Museo kotonasi

Voit tutustua Vantaan historiaan ja kulttuuriympäristöön myös virtuaalisesti. Tälle sivulle olemme koonneet muun muassa mobiilipelejä, video-opastuksia ja verkkonäyttelyitä, joihin voit tutustua tietokoneen tai älylaitteen avulla.

Virtuaaliset historiakierrokset

Hämeenkylän kartano

Kuusijärvi

Koivukylä

Myyrmäki

Aviapolis

Kaupunki ilman identiteettiä? -näyttelyn avajaisohjelma

Opastus Kaupunki ilman identiteettiä? -näyttelyyn

Vantaan asuttaminen keskiajalla

Hirveän ihana Vantaa -satuhetki

Virtuaaliset museokierrokset Vantaan museoissa

Vantaa-kanavalla pääsee museokierrokselle eri puolille kaupunkia. Mukana ovat kaupungin omien museoiden – taidemuseo Artsin ja Vantaan kaupunginmuseon – lisäksi Suomen ilmailumuseo sekä Vantaan Maatalousmuseo.

Artsin Kuvanvapaus-näyttely

Artsin Kuvanvapaus-näyttely koululaisille

Suomen Ilmailumuseo: Konna

Suomen Ilmailumuseo: Junnu

Vantaan Maatalousmuseo

Vantaan kaupunginmuseon Kohti tuntematonta-näyttely

Mobiilireitit ja verkkonäyttelyt

Vantaan kaupunginmuseon mobiilioppaat toimivat verkkoselaimella eivätkä vaadi rekisteröitymistä tai erillistä sovellusta. Oppaat on toteutettu Suomen museoliiton luomalla Seinätön museo -alustalla.

Museosuunnistus

Museosuunnistuksen avulla pääset tutustumaan Tikkurilan alueen historiaan sen eri-ikäisten rakennusten kautta. tarinasoitin.fi/museosuunnistus

Vantaan historialliset jokikävelyt

Opas sisältää kolme Vantaan jokia seurailevaa reittiä kohteineen. Jokaisen reitin karttaan on merkitty ehdotus kulkureitiksi kohteiden välillä. Reitit on suunniteltu kierrettäväksi joko jalan tai pyöräillen. tarinasoitin.fi/jokikavelyt

Vantaa 1918

Mobiiliopas esittelee Suomen sisällissotaan ja sotaan johtaneisiin tapahtumiin liittyviä kohteita Vantaalla. tarinasoitin.fi/vantaa1918

Rakkauden Vantaa

Vantaan kaupunginmuseo kartoitti vantaalaisen rakkauden paikkoja syksyllä 2015. Satojen vastausten joukossa oli muistoja rakkauden ensihuumasta sen arkistumiseen, ensisuudelmasta häihin ja ensitreffeiltä eroon. Opas esittelee Vantaalaisten rakkauden paikat ja niihin liittyvät tarinat. tarinasoitin.fi/rakkaudenvantaa

Sateenkaari-Suomi

Vantaan kaupunginmuseon näyttely Sateenkaari-Suomi avattiin 11.5.2007. Sateenkaari-Suomi oli ensimmäinen suomalainen homoseksuaalisuuden historiasta kertova näyttely, ja se herkisti ihmisiä kyyneliin asti. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden 2017 kunniaksi veimme näyttelyn sisällöt Seinätön museo -mobiilialustalle. tarinasoitin.fi/sateenkaarisuomi

Tunteiden kiitotiellä

Millaista on vantaalainen rakkaus? Rakkauden tiloja - Tunteiden kiitotiellä -näyttelyssä esillä ovat monenkirjavat rakkauden tunnetilat: ilo, suru, onni ja epätoivo. Monenikäisten ja -taustaisten vantaalaisten rakkaustarinoita kerrotaan esineiden, kuvien ja paikkojen kautta. Näyttely oli esillä Vantaan kaupunginmuseossa 14.2. - 23.12.2017. tarinasoitin.fi/tunteidenkiitotiella

Kohti tuntematonta

Virtuaalisella näyttelykierroksella pääsee kurkistamaan kuoleman kulisseihin. Näyttelyssä tuodaan esiin kuoleman eri vaiheet, siihen valmistautumisen, itse kuoleman hetken, hautauksen, surun ja muistamisen, sekä sen mitä meistä jää jäljelle kuoleman jälkeen.

Lisäksi äänitarinoiden kautta voi kurkistaa niiden ammattilasten elämään, jotka kohtaavat kuolemaa päivittäin. He kulkevat sairaan rinnalla, helpottavat oloa. Ja sitten, kun kuolema saapuu: siunaavat, tuhkaavat, kaivavat kuopan, hoitavat käytännön järjestelyt.

Virtuaaliselle kierrokselle pääsee tästä: https://tarinasoitin.fi/kohtituntematontanetti

Mobiilipelit

Tutustuminen omien kotikulmien historiaan ja ympäristöön ei ole koskaan ollut hauskempaa! Kuninkaantie-mobiilipelit ovat ilmaisia ja sopivat pelattavaksi sekä oppitunnilla että vapaa-ajalla. Suorita tehtäviä oikeassa ympäristössä liikkuen tai vaikka kotisohvalta käsin. Pelit on suunniteltu erityisesti 4. - 7.-luokkalaisille.

Pelejä voit pelata yksin tai maksimissaan kolmen hengen joukkueena. Peliaikaa on pelistä riippuen 45 minuuttia tai yksi tunti. Oikeassa ympäristössä pelaaminen tapahtuu Pockemon Go -pelin tyyliin lataamalla älypuhelimelle ilmainen X-routes -sovellus Play Kaupasta tai App Storesta. Selaimella voit pelata osoitteessa https://play.x-routes.com.

Kuninkaantie I: Kirkonkylän Agnes

Agnes on fiktiivinen hahmo, joka asuu Helsingin pitäjän kirkonkylällä. Pelaajat tutustuvat Kirkonkylään Agneksen kertomien tarinoiden avulla sekä keräävät pisteitä ratkaisemalla tehtäviä. Pelistä on sekä ulko- että sisäpeliversio

Kuninkaantie II: Muinaispuiston Anselmiu

Tämä peli vie seikkailulle Vantaan historiaan jääkaudelta nykypäivään saakka yhdessä sapelihammaskissa Anselmiun kanssa. Pelaajat keräävät pisteitä ja saavutuksia ratkomalla mahdollisimman monta tehtävää 45 minuutin aikana.

Kuninkaantie III: Myyr Yorkin Alex

Myyr Yorkin Alex -peli vie tutustumismatkalle Myyrmäen historiaan ja tulevaisuuteen. Oppaana seikkailulla toimii myyrmäkeläinen Alex. Peliaikaa on 60 minuuttia, jonka aikana pelaajat keräävät pisteitä ja saavutuksia ratkaisemalla tehtäviä.

Kuninkaantie IV: Håkansbölen kartanon Assi

Assi on pohjanlepakko, joka asuu yhdessä sukulaistensa kanssa Hakunilassa sijaitsevassa Håkansbölen kartanossa. Hän kertoo pelaajille kartanon värikkäästä historiasta ja kiehtovasta kulttuuriympäristöstä. Peliaikaa on 45 minuuttia.

Peliohjeet

1. Lataa ilmainen X-routes-sovellus Play-kaupasta tai AppStoresta tai pelaa selaimessa https://play.x-routes.com/

2. Valitse kieli: suomi, ruotsi. Kuninkaantie I myös englanniksi.

3. Kirjaudu appiin pelaaja-/joukkuenimellä.

4. Valitse pelilistalta oikea peli ja liity peliin.

5. Ratko niin monta tehtävää kuin ehdit!

Pelit on luonut Visia GameFactory yhteistyössä Vantaan kaupunginmuseon kanssa. Muinaispuiston Anselmiu -pelin teossa on ollut mukana myös Vantaa-Seura, ja peliä varten on saatu apurahaa Euroopan neuvostolta.

Muuta

Kokoelmamme Finnassa

Tutustu myös YouTube-kanavaamme

  • Julkaistu: 14.04.2020
  • Päivitetty: 11.02.2021

RSS facebook twitter instagram youtube