Valinnaisaineet 5.-6. -luokilla 2019-2020

Taito- ja taideaineiden valinnaisaineet

Taito- ja taideaineiden valinnaiset opetetaan 2 tunnin kokonaisuuksina yhden lukukauden ajan. Oppilas opiskelee kahta eri taito- ja taideainetta lukuvuoden aikana. Valinnaisaine vaihtuu lukukauden vaihtuessa syksystä kevääseen. Koulu tarjoaa valinnaisia kaikista taito- ja taideaineista, joita ovat kotitalous, kuvataide, käsityö, liikunta, musiikki.

Muut valinnaisaineet

Muut valinnaiset aineet toteutetaan 2 tunnin kokonaisuutena yhden lukukauden ajan, eli opetus on joko syys- tai kevätlukukaudella. Oppilaat ovat osallistuneet valinnaisten aineiden suunnitteluun ja sisällöissä korostetaan oppiainerajoja ylittäviä ja laaja-alaista osaamista tukevia aiheita.

Länsimäen koulussa lukuvuonna 2019-2020 toteutuvat muut valinnaisaineet:


Robotiikka

Kurssin aikana kootaan robotti ja opetellaan sen hallintaa ohjelmoinnin avulla. Käytössä on mBot-robottisarjat Scratch-ohjemistolla sekä Arduino-sarjoja.

Telttaretki


Pidätkö luonnossa liikkumisesta? Oletko aina halunnut nukkua yön ulkona? Kurssin aikana toteutetaan yön yli retki lähikohteeseen. Kurssi muodostuu teoriaosasta ja telttaretkestä. Aikaisempaa kokemusta telttailusta ei tarvitse olla.

Eläimet <3

Rakastatko eläimiä? Haluatko tutustua erilaisiin eläimiin? Tällä kurssilla tutustutaan erilaisiin lemmikki- ja hyötyeläimiin. Vierailemme mahdollisuuksien mukaan erilaisissa kohteissa (maatila, löytöeläintalo, Korkeasaari, Tropicario, hevostalli…)

Tervetuloa Tylypahkaan!

Professorit Minerva McGarmiwa ja Albus Dumbledore kutsuvat sinut tutustumaan Tylypahkan ihmeelliseen maailmaan. Pääset kasvattamaan alruunoita, pelaamaan huispausta ja maistamaan kermakaljaa. Laajenna ajatteluasi ja ilmiinny tälle kurssille!

Lennokkirakentelu

Kurssilla valmistetaan pieni liidokki/kumimoottorilennokki.

Mäkiauto

Kurssilla valmistetaan pienryhmissä (3-4 oppilasta) mäkiauto. Kurssin lopuksi järjestetään mäkikisa.

Elokuva ja maskeeraus

Tällä kurssilla tutustumme elokuvamaskeeraukseen ja elokuvan tekemisen eri vaiheisiin. Kurssin aikana jokainen valitsee oman erikoistumisalansa ja kurssin loppupuolella toteutamme ryhmissä omat lyhytelokuvat, jokaisen toimiessa omassa tehtävässään.

Pelisuunnittelu

Tällä kurssilla tutustumme pelisuunnitteluun eri vaiheiden kautta. Keskustelemme peleistä oppilaiden kiinnostuksen ja peliesittelyiden kautta sekä suunnittelemme jokainen oman pelin. Peleihin suunnitellaan idea, hahmot, hiukan pelimekaniikkaa, pelin tarinaa sekä pelin ulkoasu.

Rentoutumis- ja venyttelykurssi

Kurssilla harjoitellaan eri rentoutumistekniikoita, stressintorjuntaa, vahvistetaan positiivista minäkuvaa, venytellään ja opetellaan lihashuoltoa.

Sarjakuva-kurssi

Kiinnostaako sarjakuva? Tämä on kurssi juuri sinulle! Kurssilla piirretään sarjakuvia ja suunnitellaan sarjakuvahahmoja. Opetellaan sarjakuvakerrontaa ja sarjakuvan tekniikoita. Tutustutaan eri sarjakuviin ja tehdään mangaa.

Kokeellista kemiaa!

Tule tekemään kemiallisia kokeita tutuista raaka-aineista. Kokeilemme erilaisten slime-limojen tekemistä ja tutustumme tutkimuksen tekemiseen keittiökemian avulla. Tulet tutuksi ruokasoodan, leivinjauheen ja monen muun tutun aineen kemiallisista ominaisuuksista. Kokeileminen on kivaa!

Länsimäen koulu

Kanslia 043 825 6817

Alakoulu 040 547 2921

Yläkoulu 040 578 7106

Pallastunturintie 27, Vantaa

PL 8508

01030 VANTAAN KAUPUNKI

Rehtori: Pirita Hellberg,
040 184 9023, pirita.hellberg@vantaa.fi

Apulaisrehtori: Tuire Kumpulainen,
050 304 0875, tuire.kumpulainen@vantaa.fi

Koulusihteeri: Sonja Lindén,
043 825 6817, sonja.linden@vantaa.fi

facebook instagram youtube