäopen työpajaan jossa yhdistetään kuvataidetta ja tekstiiliä. Tällä kurssilla opit kankaanpainon perusteita kuten sabloonapainantaa ja raportin tekemisen. Suunnittele kuvia ja tuo ne kankaalle. Valmista itse painamistasi kankaista tuotteita. Kurssilla voit esimerkiksi painaa vanhaan t-paitaan uuden kuvan.

Iloiset esiintyjät:


Oletko kiinnostunut suunnittelemaan omista ideoistasi esitystä ? Tule ideoimaan kirjoittaen, piirtäen, liikkuen, laulaen, soittaen, säveltäen, näytellen. Valitse itse!

Improvisaatio ja ilmaisutaito:


Pelien, leikkien ja pienten kohtausten kautta etsitään omaa rohkeutta ja ilmaisua. Harjoitellaan uskallusta heittäytyä, läsnäoloa ja kontaktin ottamista. Harjoitellaan esiintymistä pienryhmissä ja koko ryhmälle.

Lähi- ja kausiruokaa:


Missä lähiruoka kasvaa ja valmistetaan? Miksi satokauden ruokaa kannattaisi suosia? Miten näillä voi edistää omaa ja ympäristön hyvinvointia? Kurssilla tutustutaan lähialueiden raaka-aineisiin ja tuottajiin sekä kokataan ja leivotaan satokauden tuoreimmista ja makeimmista raaka-aineista.

Länsimäen koulu

Kanslia 043 825 6817

Alakoulu 040 547 2921

Yläkoulu 040 578 7106

Pallastunturintie 27, Vantaa

PL 8508

01030 VANTAAN KAUPUNKI

Rehtori: Pirita Hellberg,
040 184 9023, pirita.hellberg@vantaa.fi

Apulaisrehtori: Tuire Kumpulainen,
050 304 0875, tuire.kumpulainen@vantaa.fi

Koulusihteeri:
043 825 6817

facebook instagram youtube