NÄIN MEILLÄ ON AINA TEHTY ;)

10.02.2020

Huomenna on jouluaatto. Jouluun liittyy paljon periteitä ja tapoja, odotuksia ja oletuksia. Meillä Keimolanmäessä on tänä vuonna talon ensimmäinen joulu ja meidän ensimmäiset yhteiset joulukokemukset ovat nyt ensimmäistä kertaa totta, ensimmäiset perinteet ovat syntyneet. Ensi vuonna saatamme jo sanoa, ”näin meillä on aina tehty”.

Kun aloimme suunnittelemaan marraskuulla sitä, mitä joulukuussa Keimolanmäessä teemme, oli ideoita yhtä monta kuin työntekijöitäkin. Suunnittelupalaverissa huomasi hyvin sen, miten paljon meillä jokaisella onkaan ajatuksia siitä, mitä oikeaan jouluun kuuluu. Pääsimme kyllä hyvin yhteisymmärrykseen, mitä tänä vuonna näiden lasten kanssa toteutamme. Mielestäni joulun rakentamisessa ja siinä tohinassa, mikä joulun synnyttämiseen kuuluu, on paljon hyvää. Perinteet ovat tärkeitä ja niitä tulee vaalia. On kuitenkin hyvä myös hyvä olla avoin uusille ajatuksille ja antaa jollekin toisenlaiselle tavalle mahdollisuus, silloin siitä voi tulla jotain uutta ja tärkeää.

Sama avoimuus uudelle tai toisenlaiselle tavalle tehdä ja ajatella, on hyvä muistaa toki muutoinkin, kuin vain jouluna. Saatamme helposti unohtaa kuunnella toinen toisiamme ja mahdollisuus oppia uutta saattaa livahtaa sivusuun.

Suunnittelupalaverissa päädyimme toteuttamaan Keimolanmäessä joulupolun yhtenä joulukuisena aamuna. Perheiden kanssa yhteinen aamuhetki oli tärkeä ja merkityksellinen meille kaikille. Polulla oli mukana isovanhempia, kummeja, vanhempia ja sisaruksia. Tunnelmaa polulla oli riehakkaasta rauhalliseen ja kaikkea siltä väliltä, kuten jouluun kuuluukin. Hajut, maut, valot, tarinat, nauru, läheisyys ja riemu olivat läsnä. Joulussahan on isosti kyse yhdessäolosta. Toivottavasti ensi vuosi tuo tullessaan paljon hyviä yhteisiä tapahtumia Keimolanmäkeen.

Nyt meidän kaikkien on aika rauhoittua joulun viettoon. Tammikuussa päiväkodissamme aloittaa paljon uusia lapsia ja saamme joukkoomme paljon uusia perheitä. Mahtavaa päästä tutustumaan heihin kaikkiin ja rakentamaan hyvää arkea yhdessä. Pidetään joulunaikana ja muutenkin huolta toisistamme. Muistetaan kuunnella toinen toisiamme ja pysähtyä toistemme äärelle, kysyä mitä kuuluu ja nauttia yhdessä olosta.

Rauhallista ja lämpöistä joulua kaikille!
Terhi

Vantaan kasvatus ja oppiminen

Vaihde: 09 83911

Silkkitehtaantie 5

Vantaa

PL 1500, 01030 Vantaan kaupunki

facebook twitter youtube