Luva

Luva eli lukiokoulutukseen valmistava koulutus


Voit hakea lukiokoulutukseen valmistavaan koulutukseen, jos olet

maahanmuuttaja tai vieraskielinen, olet suorittanut perusopetuksen oppimäärän tai vastaavan ja tavoitteenasi on jatkaa opiskelua lukiossa. Opinnot soveltuvat erityisesti nuorille, jotka ovat osallistuneet suomi toisena kielenä -opetukseen ja tarvitsevat edelleen tukea suomen kieleen

Perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon tulee olla vähintään 6,5. Ryhmään otetaan ensisijaisesti vantaalaisia.

Valinnassa ensisijalla ovat ne hakijat, jotka ovat saaneet perusopetuksen päättötodistuksen samana tai edellisenä vuonna. Opintoihin valittavan on saatava valintakokeen molemmista osista (haastattelu ja kielitaitokartoitus) yli 10 pistettä. Hakukriteerit täyttävät hakijat laitetaan valintajärjestykseen heidän kokeessa saamansa yhteispistemäärän perusteella.

Luvasta järjestetään etätutustuminen 15.2. klo 17.30-18.30. Tarvitset google tunnukset, siis samat kuin gmail-tunnukset. Tässä linkki tutustumistilaisuuteen:

https://meet.google.com/gsi-dgga-gmx

Tule mukaan kuulemaan, mitä luva opinnot sisältävät ja kenelle ne on suunnattu. Tilaisuudessa on aikaa myös kysymyksille.

Voit hakea syksyn 2021 ryhmään 23.2.–23.3.2021 osoitteessa opintopolku.fi, hakukenttään "Luva, Lumon lukio"

Tieto valintakokeeseen kutsuttaville lähtee 19.4.2021

Valintakoe järjestetään toukokuun ensimmäisellä viikolla. Pääsykokeessa on kaksi osaa:

haastattelu ja kielitaitoa kartoittava kirjallinen koe.

Opiskelupaikan valinnat julkaistaan 17.6.2021

Opiskelu alkaa 11.8.2021

Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 1.7.2021

Lumon lukio

Urpiaisentie 14

01450 Vantaa

facebook twitter instagram youtube