Valokuvaa Vantaata museoiden fotomaratonissa

Oletko koskaan kuullut fotomaratonista? Kyseessä ei suinkaan ole urheilukilpailu, vaikka aikaa vastaan siinä toimitaankin. Fotomaratonissa osallistujat valokuvaavat heille annettuja aiheita 12 tunnin kuluessa. Osallistua voi niin harrastelija kuin ammattilainenkin.

Vantaan museot järjestävät 11.9.2021 kaikille avoimen fotomaratonin. Idea sikisi museoiden yhteispalaverissa, sillä valokuvaaminen on museoille tärkeä tallennusmuoto: valokuvia tallennetaan sekä historiasta että nykypäivästä. Nykyhetken tallentaminen, museokielellä nykydokumentointi, on kuitenkin vain yksi tapahtuman tavoitteista.

– Valokuvaamalla saa usein uudenlaista perspektiiviä omien kotikulmien katsomiseen. Sen avulla voi löytää ympäristöstään uusia asioita sekä oppia arvostamaan pieniä yksityiskohtia taikka suuria kokonaisuuksia kaupungissa, toteaa yleisöpalvelujen amanuenssimme Maiju Hautamäki.

Vantaalaiset museot ovat tehneet aiemminkin monia tapahtumia yhteistyönä. Suomen Ilmailumuseon kanssa järjestimme esimerkiksi Rakkausjuoksu-tapahtuman vuonna 2017. Fotomaraton-tapahtumaan lähti mukaan Ilmailumuseon lisäksi sisarmuseomme Vantaan taidemuseo Artsi. Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

– Kun tätä keväällä suunniteltiin, ei voitu tietää, millainen koronatilanne on syksyllä. Fotomaraton voidaan järjestää tilanteesta riippumatta täysin koronaturvallisesti, koska se ei kerää suuria joukkoja yhteen paikkaan. Jokaisella on oma ideansa ja näkemyksensä annettujen aiheiden käsittelyyn valokuvaamalla, joten emme malta odottaa lopputulosta, kertoo Hautamäki.

Fotomaratoniin voi osallistua sekä yksilönä että ryhmänä kavereiden tai perheen kera. Lisäksi tapahtumassa järjestetään sekä digisarja että Instagram-sarja. Kumpikin sarja on avoin, mutta digisarjaan tulee ilmoittautua ennakkoon 9. syyskuuta mennessä. Instagram-sarjaan osallistutaan yksinkertaisesti julkaisemalla julkisella IG-tilillä kuva, jossa käytetään tapahtuman tunnistetta #vantaanfotomaraton.

Lisätietoa tapahtumasta Suomen Ilmailumuseon nettisivulta

Digisarjan ilmoittautumislomake

[kuva: Antti Yrjönen, Vantaan kaupunginmuseo]

  • Julkaistu: 26.08.2021

RSS facebook twitter instagram youtube