Ilmoittautuminen opiskelijaksi

Tulos opiskelijavalinnoista julkaistaan torstaina 17.6.2021. Kun sinut on hyväksytysti valittu opiskelijaksi uuteen oppilaitokseesi, tulee sinun ottaa opiskelupaikka vastaan Opintopolun lähettämässä sähköpostissa olevan linkin kautta.

Tieto valinnasta tulee kotiin myös kirjeitse ja ilmoittautumisen opiskelijaksi voi vaihtoehtoisesti hoitaa myös kotiin tulleen hyväksymiskirjeen mukana olevalla lomakkeella.

Muista myös viedä Opiskelutietolomake perusopetuksesta jatko-opintoihin -lomake mukanasi uuteen kouluun joko ilmoittautumisen yhteydessä taikka syksyllä opiskelun alkaessa. Saat sen päättötodistuksen mukana kirjekuoressa viimeisenä koulupäivänä Mikkolassa.

Vantaa

Vantaan kaupungin lukiot ja Varia

Lumon lukio
Ilmoittautuminen hoidetaan sähköisesti Opintopolusta tulevan sähköpostin ilmoittautumislinkin kautta. Jos et ole antanut sähköpostiosoitetta tai postituslupaa, niin voit ilmoittautua lukion kansliassa to 17.6. klo 9-16 välisenä aikana.

Vaskivuoren lukio
Opiskelijapaikan vastaanotto ja lukion ainevalintojen varmistaminen tehdään to 17.6. klo 9-17 tai pe 18.6. klo 9-15 lukion aulassa. Ota mukaasi Opiskelutietolomake perusopetuksesta jatko-opintoihin -lomake. Alkuperäistä peruskoulun päättötodistusta ei enää toimiteta lukiolle, vaan lukiopaikka hyväksytään sähköpostiin toimitetun linkin kautta.

Kauppiaitten Kauppaoppilaitos Mercuria
Opiskelupaikan vastaanottaminen tapahtuu hyväksymiskirjeessä olevan ohjeistuksen mukaisesti. Pelkkä sähköinen ilmoittautuminen Opintopolun kautta ei riitä.


‍Helsinki

Helsingin lukiot

Helsingin ammatilliset oppilaitokset

Ammattiopisto Live
Ilmoittautuminen tapahtuu joko Opintopolun kautta saatuasi sähköpostitse tiedon hyväksytystä valinnasta tai kotiin hyväksymiskirjeen mukana tulevan opiskelupaikan vastaanottamislomakkeella. Näiden lisäksi on mahdollisuus käydä henkilökohtaisesti ilmoittautumassa eri toimipaikoissa seuraavasti: ma 21.6. Turuntien toimipaikassa Leppävaarassa, ti 22.6. Tenholantien toimipaikassa Ruskeasuolla tai ke 23.6. Metsälän toimipaikassa. Toimipaikat ovat kyseisinä päivinä auki kello 9-15 välisenä aikana.

Business College
Opiskelupaikan vastaanottaminen tapahtuu hyväksymiskirjeessä olevan linkin kautta BC:n Wilma-sivulla. Pelkkä sähköinen ilmoittautuminen Opintopolun kautta ei riitä, koska Wilma-lomakkeella kysytään tulevien opintojen aikaisia suuntautumisia.

Careeria

Perho Liiketalousopisto
Ilmoittautuminen tapahtuu joko Opintopolun kautta saatuasi sähköpostitse tiedon hyväksytystä valinnasta tai kotiin tulevan hyväksymiskirjeen mukana olevalla opiskelupaikan vastaanottamislomakkeella.

Stadin ammattioppilaitos

Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitos


Kerava

Keravan lukio
Keravan lukion uuden opiskelijat tekevät ensimmäisen vuoden kurssivalintansa sähköisesti heti otettuaan opiskelupaikan vastaan. Uusille opiskelijoille lähtee heti valintojen julkistamisen jälkeen linkki kurssivalintojen tekemiseen, opojen yhteystietoihin ja muihin ohjeisiin. Ohjeet löytyvät myös yllä olevan linkin kautta lukion nettisivuilta.

Keuda ammattiopisto


Muut oppilaitokset

Ammattiopisto Spesia
Ilmoittautuminen tapahtuu joko Opintopolun kautta saatuasi sähköpostitse tiedon hyväksytystä valinnasta tai kotiin hyväksymiskirjeen mukana tulevan opiskelupaikan vastaanottamislomakkeella. Näiden lisäksi voi käydä paikan päällä Opintotoimistossa, mutta puhelimitse ilmoittautuminen ei onnistu.

Espoon lukiot

Sipoon lukio

Mikkolan koulu Lyyra

Lyyranpolku 2

PL 6507

01480 Vantaa

Rehtori: Ville Ylianunti,
040 586 0917, ville.ylianunti@vantaa.fi

Koulusihteeri: Tiina Aitavaara,
043 827 1830 (ke-pe), tiina.aitavaara@vantaa.fi

Mikkolan koulu Vega

Venuksentie 2

PL 6514

01480 Vantaa

Apulaisrehtori: Kaija Karppinen,
040 771 8786, kaija.karppinen@vantaa.fi

Koulusihteeri: Noora Kankare,
040 656 9274, noora.kankare@vantaa.fi

twitter instagram