Minna Penttala

Olen Minna, kukkien maailmaan hurahtanut viisikymppinen floristi. Aikuisiällä lähdin sosiaalialalta

Opettaja MInna Penttala

opiskelemaan floristiikkaa ja se vei vähän yllättäenkin mukanaan. Toimin floristiksi valmistumisen jälkeen kymmenen vuotta yrittäjänä omassa yrityksessäni myös erilaisia kukkasidontakursseja ja työpajoja pitäen. Erilaisia yritystapahtumia, juhlia, häitä, hautajaisia, ristiäisiä ja muita merkkipäiviä – kukat kulkevat elämässämme mukana alusta loppuun. Ideoiden, osaamisen ja ajatusten jakaminen on parasta mitä tiedän, ja sitä saan ilokseni jatkaa nyt Vantaan Aikuisopistossa!

Kukkasidonta ei ole vakavaa hommaa, eikä siinä ole oikeaa tai väärää. Aivan niin kuin jokainen kukka on omanlaisensa, myös jokainen ihminen on oma persoonansa ja jokainen oppii omalla tavallaan. Kukkasidontakurssilla tehdään omannäköisiä sidontatöitä ja nautitaan elävän materiaalin kanssa toimimisesta. Opetellaan ja opitaan uusia tekniikoita, mutta käytetään niitä apuvälineinä oman luovuuden tukemiseksi. Minulla on tapana sanoa, että tämä kukkasidonta on maailman ainoita töitä, joissa roskatkin ovat kauniita.

Vapaa-aikana nautin pienviljelystä kerrostaloparvekkeella, tänä vuonna viljelmiltä löytyy mm. yrttejä, mansikkaa ja tomaattia. Ja pieni kukkaniitty! Värit, muodot ja erilaiset mielenkiintoiset pintarakenteet ovat minulle tärkeämpiä kuin se, miten joku ”kuuluisi” olla. Kokeilen aina innolla erilaisia juttuja, ja nautin myös epäonnistuneista kokeiluista. Monta kertaa niistä oppii enemmän kuin onnistumisista, ja sitä samaa ajattelutapaa haluan myös opetuksessa noudattaa.

Tutustu Minnan kursseihin ilmonet.fi-palvelussa.

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 12–15 ja pe 12–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Vantaan opistotalon vahtimestari:
040 561 7125

Opiston taidekeskuksen vahtimestari:
043 827 1254

Myyringin vahtimestari:
043 825 0873

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

Pisto-gallerian aukioloajat: ma 14-20, ti-to 10-20, pe 10-13, la 10-14 ja su silloin kun taidekeskuksessa on opetusta.

facebook instagram youtube