Anna Petrenko

Olen Anna Petrenko. Olen syntynyt v. 1982 Venäjän Pietarissa. Muutin Suomeen vuonna 2012. Kokeilin joogaa ensimmäistä kertaa vuonna 2009, ja se oli hathajoogaa.

Opettaja Anna Petrenko

Jooga ilmeni elämässäni, kun erään onnettomuuden vuoksi päädyin elämän vaikeaan vaiheeseen, jolloin olin toivottomuuden tunnen valloittama. Ensimmäinen joogaopettajani kirjaimellisesti herätti minut henkiin. Tämän jälkeen lähdin Intiaan, jossa tutustuin joogafilosofiaan, intensiiviseen asanan harjoitteluun ja pranayaman tekniikkaan, joka ei jättänyt minua välinpitämättömäksi.

Aloin harjoitella Astangajoogaa vuonna 2014 Petri Räisäsen kirjan avulla, jonka löysin kirjastosta. Lukiessani löysin siitä monia asioista, joista tunsin itse samoin. Yleensä harjoittelen Astangajoogaa kuudesti viikossa aamuisin kotona tai, kun on tilaisuus, salissa opettajan kanssa.

Joogan kautta olen oppinut hyväksymään itseäni sellaisena, kuin olen, ja ystävystyin itseni kanssa. Olen oppinut tietoisuutta, hyväksymistä ja kiintymättömyyttä ulkopuolisiin seikkoihin. Olen oppinut olemaan onnellinen ulkopuolisista vaikutuksista huolimatta.

Ennen Suomeen muuttoa suoritin taloustieteen maisteritutkinnon. Tämän jälkeen työskentelin jonkin aikaa omalla alalla, mutta lopulta päätin muuttaa elämäni.

Joogaopetus oli ja on minun tapani kommunikoida suomalaisen yhteisön kanssa. Olen saanut RYT200 -todistuksen ja joogan kautta ymmärsin ja integroiduin suomalaiseen yhteiskuntaan. Minun ensimmäiset opiskelijani (Juvan pienessä kaupungissa) auttoivat minua mielellään suomen kielen opettelussa, ja minä puolestaan annoin heille elämyksiä joogasta.

Astangajoogan opetuksen avulla yritän näyttää, että se rikkoo stereotyyppejä siinä mielessä, että se toimii sekä kehon että mielen kanssa. Säännöllinen harjoittelu 3-6 kertaa viikossa tuo kaikenlaisia etuja: se tukee selän ja niskan terveyttä, lisää yleisesti hyvinvointia ja hoitaa kroonista kipua ja masennusta. Tärkeintä on, että harjoittaja saa aina joogalta sitä, mitä hän tarvitsee, eikä sitä, mitä hän haluaa.

Joogan tehtävänä ei ole täyttää odotuksiamme vaan vapauttaa meidät niistä, opettaa olemaan virtauksessa. Asanaan syvä perehtyminen vaikuttaa koko elämääsi: opit uutta menneisyydestäsi, laitat ruoat kuntoon jääkaapissa, ja jopa kasvojen ilmeesi muuttuu.

Minun mielestä joogassa, jonka tunnen itse ja haluan selostaa muille on, että on tärkeää olla nykyhetkessä, päästä eroon kiireestä ja sekä sisäisestä että ulkopuolisesta kaaoksesta. Tämä todellinen tietoisuus tekee ihmisestä ystävällisemmän itselleen ja kaikelle elolliselle.

Tutustu Annan kursseihin Ilmonet.fi-palvelussa.

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 12–15 ja pe 12–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Vantaan opistotalon vahtimestari:
040 561 7125

Opiston taidekeskuksen vahtimestari:
043 827 1254

Myyringin vahtimestari:
043 825 0873

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

Pisto-gallerian aukioloajat: ma 14-20, ti-to 10-20, pe 10-13, la 10-14 ja su silloin kun taidekeskuksessa on opetusta.

facebook instagram youtube