LEIKKI JATKUU KAUPUNGINMUSEOLLA

Vantaan kaupunginmuseon Ystäväni, tuttavani - Lapsuuden kuvat -näyttelyssä leikki jatkuu kesäkuun loppuun saakka. Heinäkuusta lähtien museo on suljettu hissiremontin vuoksi. Syksyllä avaamme esteettömän kaupunginmuseon.

Ystäväni, tuttavani - Lapsuuden kuvat -näyttely sisältää kuva-arkiston valokuvia sekä museokokoelmien esineistöä 1800-luvun loppupuolelta 1980-luvulle. Ne kertovat menneitten vuosikymmenten lasten elinympäristöstä, kodeista, perheestä, vaatetuksesta, leluista, lapsuuden puuhista ja koulunkäynnistä. Museossa pääsee myös itse leikkimään!

Näyttely on tehty yhteistyössä Lasten taidetalo Pessin ja Toteemin kanssa. Näyttelyssä on esillä myös vastavalmistunut, Metropolian opiskelijoiden valmistama Håkansbölen kartanon pienoismalli. Jugendkartanoon kuuluneiden aitojen kalusteiden ja tekstiilien mukaan valmistetuilla pienoismalleilla sisustettuun taloon pääsee tutustumaan museon avoinnaoloaikoina ja 15.6. alkaen pienoismalliin voi tutustua Håkansbölen kartanolla.

Vantaan kaupunginmuseo sijaitsee vuonna 1862 valmistuneella Tikkurilan vanhalla rautatieasemalla. Rakennukseen rakennetaan nyt sen historian ensimmäinen kuiluhissi. Syksyn näyttelyaikataulusta tiedotetaan myöhemmin.

Näyttely on avoinna 30.6. saakka:

ma: suljettu

ti - pe: 10 - 17

la - su: 11 – 16

Lisätietoa näyttelystä: museoamanuenssi Ragni Reichardtilta, puh. 050 310 5952, email: ragni.reichardt(at)vantaa.fi

  • Julkaistu: 29.05.2019

RSS facebook twitter instagram youtube