Tiistaimaalarit galleriassa

24.06.2019

Kaikki sai alkunsa kun muutaman ryhmäläisen kanssa puhuimme, että on harmi kun Länsi-Vantaalla ei ole riittävästi tiloja esitellä harrastustöitä. Viikko Toteemissa ei riitä.

Minulle oli tuttu Katrinebergin kartano Seutulasta. Muistin pihassa olevan vanhan viljavaraston, jonka toinen pääty oli lähes käyttämätön. Aloin kyselemään ”pehtoori” Seija Kiiluselta voisiko tilaa ajatella kesägalleriaksi. No se olikin helpommin sanottu kuin tehty. Seija toimi projektin ystävällisenä neuvojana. Lopulta monen lähes vuorten korkuisten esteiden yli saimme tilan varaajaksi Vantaan aikuisopiston, opettajamme Mauri Villbergin ja Juho Nikkilän avulla.

Tiistairyhmästä toimeen tarttuivat viisi rohkeaa ja laitoimme konkreettisesti hihat heilumaan. Paikka saatiin tyhjäksi ylimääräisestä, parin sadan vuoden pölyt vähemmäksi. Kiittää täytyy myös kartanon vahtimestareita, kotiväen apua ja Kartanopartiolaisia väliaikaisen säilytystilan saannista.

Vantaan kaupunki asensi tilaan upeat valot kuin pisteenä Iin päälle. Lopulta pääsimme asentamaan tauluja. Itse ”maestro” Mauri tuli avuksemme ja ryhmitteli taulut kinkkisessä tilanteessa. Tila oli museoitu ja yhtään naulan jälkeä ei saanut käynnistämme jäädä.

Avajaiset vietimme 31.5 Katrinebergin kartanon kesäkauden avajaisten kanssa. Tilaisuudessa kävi noin 300 henkeä ja galleriassakin lähes 70.

Upea päivä oli myös Srk kummipäivä, parisataa osallistui tähänkin päivään. Päivässä toimimme lapsille yhtenä rastina ja ihana olikin seurata pienten piirtämistä. Heidän upeat työt tulivat myös esille. Piirtäjiä kävi noin 50.

Maalariviisikko on paikalla kesäkuun ti ja pe iltapäivisin klo 16–18. Samaan aikaan vierailijat voivat tehdä laidunvierailun 4H kerhon pitämään kotieläintarhaan. Muina aikoina kartanon vahtimestari voi esitellä näyttelyämme.

Hiljaisempina iltoina on ollut vierailijoiden kanssa hedelmällisiä keskusteluja. Moni on kysellyt missä maalaatte ja milloin, mitä harrastus maksaa. Kiinnostuneita on kovasti. Tuleekohan syksyllä tunkua?

Tämä gallerian pito on ollut erittäin hieno kesän aloitus ja kävijöitäkin on ollut kivasti, vaikka epäilijöitäkin oli ettei Seutulaan ”eettään perälle” kukaan osaa.

Tiistaimaalareiden Liisa Juotteen, Ari Liskin, Virve Härkösen ja Suvi Pohjoisahon puolesta kirjasi Asta Färling

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 12–15 ja pe 12–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Vantaan opistotalon vahtimestari:
040 561 7125

Opiston taidekeskuksen vahtimestari:
043 827 1254

Myyringin vahtimestari:
043 825 0873

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

Pisto-gallerian aukioloajat: ma 14-20, ti-to 10-20, pe 10-13, la 10-14 ja su silloin kun taidekeskuksessa on opetusta.

facebook instagram youtube