Sari Multala ja Sirpa Kauppinen tutustuvat museotyöhön

Museoharjoittelun aikana tutustutaan käytännön museotyöhön.

Vantaan kaupunginmuseo saa vahvistuksia, kun kaksi vantaalaista poliitikkoa tulee tekemään poliitikon museoharjoittelua. Harjoittelussa pääsee tutustumaan museon arkeen niin kokoelma -, kulttuuriympäristö- kuin yleisötyönkin kautta.

”Poliitikon museoharjoittelun tavoite on olla käytännönläheinen kurkistus museoiden kulissien taakse. Vierailuista saatu palaute on ollut positiivista ja useissa palautteissa päättäjät ovat kertoneet, että harjoittelupäivän aikana he ovat huomanneet, kuinka monipuolista ja monenlaista ammattitaitoa vaativaa museotyö on”, Museoliiton pääsihteeri Leena Tokila sanoo.

Sari Multala vierailee Håkansbölen kartanolla perjantaina 30.8. Multala pääsee tutustumaan kartanon historiallisiin kerrostumiin ja arkkitehtuuriin Vantaan kaupunginmuseon rakennustutkijan Susanna Paavolan opastuksessa. Poliitikon työharjoittelussa myös siivotaan asiantuntijan johdolla.

Sirpa Kauppinen tutustuu harjoittelupäivänään museon kokoelmatyöhön. Päivän aikana selviää, miten museolle lahjoitettu esine päätyy monien vaiheiden kautta osaksi kokoelmaa.

Kauppinen itse kokee museotyön olevan tärkeä osa vantaalaisen identiteetin rakentamisessa: ”Museon työ on hyvin monipuolista ja äärimmäisen tärkeää. Sen ymmärtäminen miten olemme tänne päätyneet, auttaa parempaan huomiseen. Vantaa on myös täynnä tarinoita jotka on syytä saada esille. Juuret luovat varmuutta ja suhteellisuuden tajua.”

Neljättä kertaa vietettävä Poliitikon museoharjoittelu -viikko järjestetään 26. - 30.8.2019.

Lisätietoja poliitikon museoharjoittelu -viikosta: https://www.museoliitto.fi/poliitikonmuseoharjoittelu

Lisätietoa Vantaan kaupunginmuseon harjoittelupäivistä antaa Ragni Reichardt: ragni.reichardt@vantaa.fi , p. 050 3105952

Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Multala sekä kaupunginvaltuuston II varapuheenjohtaja Siru Kauppinen tutustuvat Poliitikon museoharjoittelu -viikolla kaupunginmuseon työhön.

  • Julkaistu: 22.08.2019
  • Päivitetty: 26.08.2019

RSS facebook twitter instagram youtube