Ystävyyskoulu Ranskassa

K‍iinnostaako Ranska? Lukiomme opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua ranskalaiseen kulttuuriin leirikoulussa. Leirikoulun aikana testataan kielitaitoa, saadaan uusia ystäviä, tutustutaan ranskalaisiin lukio-opintoihin ja elämänmenoon. Vierailu iki-ihanaan Pariisiin kruunaa matkaajien toiveet!

Ystävyyskulumme Les Sables d'Olonnessa sijaitsee Atlantin rannikolla. Ranskalaiset ystävämme ovat tehneet vastavierailuja lukiomme ja rikastuttaaneet arkeamme jo useamman kerran. Matkat Ranskaan toteutetaan Sotungin lukion kanssa.

Ranskalaisen Lycée Sainte Marie du Port -lukion oppilaat vierailivat luonamme keväällä 2017 ja syksyllä 2017 oli vastavierailun aika.

Sotungin ja Martsarin lukiolaiset yhteisellä opintomatkalla Ranskassa 6.-16.10.2017

Matkamme alkoi Helsinki-Vantaan lentokentältä aikaisin aamulla. Ilmassa oli aamuväsymyksen lisäksi jännitystä ja odotusta. Lyhyt lento Pariisiin ja reissu voisi alkaa!

Pariisissa näimme ja koimme paljon. Ykköskohteena oli tietenkin Eiffel-torni. Näimme myös mm. katakombit, Picasso-museon, Louvren sekä Notre-Damen. Vapaa-aika kului pitkälti shoppaillen, syöden ja suurkaupungin tunnelmasta nauttien.

Viikonlopun jälkeen matkustimme junalla ystävyyskoululaisten luo Les Sables d’Olonneen. Jälleennäkeminen rautatieasemalla oli yksi matkan huippuhetkistä! Ranskalaiset perheet olivat vastassa asemalla ja tunnelma oli riemukas.

Viikon aikana saimme nauttia runsaasta auringonpaisteesta ja lämmöstä. Vierailimme pienellä suklaatehtaalla, kävimme melomassa ja vietimme päivän Nantesissa. Opiskelijat pääsivät tutustumaan ranskalaiseen kouluarkeen. Myös arki perheissä tuli tutuksi. Ihmetystä herätti mm. päivällinen, joka syötiin usein vasta iltayhdeksän jälkeen. Matkalla pääsi siis tutustumaan uuteen kulttuuriin pintaa syvemmältä!

Fiilikset matkan jälkeen olivat hieman jakautuneet: matka oli ollut mahtavia, uusia kokemuksia täynnä ja opiskelijat huomasivat pärjäävänsä hienosti vieraalla kielellä vieraassa maassa. Toisaalta fiilis oli surullinen, sillä jäljellä oli enää kotimatka Suomeen. Monelle jäi kuitenkin halu palata Ranskaan sekä jatkaa yhteydenpitoa ranskalaisten kanssa.

Hienosta matkasta kaikkia matkalaisia kiittäen,

Martsarin ranskan opettaja Noora Harkio sekä Sotungin ranskan opettaja Merja Kaskela

Martinlaakson lukio

Martinlaaksontie 36

PL 2513

01030 Vantaan kaupunki

Rehtori: Salme Sulander,
+358 43 825 7199, salme.sulander@vantaa.fi

Lukiosihteeri: Ritva Räsänen,
+358 40 537 4709, ritva.rasanen@vantaa.fi

Apulaisrehtori: Anssi Nevalainen,
+358 40 610 1621, anssi.nevalainen@eduvantaa.fi

Opinto-ohjaaja: Sari Heiskanen,
+358 43 824 8947, sari.heiskanen2@vantaa.fi

Opinto-ohjaaja: Minna Yli-Tuina,
+358 43 824 8948, minna.yli-tuina@vantaa.fi

facebook instagram