Håkansbölen kartanossa -julkaisu Vuoden kotiseututeos -finaaliin

Julkaisumme Håkansbölen kartanossa – På Håkansböle gård on valittu Suomen kotiseutuliiton järjestämän Vuoden kotiseututeos -kilpailun finaaliin. Voittaja ratkeaa 3.10. Turun kirjamessuilla.

Kilpailuun osallistui 50 teosta, joista 3 pääsi finaaliin saakka. Voittajakirjan valitsee emeritusprofessori Seppo Knuuttila. Håkansbölen kartanossa -julkaisun on kirjoittanut tutkija Elina Riksman ja taittanut graafinen suunnittelija Anne-Mari Ahonen. Läpi kirjan suomenkielisen tekstin rinnalla kulkee ruotsinnos, jonka on tehnyt FT Eva Ahl-Waris.

Otteita Lassi Saressalon laatimasta kirjaesittelystä Suomen kotiseutuliiton nettisivulta:

”Elina Riksmanin teos on syvälle käypä kertomus kulttuurista, jota ei juurikaan ole. 1800-luvun kartanokulttuuri ulottui vielä maailmansotien väliseen aikaan, mutta uusi aika alkoi laajemminkin muuttaa tätä kulttuurimuotoa harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta. On hienoa, että Vantaan kaupunki on tuntenut vastuunsa yhdestä historiansa osasesta ja on hienoa, että Vantaan kaupunginmuseo on voinut kustantaa Elina Riksmanin mainion kertomuksen Håkansbölen kartanosta ja sen elämästä jälkipolville edelleen kerrottavaksi.”

”Rakennuskokonaisuuden nykyilmettä voi seurata teoksen loistavasta kuvituksesta, joka on pääosin Vantaan kaupunginmuseon kuvaajien tallentamaa ja Anne-Mari Ahosen kauniisti ja hillitysti taittamaa.”

Lisätietoja Vuoden kotiseututeos -kilpailusta löydät Suomen kotiseutuliiton nettisivulta.

  • Julkaistu: 18.08.2020

RSS facebook twitter instagram youtube