Valintaperusteet kevät 2022


Yhteishaku uudistuu keväällä 2022

Opetus- ja kulttuuriministeriö päättää yhteishaun aikataulusta samassa yhteydessä kuin uudistetuista yhteishaun asetuksesta ja valintaperusteasetuksista. Opetushallitus antaa tarkennetun yhteishaun aikataulupäätöksen OKM:n päätöksen mukaisesti.

Haku Martsariin keväällä 2022

Tervetuloa Martsariin, aktiivisten ja osallistuvien opiskelijoiden lukioon!

Martsari on korkeatasoinen yleislukio, jossa on laaja ja monipuolinen kurssivalikoima. Martinlaakson lukiolla on myös matematiikan ja luonnontieteiden valtakunnallinen erityistehtävä sekä draamalinja. Opinnoissasi voit keskittyä vaikkapa vieraisiin kieliin (englanti, saksa, ranska, venäjä, espanja, italia, japani, kiina, latina), reaali- tai taideaineisiin, liikuntaan tai perehtyä bisnesmaailmaan Mercuria-kauppaoppilaitoksen kanssa yhteistyössä järjestettävien opintojen parissa. Motivoituneet opiskelijamme menestyvät yo-kirjoituksissa ja valtakunnallisissa kilpailuissa, ja meiltä sijoitutaan hyvin jatko-opintoihin.

Lukiomme on kuuluisa hyvästä hengestään. Viihtyisyyttä lisäävät modernit luma- ja taideaineiden luokat, avarat ja valoisat tilat, kehuttu ruokaravintolamme (myös vegaaneille) sekä opiskelijoiden ja opettajien kesken vallitseva kodikas ja mutkaton ilmapiiri.

Sijaitsemme Länsi-Vantaalla erinomaisten kulkuyhteyksien varrella (kehärata ja hyvät bussiyhteydet myös Nurmijärveltä ja Espoosta).

Martsari on luokaton lukio, jossa opiskelija voi suunnitella oman koulupäivänsä joustavasti klo 8.20 - 16.00 välille.

Aloituspaikat:

Lukiolinja: 139 opiskelijaa valitaan peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella.

Luonnontiedelinja (valtakunnallinen erityistehtävä) : 30 opiskelijaa valitaan peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella. Matematiikka painotetaan x 3 ja LUMA-aineet (fysiikka, kemia, biologia, maantiede) x 2.

Draamalinja: 7 - 10 opiskelijaa valitaan peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella, jossa äidinkieli painotetaan x 3. Lisäksi

+ Esittelyvideo (2 pistettä). Esittelyvideosta tulee selvitä perustelut, miksi hakija haluaa opiskelemaan draamalinjalle..

+ Peruskoulun äidinkielen opettajan suosituskirje (2 pistettä).

+ Harrastuneisuustodistukset (2 pistettä): Harrastuneisuustodistukset voivat olla harrastuksen ohjaajalta, taiteen perusopetuksen opettajalta, koulun kerhon vetäjältä tai taideaineen opettajalta. Vähintään 2 vuotta kestäneestä säännöllisestä taide- tai media-alan harrastuksesta tai kouluaineen opiskelusta voi saada maksimipisteet. Ilmaisullisia elementtejä sisältävä liikuntaharrastus lasketaan taideharrastukseksi.

Hakija lähettää kaikki hakemuksen asiakirjat sähköpostitse osoitteeseen martsarindraamalinja@gmail.com 6.4.2022 klo 15.00 mennessä. Määräajan jälkeen tulleita asiakirjoja ei käsitellä.

Martinlaakson lukioon haetaan yhteishaussa Opintopolun kautta. Lisätietoja ja hakuohjeet Opintopolussa

Yhteishaun tulokset julkistetaan Opetushallituksen antaman aikataulun mukaan. Lukiopaikka otetaan vastaan sähköisesti.

Martinlaakson lukio

Martinlaaksontie 36

PL 2513

01030 Vantaan kaupunki

Rehtori: Salme Sulander,
+358 43 825 7199, salme.sulander@vantaa.fi

Lukiosihteeri: Ritva Räsänen,
+358 40 537 4709, ritva.rasanen@vantaa.fi

Apulaisrehtori: Anssi Nevalainen,
+358 40 610 1621, anssi.nevalainen@eduvantaa.fi

Opinto-ohjaaja: Sari Heiskanen,
+358 43 824 8947, sari.heiskanen2@vantaa.fi

Opinto-ohjaaja: Minna Yli-Tuina,
+358 43 824 8948, minna.yli-tuina@vantaa.fi

facebook instagram