Tikkurilan kirjastolla robotiikan oppimiskeskuksen työpajoja henkilöstölle

Tutustu robopop-viikolla ohjelmointiin ja robotiikkaan, laajenna ammatillista osaamistasi!‍

Ovatko Blue-Bot, Lego Mindstorms ja Micro:bit sinulle ennestään tuttuja? Entä kiinnostaisiko sinua tietää, miten ammattiopisto Varian opiskelijat hyödyntävät robotiikkaa opinnoissaan? Tiedätkö, miten neulomalla voi oppia ohjelmoinnillista ajattelua? Haluaisitko vaihtaa tuntemuksia ja kokemuksia robotiikasta ja sen yhdistämisestä omaan työhön kahvikupin ääressä?

Tikkurilan kirjastossa toimintaansa aloittava robotiikan oppimiskeskus on osaamiskeskus, jossa eri-ikäiset vantaalaiset oppijat voivat tutustua robotiikkaan ja ohjelmointiin sekä syventää näitä taitojaan. Robotiikan oppimiskeskuksen tavoitteena on lisätä vantaalaisten lasten, nuorten ja aikuisten tietoisuutta robotiikasta ja sen tuomista mahdollisuuksista. Keskeistä on myös henkilöstön osaamisen lisääminen varhaiskasvatuksesta nuoriso- ja aikuiskoulutukseen saakka.

Oppimiskeskuksessa järjestetään loppuvuoden aikana ensimmäisiä työpajoja esiopetusryhmille. Tämän lisäksi oppimiskeskuksessa järjestetään 20.-24.11. kaupungin omalle henkilöstölle robopop-viikko. Maanantaista perjantaihin eri asteiden opettajille, varhaiskasvattajille, nuorisotyöntekijöille, kirjastolaisille, liikunnan ohjaajille ja muille opetusrobotiikasta kiinnostuneille kaupungin työntekijöille on tarjolla robotiikkapajoja. Pajoja ohjaavat Vantaan kaupungin tutor-opettajat, kirjastonhoitaja ja Varian ICT-opiskelijat. Pajat ovat avoinna klo 9-16, ja osallistumisesta työpajoihin sovitaan oman esimiehen kanssa.

Esimerkkejä robopop-viikon ohjelmasta: maanantaina työpaja pienestä ohjelmoitavasta tietokoneesta Micro:bitista, tiistaina Blue-Bot -lattiarobottien ohjelmointia, torstaina robotiikkaa ja virtuaalitodellisuuksia. Robopop-viikon koko ohjelma löytyy Osumasta nimellä ”Vantaan robopop 20.-24.11. Robo-työpajoja Tikkurilan kirjastolla”. Tapahtumaan myös ilmoittaudutaan 17.11. mennessä Osuman koulutuskalenterin kautta.

Lisätietoja robopop-viikon ohjelmasta Tikkurilan kirjastosta Helena Perttilältä, helena.perttila@vantaa.fi

  • Julkaistu: 02.11.2017

Vantaan kasvatus ja oppiminen

Vaihde: 09 83911

Silkkitehtaantie 5

Vantaa

PL 1500, 01030 Vantaan kaupunki

facebook twitter youtube