Valinnaisaineet 7.-luokalla 2019-2020

Oppilaat valitsevat seitsemännellä luokalla kaksi valinnaisainetta ja kaksi varavalintaa. Valinta tehdään Wilman kautta.

Poikkeuksena ovat Urhea-oppilaat, jotka valitsevat vain yhden kurssin, ja A2-kielen lukijat, jotka eivät valitse muita valinnaisaineita lainkaan. A-ruotsia opiskelevat valitsevat kuitenkin normaalisti kaksi valinnaisainetta.


Ohjelmointi ja tietotekniikan perustaidot

Kurssilla opiskellaan ohjelmoinnin alkeita erilaisilla tavoilla. Materiaaleina käytetään sivustoja code.org, scratch.mit.edu ja ohjelmointikurssi.github.io. Kurssilla opiskellaan myös tietotekniikan perustaitoja; tiedostojen hallintaa, tietoturvallisuutta, sähköpostin käyttöä, tekstinkäsittelyä ja esitysten tekemistä. Lisäksi opiskellaan kuvan- ja videonkäsittelyä, tietotekniikan historiaa, näppäintaitoja, sosiaalisen median palveluita ja internet-sivujen suunnittelua. Harjoitustöitä tehdään ryhmissä sekä yksittäin.

Taideväärentäjät


Asuuko sinussakin taideväärentäjä? Haluatko oppia jäljentämään kuvia vaikkapa valokuvan pohjalta? Kurssilla opitaan jäljennöstekniikoita, käydään mahdollisuuksien mukaan taidenäyttelyssä ja väärennetään tunnettuja taideteoksia. Kurssilla myös vandalisoidaan tunnettujen taiteilijoiden töitä uudenlaisiksi ja tehdään niistä omia versioita. (Kuvan lähteet: pintetest. Kuvien muokkaus: Maija Kiviharju)
Elokuva

Kurssilla tutustutaan erilaisiin elokuviin ja elokuvan keinoihin. Tehdään arvosteluja sekä kokeillaan itse elokuvan tekemistä: käsikirjoittaen, ohjaten, näytellen, kuvaten ja itse leikaten.

Elektroniikkarakentelua ja Lego-robotiikkaa

Kurssilla valmistetaan elektroniikkalaite ja kootaan lego-robotti sekä harjoitellaan ohjelmointia.

Miniatyyripelit

Jos olet kiinnostunut miniatyyrihahmoista ja -peleistä (esim Warhammer). Tule tutustumaan hahmojen ja pelialustan rakentamiseen sekä pelaamiseen. Apuna voit käyttää 3D-tulostusta sekä teknisen työn välineitä ja materiaaleja.

Jalkapallo/futsall

Kurssilla perehdytään omien lajitaitojen kehittämiseen. Keskitymme myös yleisemmenkin jalkapallossa vaadittavien taitojen oppimiseen niin teoriassa kuin käytännössä. Tässä käytämme apuna mm. videokuva-analyysiä. Kursilla harjoittelemme myös jalkapallon pelitaktiikkaa ja pelaamista eri pelipaikoilla. Pelaamme paljon myös erilaisia viitepelejä, jotka kehittävät harjoiteltavaa osa-aluetta. Kurssilla hyödynnetään myös alueella toimivia muita tahoja kuten urheiluseuroja.

Salibandykurssi

Kurssilla perehdytään omien lajitaitojen kehittämiseen. Keskitymme myös yleisemmenkin salibandyssä vaadittavien taitojen oppimiseen niin teoriassa kuin käytännössä. Tässä käytämme apuna mm. videokuva-analyysiä. Kursilla harjoittelemme myös salibandyn pelitaktiikkaa ja pelaamista eri pelipaikoilla. Pelaamme paljon myös erilaisia viitepelejä, jotka kehittävät harjoiteltavaa osa-aluetta. Kurssilla hyödynnetään myös alueella toimivia muita tahoja kuten urheiluseuroja.

Kulttuurikurssi

Tämä on historian ja kuvataiteen yhteiskurssi. Kurssilla käsitellään muuttuvaa ja rakennettua kaupunkiympäristöä. Tutustutaan tunnettuihin suomalaisiin rakennuksiin sekä niiden merkitykseen historiallisissa tapahtumissa. Käydään läpi eri rakennustyylejä ja tunnettuja arkkitehteja. Käsittelemme kaupunkikulttuuria mm. piirtämällä, rakentelemalla, kuvaamalla ja tekemällä ryhmätöitä.

Uusi elämä vaatteelle!


‍Kurssilla valmistetaan vanhasta/liian pienestä/kuluneesta vaatteesta jotakin uutta. Liian lyhyistä farkuista voi tehdä farkkushortsit tai jotakin aivan muuta, lahjaksi tai itselle! Oikeastaan vain taivas on rajana miten tuunauksen toteutamme.

Kuvan lähde: Pinterest

Länsimäen koulu

Kanslia 043 825 6817

Alakoulu 040 547 2921

Yläkoulu 040 578 7106

Pallastunturintie 27, Vantaa

PL 8508

01030 VANTAAN KAUPUNKI

Rehtori: Pirita Hellberg,
040 184 9023, pirita.hellberg@vantaa.fi

Apulaisrehtori: Tuire Kumpulainen,
050 304 0875, tuire.kumpulainen@vantaa.fi

Koulusihteeri: Sonja Lindén,
043 825 6817, sonja.linden@vantaa.fi

facebook instagram youtube