Kesäaikataulu peruskoulun päättäneelle 2021

Peruskoulun viimeinen päivä

Viimeinen peruskoulupäiväsi koittaa lauantaina 5. kesäkuuta. Aamupäivän aikana 9. luokkalaiset käyvät yksi luokka kerrallaan noutamassa päättötodistuksensa Lyyran liikuntasalista.

Yhteishaun tulokset ja ilmoittautuminen opiskelijaksi

Saat tiedon yhteishaun tuloksista torstaina 17.6.2021. Jos olet antanut sähköpostiosoitteesi hakemusta tehdessä, saat tulokset sähköpostiisi. Saatuasi opiskelupaikan on sinulla kaksi viikkoa aikaa ilmoittaa ottavasi paikan vastaan.

Jos et ole ilmoittanut paikan vastaanottamisesta viimeistään torstaina 1.7. klo 15:00, niin menetät opiskelupaikkasi ja joku toinen valitaan varasijalta tilallesi.

Oppilaitokset päättävät miten haluavat yhteishaussa valittujen uusien opiskelijoiden ilmoittautuvan opiskelijaksi. Tarkan tiedon ilmoittautumisesta löydät oppilaitoksen sivuilta tai kotiin lähetettävästä hyväksymiskirjeestä. Linkit oppilaitoksiin löydät sivulta Koulukohtaiset ohjeistukset ilmoittautumiseen.

Jos et tiedä miten tulisi toimia, niin ota yhteyttä oppilaitoksen opintotoimistoon tai kansliaan. Jos olet matkoilla tai et pysty hoitamaan ilmoittautumista itse, niin anna ilmoittautuminen vaikka jonkun sukulaisen hoidettavaksi.

‍Opo koululla

Oppilaanohjaajat ovat töissä koululla siihen saakka, kunnes yhteishaun tulokset ovat tulleet ja opo on tavannut kaikki ne oppilaat, jotka eivät yhteisvalinnassa päässeet yhteenkään hakemaansa oppilaitokseen.

Voit ottaa myös yhteyttä, jos et saa tietoa mihin opiskelupaikkaan sinut on valittu tai jos sinulla on kysyttävää esimerkiksi tulevaan oppilaitokseen ilmoittautumisesta.

Mikkolan koulussa oppilaanohjaaja on paikalla ainakin torstaina ja perjantaina 17.-18.6. ja tarvittaessa seuraavalla viikolla aina juhannukseen saakka. Saat opon parhaiten kiinni lähettämällä sähköpostia janne.kaskenviita (at) eduvantaa.fi

Haku 10. luokalle tai ammatilliseen valmentavaan koulutukseen

Perusopetuksen kymppiluokille voi hakea 18.6.-31.7.2021 välisenä aikana Opintopolussa. Vantaalla 10. luokat on tarkoitettu lukioon tähtääville ja VALMA ammatilliseen koulutukseen hakeutuvalle.

Ammatilliseen valmentavaan peruskoulutukseen VALMA:aan haku tapahtuu kesällä torstaista 17.6. alkaen Vantaan ammattiopisto Varian VALMA-koulutuksen sivuilta löytyvän ohjeistuksen mukaan.

Vantaan kaupungilla on koulutustakuu nuorille, jonka perusteella jos vantaalainen hakija ei yhteisvalinnassa saa opiskelupaikkaa mistään muualta, niin hän saa sen joko Vantaan kaupungin 10. luokalta tai Vantaan ammattiopiston Varian VALMAsta.

Voit hakea näihin koulutuksiin myös toiselle paikkakunnalle, mutta Vantaan koulutustakuu ei koske muun kunnan tai kaupungin lisäopetuksen ryhmiä.

Jos et päässyt yhteishaussa mihinkään hakemaasi koulutukseen, niin opo on sinuun yhteydessä ja tapaa sinut vielä kertaalleen. Voit tapaamisessa hakea 10.luokalle taikka VALMAan tai katsella muita vaihtoehtoja.

Yhteishaun tulosten julkaisemisen jälkeen selviävät myös koulutukset, joihin jäi vapaita opiskelupaikkoja. Voit etsiä niitä Opintopolussa tai hakea suoraan oppilaitokseen.

Opintopolussa ilmoitettavat vapaat lukiopaikat ovat haettavissa perjantaista 18.6. alkaen. Ammatillisiin oppilaitoksiin haetaan suoraan ammattiopistoon.

Jatkuva haku

Yhteishaku on tarkoitettu peruskoulun päättäville nuorille yhdeksännen luokan päättyessä. Toisen asteen oppilaitoksiin voi kuitenkin hakuajan ulkopuolella hakea myös yksinkertaisesti ottamalla yhteyttä suoraan oppilaitokseen.

Haettaessa tällä ns. jatkuvalla haulla voidaan hakija valita opiskelijaksi, jos koulutuksessa on tilaa ja koulutuksen järjestäjä on sitä mieltä, että hakija pystyy suoriutumaan opiskelusta.

Ohjauskeskus Kipinä sekä Ohjaamo Vantaa

Ohjauskeskus Kipinä tarjoaa ohjausta ilman koulu- tai työpaikkaa oleville 16-28 -vuotiaille vantaalaisille nuorille. Toiminta on lakiin perustuvaa Etsivää nuorityötä, jossa nuoreen ollaan yhteydessä, vaikka hän ei olisi itse aktiivisesti käynyt tai soittanut Kipinään.

Kipinä sijaitsee Tikkurilassa Dixin vieressä osoitteessa Ratatie 2. Kipinä on avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 12-18, muina aikoina sovitusti klo 9-15. Yhteystiedot Kipinään löytyvät täältä: Kipinä - etsivä nuorisotyö.

Ohjaamot toimivat ympäri Suomea ja eroavat Kipinästä siinä, että sieltä saa ohjausta koulutushaun lisäksi myös kaikesta muusta kuten asunnon tai työpaikan etsimisestä.

Ohjaamot on tarkoitettu 15-29 -ikäisille nuorille ja lisätietoa Vantaan ohjaamosta löydät täältä: Ohjaamo Vantaa.

Koulujen alku elokuussa

Vantaalla opiskelu alkaa lukioissa tiistaina 11.8. sekä Variassa maanantaina 10.8.

Muiden oppilaitosten kohdalla tarkista asia netistä; linkit oppilaitoksiin löydät sivulta Koulukohtaiset ohjeistukset ilmoittautumiseen.

Mikkolan koulu Lyyra

Lyyranpolku 2

PL 6507

01480 Vantaa

Rehtori: Ville Ylianunti,
040 586 0917, ville.ylianunti@vantaa.fi

Koulusihteeri: Tiina Aitavaara,
043 827 1830 (ke-pe), tiina.aitavaara@vantaa.fi

Mikkolan koulu Vega

Venuksentie 2

PL 6514

01480 Vantaa

Apulaisrehtori: Kaija Karppinen,
040 771 8786, kaija.karppinen@vantaa.fi

Koulusihteeri: Noora Kankare,
040 656 9274, noora.kankare@vantaa.fi

twitter instagram