Unesco-kouluna

Martinlaakson lukio Unesco-kouluna

Martinlaakson lukio on niiden noin 70 suomalaisen oppilaitoksen joukossa, jotka kuuluvat maailmanlaajuiseen Unesco-kouluverkkoon. Opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat kestävään tulevaisuuteen liittyviä toimenpiteitä mm. Vihreä lippu-ryhmässä. Viimeisimpiä tempauksia ovat olleet esim. puiden istuttaminen, ruokahävikin vähentäminen, vegaaniruuan saaminen tarjolle jokaisena koulupäivänä, energiatehokkuuden lisääminen sekä kotikansainvälisyyteen liittyvien tapahtumien suunnittelu ja toteutus. YK:n päivään liittyen pohdimme esim. lasten oikeuksia. Opiskelijat tekevät vierailuja kulttuuri- ja maailmanperintökohteisiin kotimaassa ja ulkomailla (esim. Lontoon, Lissabonin, Berliinin ja Pariisin Unesco-kohteet).

Unesco-toimintaan voi liittyä mukaan valitsemalla Vihreän lipun opintokokonaisuuksia (GE16) tai kansainvälisyysopintoja (=KV)

"Vihreä lippu -tiimiläiset järjestävät Martsarissa konkreettista toimintaa kestävän kehityksen edistämiseksi."

Unesco-kouluverkon sivuilta:

“Maailmanlaajuisen Unesco-kouluverkoston tarkoituksena on edistää kulttuurienvälistä vuorovaikutusta, rauhaa, kestävää tulevaisuutta ja laadukasta koulutusta. Viime vuosina erityisesti maailmankansalaisuuteen ja kestävään tulevaisuuteen kasvatus sekä ilmastonmuutos ja ympäristön suojelu ovat nousseet tärkeään rooliin kulttuuri- ja maailmanperintökohteiden turvaamisen ja suojelun kanssa.”

Martinlaakson lukio

Martinlaaksontie 36

PL 2513

01030 Vantaan kaupunki

Rehtori: Salme Sulander,
+358 43 825 7199, salme.sulander@vantaa.fi

Lukiosihteeri: Ritva Räsänen,
+358 40 537 4709, ritva.rasanen@vantaa.fi

Apulaisrehtori: Anssi Nevalainen,
+358 40 610 1621, anssi.nevalainen@eduvantaa.fi

Opinto-ohjaaja: Sari Heiskanen,
+358 43 824 8947, sari.heiskanen2@vantaa.fi

Opinto-ohjaaja: Minna Yli-Tuina,
+358 43 824 8948, minna.yli-tuina@vantaa.fi

facebook instagram