Liisa Väisänen

Olen tietokirjailija ja taiteentutkija Liisa Väisänen. Peruskoulutukseltani olen FM taiteen tutkimuksesta Helsingin

Opettaja Liisa Väisänen
Kuva: Marco Peretto

Yliopistosta ja PhD Genovan Yliopistosta, taidefilosofiasta. Minulle tärkeintä taiteen ja kulttuurin opetuksessa on asioiden syvempi ymmärtäminen. Taiteen historia ei ole koskaan pelkästään taiteen historiaa vaan se on koko eurooppalaisen kulttuurin ja ihmiskunnan kehityksen merkittävä osa.

Elämäntehtäväkseni koen kuvan kielen tulkkina olemisen, olipa kuva klassinen maalaus tai postmodernia arkkitehtuuria. Opetuksessani haluan tarjota eväät, ei vaan erottamaan goottilaisen rakentamisen piirteet romaanisesta, vaan auttaa ymmärtämään, miksi goottilaisena aikana rakennettiin, kuten rakennettiin. ja miksi nykytaiteilija maalaa, kuten maalaa. Meidän maailmamme on täynnä kuvallisia viestejä ja ne kaikki kertovat jostain paljon suuremmasta kuin omasta ajastamme tai yhdestä taiteilijasta.

Opettajan tärkein tehtävä on tehdä itsensä tarpeettomaksi, eli opettaa kuvan ja kulttuurin kieli, jonka avulla kukin oppilasta oppii näkemään ympäristönsä paremmin, olipa hän kotiseuduillaan tai matkoilla vaikkapa Välimeren maissa. Opetukseni keskittyy lähinnä eurooppalaisen ja Lähi-Idän kulttuuriin, tosin tosinaan poiketen myös Afrikan puolella.

Opetuskokemusta minulla on sekä kouluttajana, että vapaan sivistystyön parissa muutaman vuosikymmenen ajalta Suomessa ja muualla Euroopassa. Muutin Suomesta pois 1986, kun lähdin Ranskaan opiskelemaan. Nykyisin asun Malagassa. Ranskan ja Malagan välillä olen asunut muun muassa Italiassa, Tunisiassa, Egyptissä ja Yhdysvalloissa.

Tutustu Liisan kursseihin Ilmonet.fi-palvelussa.

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 12–15 ja pe 12–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Vantaan opistotalon vahtimestari:
040 561 7125

Opiston taidekeskuksen vahtimestari:
043 827 1254

Myyringin vahtimestari:
043 825 0873

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

Pisto-gallerian aukioloajat: ma 14-20, ti-to 10-20, pe 10-13, la 10-14 ja su silloin kun taidekeskuksessa on opetusta.

facebook instagram youtube