YSTÄVÄNI, TUTTAVANI - LAPSUUDEN KUVAT -näyttely on avoinna toukokuun loppuun

Valokuvausta on harrastettu jo 170 vuoden ajan. Ystäväni, tuttavani –valokuvanäyttelyn keskiössä ovat lapset ja lapsuuteen liittyvät valokuvat eri aikoina.

Näyttelyn valokuvat ovat 1800-luvun lopusta 1980-luvulle, värikuvien aikaan. Runsaan sadan vuoden aikana kuvatut valokuvat kertovat menneitten vuosikymmenten lapsuudesta Helsingin maalaiskunnassa ja Vantaalla. Kuvat ovat Vantaan kaupunginmuseon kuva-arkiston kokoelmista.

Näyttely on suunnattu lapsiyleisölle mutta tarjoaa antoisia elämyksiä monen ikäisille. Leikkipisteiden kautta pääsee kurkistamaan menneiden vuosikymmenten suosikkileikkejä ja muistelemaan omaa lapsuutta. Eri sukupolvien yhteinen näyttelyvierailu on omiaan herättelemään omakohtaisia keskustelu- ja muisteluaiheita.

Näyttelyssä on myös esillä Håkansbölen kartanon pienoismalli, jonka ovat tehneet Metropolian tekstiili- ja huonekalukonservoinnin opiskelijat. Håkansbölen kartano siirtyi Vantaan kaupungin omistukseen vuonna 2005 ja tilan historia ajoittuu aina 1500-luvulle. Kartanon päärakennus on valmistunut Sanmarkin perhelle vuonna 1908. Pienoismalli esittelee Armas Lindgrenin suunnittelemaa upeaa kokonaisuutta huonekaluineen, kaakeliuuneineen ja mattoineen. Pienoismalli on nähtävillä museon avoinnaoloaikoina.

14.2.–31.5.2019

ti–pe klo 10–17

la–su klo 11–16

VAPAA PÄÄSY

vantaankaupunginmuseo.fi

Hertaksentie 1, Vantaa‍

  • Julkaistu: 20.03.2019

RSS facebook twitter instagram youtube