Vantaa- ja Helsinga-teetä myydään nyt myös Pienessä museopuodissa

Vantaan omia teesekoituksia on myyty Vantaa-Seuran tilaisuuksissa syksystä saakka. Nyt teet on saatu myyntiin myös kaupunginmuseon Pieneen mustopuotiin. Teen myyntituotolla rahoitetaan kotiseututyötä Vantaalla.

Helsingan keskiaikapäivässä 2020 lanseerattiin ns. keskiaikatee eli Helsinga-tee. Vantaa-tee puolestaan tuli myytiin 14.9. Vantaan syntymäpäivän kunniaksi. Helsinga-teen mausteet harkittiin tarkkaan ja haettiin historiasta. Myöskään Vantaa-tee ei ole mikä tahansa yrttisekoitus.

- Oli haastava tehtävä saada tee maistumaan Vantaalta. Vantaa-teen ainesosat valittiin huolella ja teessä yhdistyvät perinteet sekä nykyaika, ihan kuten Vantaallakin, kertoo Vantaa-Seuran toiminnanjohtaja Riina Koivisto.

Teet on suunniteltu yhteistyössä Vantaa-Seuran, Vantaan kaupunginmuseon ja Visit Vantaan kanssa. Pakkauksen vantaalaisiin maisemiin johdattavan kuvan on toteuttanut graafikko Marianne Kivimäki.

Pakkauskoko: 100 g
Hinta: 7,00 €
Valmistaja: vantaalainen teetalo Forsman

Vantaa-teen tarina

Vantaa on solmukohta, jossa menneisyys kohtaa nykyajan, kaupunki maaseudun ja kulttuurit toisensa. Maailmalta on lyhyt matka meille. Vantaa-tee on Vantaan kaupungin lailla koottu uusista ja vanhoista perinteistä. Vantaa-teessä vihreä ja valkoinen tee kohtaavat urbaanien metsien ikiaikaisen supermarjan puolukan.

Helsinga-teen tarina

Keskiajalla Helsinga oli Uudenmaan rannikon keskus, joka ulottui yli nykyisten Vantaan ja Helsingin. Pitäjän sydämessä kohoavan kivikirkon ympärillä vuorottelivat joet, pellot, niityt, metsät ja kylätontit. Itämeri yhdisti Helsingan kylät Eurooppaan, ja eksoottiset mausteet löysivät tiensä pitäjän pöytiin. Helsinga-tee on koottu keskiaikaisen maiseman aineksista. Siinä maistuvat peltoaukioiden omaleimainen katajanmarja sekä ikiaikainen herkkumarja puolukka.

  • Julkaistu: 30.11.2020

RSS facebook twitter instagram youtube