Osaava vantaalainen

Koulutus työllistymis- ja työmahdollisuuksien vahvistamiseen 8.9.-15.12.2020

Koulutuksen tavoitteena on parantaa työttömien tai työttömyysuhan alla olevien työllistymis- ja työmahdollisuuksia.

Osaava vantaalainen etsintäkuulutus

Kyseessä on osallistava koulutus, jossa opetellaan työnhaku -ja tiimityötaitojen lisäksi digi- ja medialukutaitoja. Koulutuksen päätyttyä opiskelija kykenee vastaamaan työelämän perustaitovaatimuksiin, kuten ajanhallinta, tiedonhaku ja työnteko verkossa. Tekniset valmiudet riittävät tietokoneen, tabletin ja puhelimen käyttämiseen työympäristössä.

Opiskelija rakentaa koulutuksen aikana itselleen sähköisen osaamisportfolion. Tavoite on esitellä uusia työtapoja ja ohjata kohderyhmää hyödyntämään osaamistaan. Kurssin aikana opiskelija arvioi omaa oppimistaan ja saa siihen apua ohjaajilta. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus vaikuttaa omaan oppimiseensa mm. erilaisten ryhmätöiden puitteissa.

Tarkoituksena on myös edesauttaa työnhakijoiden ja yritysten kohtaamista. Ohjaajien ja opiskelijaryhmän tuki ja sosiaalinen verkosto kurssilla tukee opiskelijoiden sitoutumista koulutukseen.

Kurssi on Opetushallituksen opintoseteliavustuksella tuettava koulutus, jolla vahvistetaan erityisesti työttömien, työttömyysuhan alaisten ja työvoiman ulkopuolella olevien aikuisten perustaitoja. Kurssi on maksuton osallistujille.

Osaava vantaalainen kenelle

Toteutus

Koulutus toteutetaan sekä lähiopetuksena Vantaan aikuisopistolla että etäopiskeluna verkossa. Opiskelu koostuu neljästä moduulista, joista yksi on kaupungin toimipisteessä suoritettava työharjoittelu, jonka yhteydessä toteutuu normaali työnhaku -ja haastatteluprosessi. Opetuksessa käytetään mediaa, käsitellään motivaation, itsetunnon ja -tuntemuksen parantamista, sekä tehdään oma urasuunnittelupolku. Kurssilla otetaan käyttöön myös innovatiivinen ”itslearning” e-oppimisalusta.

Osaaminen osoitetaan ja arvioidaan osallistumisen, tehtävien, ryhmätöiden, sekä työharjoittelujaksojen ja oman arvioinnin perusteella. Suoritetusta kurssista opiskelija saa osaamismerkin tai todistuksen.

Osaava vantaalainen kurssisisältö
Kurssi koostuu digitaitojen lisäksi oman osaamisen ja ryhmätyötaitojen kehittämisestä.

Aika

Koulutus alkaa syksyllä 2020. Yhtä lukukautta kohden järjestetään kaksi samansisältöistä kurssia, joille otetaan max. 15 opiskelijaa kummallekin. Kurssit ovat tiistaisin ja torstaisin. Koulutuksen laajuus on 135 opetustuntia osallistujaa kohden sisältäen 35 tuntia työharjoittelua viikolla 47 tai 48.

Huom. syysloma viikolla 42.

Ilmoittautuminen

Lisätiedot kesä- ja elokuussa johanna.friskberg@vantaa.fi

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 9–15 ja pe 9–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Vantaan opistotalon vahtimestari:
040 561 7125

Opiston taidekeskuksen vahtimestari:
043 827 1254

Myyringin vahtimestari:
043 825 0873

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

Pisto-gallerian aukioloajat: ma 14-20, ti-to 10-20, pe 10-13, la 10-14 ja su silloin kun taidekeskuksessa on opetusta.

facebook instagram youtube